REKLAMI GEÇ

Protokol’den “ATA”ya hoşgeldin mesajları

Protokol’den “ATA”ya hoşgeldin mesajları

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’yi ziyaret edişinin 85. yıldönümü ile ilgili mesaj yayınlayan Denizli Protokolü, Atatürk’ü ağırlamanın heyecan, gurur ve coşkusunun yaşandığını ifade ettiler.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Şubat 2016 Perşembe, 09:38

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli ziyaretinin 85.yıldönümü dolayısıyla Denizli protokolü kutlama mesajı yayınladı.

OSMAN ZOLAN: 85 YILLIK GRURUR
Denizli’nin, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte büyüyerek bugün dünyanın en önemli markalarından birisi haline geldiğini belirten Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Aradan geçen 85 yılda Denizli, hızla büyümüş gelişmiş ve dünyanın tanıdığı bir şehir haline gelmiştir. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak, kentimizi bir adım daha ileriye götürmek için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.”
Atatürk’ün Denizli’yi ziyaret etmesinin her zaman bir gurur kaynağı olduğunu ifade eden Başkan Zolan, “Türk milletini yeniden ayağa kaldıran ve bağımsızlık ateşini yakan Türk Milletinin Kahramanı Atatürk ve milli mücadele döneminin isimsiz kahramanlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

CHP MİLLETVEKİLİ MELİKE BASMACI: HOŞ GELDİNİZ ATAM
Denizli bugün tarihi günlerinden birini daha yaşamaktadır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 4 Şubat 1931 tarihinde ilimize teşriflerinin 85. Yıldönümüdür bugün. Cumhuriyetin Kurucusu, büyük önder Atatürk’ün Denizli ziyareti, sıradan bir ziyaret değildir. Denizli’^ye duyduğu sevgi ve hürmetin bir göstergesidir. Tren Garında karşılanması sırasında tören istemeyen Atatürk’ü Denizli halkı, aksine büyük bir kalabalık ve coşku ile karşılamıştır. Denizli, Ata’sını 4 Şubat 1931’de bağrına basmış, 85 yıldır bu sevgi hiç sönmemiş, artarak devam etmiştir.
Atatürk’ün ilimize teşriflerinin 85 yıldönümünü, bir kez daha coşkuyla kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, O’nun ve eserlerinin daima yılmaz savunusu olmaya devam edecektir. Ulu Önder’imizin Denizli’ye gelişinin yıldönümü saygıyla kutluyorum. Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum.

MUHAMMET SUBAŞIOĞLU: HEYECAN VE AZİMLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında Türk Milleti’nin kurtuluş kapısını aralayan Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve saygıyla andıklarını ifade eden Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi:
“4 Şubat 1931 günü Denizli halkı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü büyük bir onur ve gururla karşılamıştır. O günden bu güne Denizli, sosyo ve ekonomik gelişmişlik sıralamasında ilk sıralarda, milyar dolarlık ihracatıyla Türkiye’de ilk 10’da, vergi tahakkuku sıralamasında Türkiye’de ilk 20’nin içinde olup, 2 milyonu aşan turist sayısı ile Türkiye’nin en hızlı büyüyen kentlerinden birisi olmuştur. Büyük bir gelişim kaydederek büyükşehir statüsüne kavuşan, ekonomide, sanayide, turizmde, eğitimde, ulaşımda, sağlıkta, sosyal ve kültürel alanlarda Türkiye’ye örnek olan Denizli, Ulu Önder Atatürk’ün göstermiş olduğu hedefleri geçip daha yüksek seviyelere gelmiştir. Denizli’mizin bu seviyelere gelmesinde biz de üzerimize düşeni taşıma adına büyük bir heyecan ve azimle çalışmaya devam etmekteyiz.”

NİHAT ÇETİN: 4 ŞUBAT DENİZLİ’NİN GURUR GÜNÜDÜR
Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Denizli şube Başkanı Nihat Çetin, Atatürk’ün Denizli’yi ziyaret ettiği 4 Şubat Denizlililer için bir gurur günü olduğunu vurguladığı mesajında, “Atatürk’ü görmek isteyip de 1938’de aramızdan ayrılması üzerine göremeyen liderler, bu isteklerinin gerçekleşmemesinden ayrı bir üzüntü duyduklarını hep dile getirmişlerdir.
Emperyalizme karşı başlattığı Kurtuluş mücadelesi sonunda ulaşılan büyük zaferin Türk halkının zaferi olduğunu, kendisinin sadece görevini yaptığını söylemiştir” dedi.
Çetin mesajına şöyle devam etti:
“Saltanatı kaldırıp milletini kul olmaktan kurtaran büyük önder egemenliği halka verip, kurmuş olduğu devlette halkı ülkenin gerçek sahibi yapmıştır. O her devrimden önce çıktığı yurt gezilerinde devrimlerin amacını ve felsefesini anlatmış, milletiyle bütünleşmiştir. Her uğradığı kasaba ve şehirde, milletini tek yürek, tek ses olarak görmenin gururunu yaşamıştır. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, Yüzyılın Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Denizli’yi şereflendirişinin yıldönümünde saygıyla ve özlemle anıyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu