REKLAMI GEÇ

AYDEM, lise yapacak

AYDEM, lise yapacak

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım işini yürüten AYDEM Elektrik Dağıtım A.Ş., Denizli’de, eğitime katkıda bulunacak. AYDEM, Sevindik Mahallesi’ne bir lise yapacak.

/ DENİZLİHABER / 3 Ekim 2009 Cumartesi, 09:20

AYDEM Elektrik Dağıtım A.Ş., eğitime katkıda bulunuyor. Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım işini yürüten AYDEM EDAŞ, Vali Canpolat döneminde, anaokulu yapmak üzere protokole imza atmıştı. Vali Erkmen’in tavsiyesi üzerine, anaokulu yerine lise yapmaya karar veren AYDEM, yeni okulun protokolünü, Valilik’te düzenlenen törende imzaladı. Törene, AYDEM Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, AYDEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Yağlı ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz katıldı.

AYDEM’in yapacağı lise, 32 derslikli olacak. Bodrum+zemin+3 kattan oluşacak lise, toplam 9 bin 924 metrekarelik alana oturacak. 3 milyon 500 bin TL’ye malolacak olan okula, AYDEM 2 milyon 200 bin TL’lik katkı koyacak. Ancak, Vali Erkmen, okul protokolünün imzalanması sırasında, AYDEM’in, İl Özel İdaresi’nin katkısına gerek kalmadan, okulu tamamlamasını umduğunu söyledi.

Vali Erkmen, “AYDEM, geçen yıl bir anaokulu yapmak için protokol imzalamıştı. Ama kendilerini ziyaret ettik ve AYDEM’den, eğitime verdikleri katkıyı biraz daha yukarı çekmelerini istedik ve lise yapmalarını önerdik. Onlar da kabul etti. Sevindik’te Bayındırlık Müdürlüğü’nün yan tarafında, Sevindik tarafından oturan çocukların lise ihtiyacına cevap verecek bir okul yapacağız. AYDEM Lisesi’ni, İl Özel İdaresi ile birlikte AYDEM yapacak ama AYDEM’in okulun tamamını, İl Özel İdaresi’nin katkısına gerek kalmadan bitirmesini umut ediyorum” dedi. Erkmen, 2009’da hayırseverlerle yaptıkları okul protokolleri ile toplam 181 derslik sayısına ulaştıklarını belirterek, “Hayırseverlerimizin eğitime ne kadar çok önem verdiklerini bu rakamlardan anlayabiliriz. Tüm hayırseverlerimize eğitime katkıda bulundukları için teşekkür ediyoruz” dedi. Vali Erkmen, AYDEM Lisesi’nin, 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı’na yetiştirileceğini söyledi.

AYDEM EDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, “Bereket Enerji Grubu olarak, halktan aldığımızı halka vermek, prensibimiz. Hizmet, halka giderse değerlidir. Kurumumuzun kazancı arttıkça, eğitime olan katkımız da artacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından, AYDEM Lisesi’nin protokolünü, Vali Erkmen ve Ceyhan Saldanlı imzaladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu