REKLAMI GEÇ

AYDIN’DAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

AYDIN’DAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

“Binaları bizler nasıl yapıyorsak, artık yıkmasını da bilmemiz gerekmektedir” diyen Jeofizik Mühendisleri Denizli İl Temsilcisi Jeofizik Yüksek Mühendisi Dr. Ali Aydın, kamu kuruluşlarına seslenerek, çözüm masası oluşturulmasını istedi.

/ DENİZLİHABER / 17 Mayıs 2011 Salı, 15:23

Jeofizik Mühendisleri Denizli İl Temsilcisi Jeofizik Yüksek Mühendisi Dr. Ali Aydın, birinci derecede deprem bölgesinde yer alan Denizli’de, bütün kurum ve kuruluşları, sorumluluktan kaçmak yerine, sorunların üzerine gitmeye çağırdı.

“Çağdaş ülkelerde uygulanan önlemler hayata geçirilmeli”
Denizli’de, deprem gibi afetlere karşı, güncel ve çağdaş ülkelerde uygulanan önlemlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Aydın, “Bugüne kadar jeofizik mühendislerini temsilen konunun önemini birçok platformda dile getirdim. Başta Denizli Belediyemiz olmak üzere, ilçe belediyelerimiz yapılaşma konusundaki mesleki katkımızı gördüler ve en kısa zamanda zemin etütlerinde jeofizik mühendisliğinden yararlanılacağını dile getirdi. Denizli Belediyesi’nin de bu konudaki alt yapıyı tamamlayarak yakın bir zamanda zorunlu hale getireceğine inanıyorum. Jeofizik tekniklerin kullanılarak bina yapımının bu tarihten itibaren kullanılır olması çok önemli olsa da, mevcut sorunu çözmeyecektir. Denizlimizin bina stokunun çok kötü olması, bu binaların çok sık değişkenlik arz eden kil, kum, çakıl ve alüvyonal zeminlerin üzerine yapılması, yer altı su seviyesinin yüzeye yakın olması ve sıvılaşabilir zeminlerin yaygın olması, dere yatakları üzerine kurulu bir şehrin olması, üstüne üstlük bu zemin üzerine bitişik nizamda bina yapılması Denizli’yi deprem yönüyle çok sorunlu bir il yapmaktadır” dedi.

“Çözüm masası oluşturulmalı”
Denizli’nin deprem sorununa kalıcı bir çözüm bulacak etkin bir proje bulunmadığını ifade eden Aydın, “Sorunun bütün yönleri ile ele alınacağı, Denizli Valiliğimiz, Belediye Başkanlığımız, Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğümüz, İl Koordinasyon Kurulumuz, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz ve birçok kurumumuzun katılacağı bir çözüm masasının oluşturulması gerekmektedir. Bu sorunların çözümünde etkin olacak, çözüm yolları üretecek ve vatandaşımızı bilgilendirecek kongre ve sempozyum gibi etkinliklerin yapılması, mevcut yapı kalitesi ve zemin problemleri yönüyle de vatandaşa hizmet verecek birimlerin oluşturulması zarureti vardır” diye konuştu.

“Binaları nasıl yapıyorsak yıkmasını da bilmemiz gerekir”
Aydın, açıklamasında yer verdiği tüm kurum ve kuruluşların Denizli çapında yapacağı yapı ve zemin incelemesi sonucu; yıkılması gereken binaların, yanlış yapılaşma verilmiş zemin sorunlu alanlarınbir an önce belirlenmesi gerektiğini belirterek, “Artık bir bina yaşlanmış ise depremin bunu yıkmasını beklemek yerine, binaları bizler nasıl yapıyorsak, yıkmasını da bilmemiz gerekmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mayıs 2024 Pazar 18 33Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 18 32Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 19 34Az Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 19 36Az Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 19 33Parçalı Bulutlu