REKLAMI GEÇ

ARTIK İNTİHAR HABERİ YAPMIYORUZ!

ARTIK İNTİHAR HABERİ YAPMIYORUZ!

Denizlihaber.com olarak, kamuyu yakından ilgilendiren kişi ya da olaylara dayanmayan, kişisel nedenlerden kaynaklanan, toplum için herhangi bir önemli çıkarımın bulunmadığı intihar haberlerini girmeme kararı aldık.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ekim 2019 Pazar, 09:10

17 yılı aşkın zamandır kentte yaşananları an be an, doğru kaynaklardan, düzgün bir dil, özgün bir anlatımla kamuoyunu bilgilendiren Denizlihaber.com olarak, olumsuz örnek teşkil ettiğini düşündüğümüzden dolayı intihar haberlerini yayınlamama kararı aldık.

Gerekçesi belli olmayan, her biri benzer nedenlere dayandırılarak servis edilmiş ve her geçen gün yaş skalası düşen intihar olayları ve girişimlerinin haber niteliğinden çok kamu vicdanını odak noktasına oturttuğumuz bu kararda yalnız yürümeyecek olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz.

Keza kuruluşunda yer aldığımız YENİMEDYADER üyesi birçok haber sitesi de aynı kamusal bilinç ve duyarlılıkla konuya yaklaşacağını paylaştı.

Kuruluş amacında etik ve örnek yayıncılık ve uluslararası yayıncılık standartlarına ulaşma hedefleri de bulunan Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği’nin, Denizlihaber’in de aralarında bulunduğu birçok üyesinin bu örnek adımının tüm medya tarafından benimsenmesi arzusunda olduğumuzu belirtiyor, intiharın bundan sonra hangi hallerde bizim için bir haber niteliği taşıyacağının da önemle altını çiziyoruz;

İntihar ve girişimi bundan böyle Denizlihaber.com için artık hangi şartlarda haber değeri taşır?

  • Ekonomik kriz, sosyal buhran ve benzeri sorunlar gibi kamuoyunu yakından ilgilendiren olaylarının sonucu niteliğindeki haller…
  • Kamuoyuna mal olmuş, önemli mevkide bulunan, yakından tanınan isimler…
  • Yayınlanmasında toplumun geniş kitleleri için ibretlik çıkarımların yapılabileceği haller…

Yorumlar

Kamil   -  Bağlantı 28 Ekim 2019, 08:59

Bu kararınız için sizi kutluyorum. Bundan sonraki süreçte temennim odur ki, intihar haberlerinin yanı sıra, silahlı kavga, bıçaklama, kadına şiddet, taciz, tecavüz gibi toplumun güven ve huzurunu kaçıran haberleri de sunmama kararı alırsınız.

yusuf kenan kandemir   -  Bağlantı 27 Ekim 2019, 13:57

tebrikler , doğru bir karar. denizlihaber.com her zaman diğer haber sitelerine örnek olacak doğru işler yapıyor. bu kararınızı bir okuyucunuz olarak destekliyorum.

Muhlis   -  Bağlantı 27 Ekim 2019, 10:12

İntiharların artık haber yapılmaması kararını destekliyorum. Haber okurları, sürekli intihar haberi gördükten sonra “Onlar yaptı, ben de yapabilirim” düşüncesine kapılabilirler. Umarım bu karardan sonra ilimizdeki intihar sayısı biraz da olsa azalır.

muhammet   -  Bağlantı 27 Ekim 2019, 09:36

Kangren olan bir parmağı tedavi etmek yerine o parmağı kesmeye benziyor aldığınız karar.Kaçarak hiçbir şeyi düzeltemeyiz.Daha çok bu haberleri yapıp toplumsal bilinci geliştirmeliyiz.Bunları her kesimden insana anlatmamız bilinçlendirmemiz lazım.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu