REKLAMI GEÇ

Başbakan’ın bu sözleri olay yaratacak

Başbakan’ın bu sözleri olay yaratacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Kızılcahamam toplantısında söylediği iddia edilen, “Denizli’de üniversite öğrencisi genç kız, erkek öğrenci ile aynı evde kalıyor” sözlerini CHP Meclis’e taşıdı.

/ DENİZLİHABER / 4 Kasım 2013 Pazartesi, 17:14

Denizli, yine gündemde ön sıraya çıktı. Bu kez tartışma konusu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği iddia edilen “Denizli’de üniversite öğrencisi genç kız, erkek öğrenciyle aynı evde kalıyor. Vali Bey’e talimat verdik, bunun bir şekilde denetimi yapılacak” sözlerini CHP soru önergesiyle Meclis’e taşıdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu.Önergede, Erdoğan’ın tepki çeken sözleriyle ilgili olarak şu ifadelere yer verildi:

“Zaman gazetesinde söz konusu kamp ile ilgili bugün yayınlanan bir haberde, ‘eğitimle ilgili birçok problem bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, özellikle yurtlarla ilgili aksaklıkların altını çizdi. Vakıfların daha çok yurt yapmasını teşvik edeceklerini ifade eden Erdoğan, yurt eksikliğinin yol açtığı sıkıntıları sayarken çarpıcı bir örnek verdi: ‘Denizli ilinde şahit olduk. Yurtların yetersizliği beraberinde çeşitli sıkıntılar doğuruyor. Üniversite öğrencisi genç kız, erkek öğrenci ile aynı evde kalıyor. Bunun denetimi yok. Muhafazakar demokrat yapımıza bu ters. Vali Bey’e bunun talimatını verdik. Bunun bir şekilde denetimi yapılacak.”

BAŞBAKAN’A SORULAR
CHP’li Oran’ın, Başbakan Erdoğan’a yönelttiği sorular şöyle:
– Sözünü ettiğiniz denetim, bireysel hak ve özgürlükler bağlamında anayasaya ve AİHS’ye aykırı değil midir?
– Denizli Valisi’ne bu konuyla ilgili hangi talimatı verdiniz?
– Bu bir şekilde denetim nasıl yapılacak, emniyet müdürlüklerindeki ahlak bürosu polisleri ev baskınları mı yapacaklar?
– Yapılmasını istediğiniz denetim modeli, İran’daki ahlak polislerinin elbise, etek boyu, saç gibi yaşam biçimini kontrole varan uygulamaları mıdır?
– Bu tür denetimlerin belirli bir yaşam biçimini dayatmaya yönelik olduğu yönündeki eleştirilerin gerçeklik payı nedir?
– Üniversite öğrencilerinin anne-babaları çocuklarını yeterince kontrol etmiyor mu? Hükümet anne-babalardan daha iyi bir şekilde mi çocuklarını kontrol edebilecek?
– Yasalar karşısında 18 yaş ve üzerindeki bireyler yetişkin ve dolayısıyla doğruyu-yanlışı ayırt etme kabiliyeti olan insanlar değiller midir?
– Kızlı-erkekli öğrencilerin aynı evde kalması veya zaman zaman buluşması, ders çalışması, sohbet etmesinin sakıncası nedir?
– Konuşmanızdaki ‘muhafazakar demokrat yapı ‘ ile neyi kastediyorsunuz? Kızlı-erkekli öğrencilerin aynı evde kalması ‘muhafazakar’ olmayan demokrat yapıya uygun mudur?

ÖĞRENCİLERDEN TEPKİ
Pamukkale Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler ise, Başbakan Erdoğan’ın açıklamasına tepki gösterdi. Erdoğan’ın açıklamalarında özel hayata müdahale olduğunu belirtti.

‘NE YAPACAĞIMIZA BİZ KARAR VERİRİZ’
Üniversite öğrencisi Elif Bilir, “Öğrenci ortamında kız ile erkeğin birlikte kalması sorun oluşturmaz. Başbakan’ın kızı kalmasın erkeklerle, biz kalıyoruz. Başbakan’a katılmıyoruz. Ayrıca, barınma sorunu Denizli’de abartıdığı gibi değil. Kız erkek ayrımının yapılması doğru değil” dedi.

Bir diğer üniversiteli Buse Özerdem ise, “Başbakan’a katılmıyorum. Sonuçta herkesin kaldığı bir yer var. Kız ile erkek öğrenciler birlikte zaman geçirmek için aynı evde kalabiliyor. Hepimiz yetişkin bireyleriz. Ne yapacağımıza biz karar veririz” diye konuştu.

Öğrencilerden Pembe Naldöken, “20 yaşındayız, kiminle kalacağımıza biz karar verebiliriz. Bize ailelerimiz güveniyorsa, Başbakan da güvenmesini bilmeli. Barınma sorunu yok. Öğrencilere yer veriliyor. Özel kuruluşlar var muhafazakar, özel yurtlar, apartlar, evler var. Başbakan’ın bu açıklamasında özel hayata müdahale var” diyerek tepki gösterdi.

BAŞBAKAN’A KATILANLAR DA OLDU
Üniversiteli Rıdvan Dinlemez ise, Başbakan Erdoğan’ın açıklamasına katıldığını dile getirdi. Dinlemez, “Başbakan doğru düşünüyor. Ahlaki yönden kız ile erkek öğrencinin aynı evde kalması kötü bir şey. Başbakan’ın sorunu dillendirmesini destekliyorum” ifadelerini kullandı. Diğer bir öğrenci Serkan Öner de, Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarına katıldığını, yurt sorunu nedeniyle aynı evde kızla erkek öğrencilerin kalmasını istemediğini belirtip, barınma sorununun çözülmesi gerektiğini kaydetti. Serkan Öner, “Ev ve apart kiraları çok yüksek. Sorun giderilmelidir. Birlikte aynı evde yaşayan arkadaşlarımız var” dedi.

Yorumlar

mücahit   -  Bağlantı 7 Kasım 2013, 01:45

Başbakana sonuna kadar katılıyorum. Kurtuluş savaşın da canlarını veren atalarınız sizler kızlı erkekli aynı ev de kalın diye şehit olmadılar…

Serdar   -  Bağlantı 5 Kasım 2013, 12:32

öğrenciler neden tepki veriyor ? demekki onların oraya gidiş amacı farklı. Bu konuda sonuna kadar haklısınız başbakanım. Bu konu kesinlikle parmak basılması gereken bir konu idi. Bu olay huzur bozmuyor huzuru koruyor. Kız annesi ve babası olarak düşünün kendinizi.

haydar   -  Bağlantı 4 Kasım 2013, 18:55

valla bravo! hatta sayın başbakanım siz bilmezsiniz bunlardan bazıları dinimizin emrine uymuyor, başı açık geziyor başbakanım. sonra elele geziyorlar başbakanım. makyaj yapıyorlar başbakanım. sonra başbakanım bunlar var ya aleyhinize konuşuyorlar başbakanım. bunlara biber gazı dayanmıyor başbakanım. bi de bir birlerine sarılıyorlar başbakanım. bunlara haddini bildirin başbakanım.hadi başbakanım elinizi korkak alıştırmayın başbakanım. bunlar telefondan mesaj da atıyorlardır başbakanım. bunlar var ya başbakanım. her şey beklenir başbakanım.!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mayıs 2024 Pazar 18 33Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 18 32Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 19 34Az Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 19 36Az Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 19 33Parçalı Bulutlu