REKLAMI GEÇ

Bakan Ersoy, yeniden ayağa kaldırılan 1800 yıllık Laodikya Anıtsal Çeşmesini ziyaret etti

Bakan Ersoy, yeniden ayağa kaldırılan 1800 yıllık Laodikya Anıtsal Çeşmesini ziyaret etti

Gün yüzüne çıkmasında Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin büyük katkıları olan Laodikya, Bakan Ersoy’u ağırladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılına Laodikya Kazısı” olarak armağan edilen anıtsal çeşmenin tanıtımına katılarak, alanda incelemelerde bulundu. 1800 yıllık çeşme, antik kentin en ihtişamlı yapılarından biri.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Kasım 2023 Çarşamba, 16:13

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, gün yüzüne Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin önemli destekleriyle çıkarılan Laodikya antik kentini ziyaret etti.

Bakan Ersoy, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Ahmet Kutluhan ve Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki eşlik etti.

Bakan olduktan hemen sonra Laodikya’yı ziyaret ederek anıtsal çeşme ile yakından ilgilenen Bakan Ersoy, inceleme yaptı.

1800 yıl önce yapımına başlanan ve tamamlandığı 500 yılında kentin en ihtişamlı yapılarından biri olan anıtsal çeşme, büyük ölçüde restore ediliyor.

Bakan Ersoy, anıtsal çeşmenin heykeliyle birlikte tanıtımının yapılması dünya arkeolojisi ve turizm yönünden büyük önem taşıdığını da dile getirdi. Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılına Laodikya Kazısı” olarak armağan edilen anıtsal çeşmenin ayağa kaldırılmasının bölgede turizmine önemli katkı sağlayacağı da belirtildi.

Yakın zamanda kentin antik tiyatrosu Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmiş ve konser düzenlenmişti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kazılara desteğinden dolayı Bakan Ersoy’a Laodikya temalı rölyef sundu. Mini törene Vali Ömer Faruk Coşkun ve Laodikya Kazı Başkanı Prof.Dr. Celal Şimşek de katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mayıs 2024 Pazar 18 33Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 18 32Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 19 34Az Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 19 36Az Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 19 33Parçalı Bulutlu