REKLAMI GEÇ

“Ateş olmayan yerden duman çıkmaz” tepkisi

“Ateş olmayan yerden duman çıkmaz” tepkisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Denizli’de yurt yetersizliğinden kız ve erkek öğrenciler aynı evde kalıyor. Vali’ye talimat verdim, bir şekilde denetlenecek” açıklamalarına yer verilen Zaman Gazetesi’nin haberi hükümet tarafından haberi yalanlansa da yankıları sürüyor. Muhalefet partileri ve sivil toplum kuruluşları, yalanlansa da “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz” görüşünde… Hükümete, “Özel hayata müdahale edeceğinize, bu gençlerin gelecek kaygılarını giderin” sözleriyle seslendiler.

/ DENİZLİHABER / 5 Kasım 2013 Salı, 12:07

Zaman Gazetesi’nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği iddiasıyla yayınladığı açıklamalar, Denizli ve ülke gündemine oturdu. Haberde, “Denizli’de yurt yetersizliğinden kız ve erkek öğrenciler aynı evde kalıyor. Vali’ye talimat verdim, bir şekilde denetlenecek” şeklinde yer alan sözlere, Denizli’de muhalefet partilerinden ve sivil toplum örgütlerinden tepkiler geldi. 

ic-cvusoglu

ÇAVUŞOĞLU: “ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN ÇIKMAZ”
Zaman Gazetesi’nin haberinin Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç tarafından yalanlanmasına rağmen, “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz” diyen CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Haber kendilerine yakın bir gazetede yayınlandı. Mutlaka bu haberi aldıkları kaynakları vardır. Başörtüsüne özgürlük kazandırdıkları için övünenlerin, insanların özel hayatlarına müdahale etme hakkını kendilerinde görmeleri çok manidardır. Bu tavır iki yüzlülüktür. Başbakan, Genel Başkan yardımcımız Umut Oran’ın soru önergesine en yakın kısa zamanda yanıt vermeli, kamuoyunu bu konuda aydınlatmalıdır” dedi.

YENİÇERİ: “YURT PROBLEMİNİ KIZ-ERKEK ÖĞRENCİ ÜZERİNDEN DİLE GETİRMEK YANLIŞ”
MHP İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini “Yurt konusu önemli bir problem. Ancak bunun kız ve erkek öğrenciler üzerinden dile getirilmesi yakışıksızdır” diye yorumladı.

ic-yeniceriYükseköğretimde barınmanın ne denli büyük problem olduğunun herkes tarafından bilindiğini, bu konuya belediyenin el atması gerektiği konusunda Denizli Belediye Meclisi’nde bir konuşma yaptığını kaydeden Yeniçeri, şunları söyledi:
“Barınma gereksinimini karşılayacak en önemli alan yurtlardır. Ancak son yıllarda apart yapılar hızla inşa edildi. Bunların konumlandırılmamış olması sıkıntı yaratıyor. Bu yapılar otel midir, yurt mudur, yoksa konut mudur? Bu konuda acil düzenleme yapılması gerekir. Anadolu’da siyasi görüşü ne olursa olsun hiçbir anne-baba kızıyla bir erkeğin aynı evi paylaşmasını kabullenmez. Fakat yurt eksikliği gibi bilinen bir problemin ‘kız-erkek öğrenciler aynı evi paylaşıyor’ gibi bir ifadeyle dile getirilmesi yakışıksızdır.”

ic-karaca

KARACA: “ÖZEL HAYATLARINA KARIŞMASINLAR GELECEK KAYGILARINI GİDERSİNLER”
Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi Başkanı Gülizar Biçer Karaca ise, ülkeyi yönetenlerin görevinin, vatandaşlarının özel hayatlarına müdahale etmek değil, onlara daha iyi yaşam koşulları sunmak olduğunu söyledi. Karaca, “Özellikle bir ülkenin Başbakanı’nın öğrencilerin yurt problemini çözmek yerine onların yaşam alanına müdahale etmesini uygun görmüyorum. Bu tavır, bu ülkenin geleceğine yönelik kaygılarımızın haklılığını ve ülkeyi nasıl yönetmek istediklerini ortaya koyuyor. Ayrıca Denizli ‘de Cumhuriyet’in emanet edildiği gençlerimizin zihniyeti, onların düşündüğü gibi değildir. Bir araya geldiklerinde belden aşağı düşünceler taşımıyorlar. Geleceklerine dair kaygılar taşıyorlar. Mezun olduktan sonra girecekleri hayat mücadelesini düşünüyorlar. Çağdaş, aydın ve üniversite bitirmiş, bireyler olarak iş kaygısı taşımadan hayat kurmak istiyorlar. İnandıkları değerler ekseninde, arzuladıkları hayatı yaşamak istiyorlar. Bu gençlerimizin özel hayatlarıyla uğraşacaklarına, onların hayata dair kaygılarını giderecek çalışmalar yapmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mayıs 2024 Pazar 18 33Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 18 32Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 19 34Az Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 19 36Az Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 19 33Parçalı Bulutlu