REKLAMI GEÇ

BAŞKAN BEKLENEN MÜJDEYİ VERDİ!

BAŞKAN BEKLENEN MÜJDEYİ VERDİ!

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, beklenen müjdeyi verdi. Altyapı çalışması tamam. Sıra üstyapıda. Başkan Zeybekci, annelere seslendi: “3 günlük bebeğinize çeşmeden su içirin, kefilim.”

/ DENİZLİHABER / 31 Ağustos 2010 Salı, 16:14

Denizli Belediyesi, altyapı çalışmalarını resmen tamamladı. 4 ayrı bölgede eş zamanlı yürütülen ve 2 yılı bulan ilk etap tamamlandı. 80 milyon TL’ye mal olan proje kapsamında, altyapı çalışmalarının son evresi olan abone bağlantılarının gerçekleştirilmesi çalışmaları da sonlandı. Başkan Zeybekci, belediyenin konu hakkındaki uzman kadrosu ve yardımcılarını da yanına alarak, basının karşısına çıktı.

3 GÜNLÜK BEBEĞE ÇEŞME SUYU ÖNERİSİ!
Konuşmaya, iki yıl boyunca alt yapı çalışmasına önemli ölçüde destek verdiğine vurgu yaptığı basın mensuplarına teşekkür ederek başlayan Zeybekci, “Artık altyapı çalışmalarının tamamlandığı bölge, her açıdan ve tüm veriler baz alındığında, Türkiye’nin en temiz içme suyuna kavuştu. Bunu yaptırdığımız laboratuvar tetkiklerine bağlı olarak söyleyebiliyorum. Yeni bebeği olan annelere sesleniyorum. 3 günlük bebeğine, çeşmeden biberonuna su doldurup içirebilir. Bu kadar da iddialıyız” diye konuştu.

PROJE EKİBİNE DE TEŞEKKÜR ETTİ
Denizli Belediyesi’nin seçimle gelen belediyelerin cesaret edemeyeceği bir çalışmayı başarmış olmasından ötürü ayrı bir mutluluk yaşadıklarını vurgulayan Zeybekci, altyapı çalışmalarının proje aşamasında da üç yılı aşan bir emek olduğuna dikkat çekip, “Proje çalışmasında da emeği geçen mimar ve mühendis arkadaşlarımıza, bu konudaki teknik tüm ekibimize teşekkür ediyorum” dedi.

EN YAŞANABİLİR KENT SERTİFİKASI VERİLDİ
Dünya Sağlık Örgütü’nün desteklediği sağlıklı kentler projesi kapsamında, Denizli’nin yaşanabilir kent sertifikası aldığını ve mavi bayraklı bir kent olduğunu da müjdeleyen Zeybekci, altyapı çalışmalarına, 4 bölgenin dışındaki kısmına, yani Denizli Belediyesi’ne yeni dahil olan yerleşim bölgelerinde de başlandığını ve bu bölgelerde de en kısa zamanda şebekeyi etaplar halinde yenileyeceklerini söyledi.

ALTYAPI 80 MİLYON TL’YE MAL OLDU
ÜSTYAPI DA BİR O KADAR BÜTÇEYE SAHİP!
Altyapı çalışmaları şu ana kadar Denizli’ye 80 milyon TL’ye mal oldu. Altyapı çalışmalarının gerçekleştirildiği alanlarda yapılacak olan üstyapı süreci başladı. Üstyapıda hedef önümüzdeki yaza kadar tüm çalışmaların bitirilmesi. Bu konuda Başkan Zeybekci, bir soru üzerine üstyapı çalışmasının 80 milyon TL’nin üzerinde bir maliyete sahip olduğunu söyledi.

KAYIP KAÇAK ORANINDA YÜZDE 50’LİK İYİLEŞME
Denizli’nin altyapı çalışmasından önce, söz konusu bölgelerde, kayıp kaçak oranının yüzde 60’lar düzeyinde olduğunu söyleyen Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, kayıp kaçak oranının uluslararası standartlar olan yüzde 15’lerin çok çok altına indiğini ancak net rakamların, süren teknik değerlendirmenin ardından açıklanacağını söyledi. Zeybekci, Denizlihaber muhabirinin “Peki kayıp kaçak oranının minimum seviyeye çekilmesiyle elde edilen yaklaşık yüzde 50’lik tasarruf vatandaşa indirim olarak yansıyacak mı?” sorusuna ise “Şimdilik yakın zamanda böyle bir planlamamız mevcut değil” dedi.

“LABORATUVAR KURDUK”
Denizli Belediyesi’nin yeni Sağlık Müdürü Özcan Karet önderliğindeki Sağlık Müdürlüğü ekibi, dev bir projeyle işbaşında. Zeybekci, Denizli Belediyesi Sağlık Müdürlüğü bünyesinde tam donanımlı ve her türlü incelemenin gerçekleştirildiği bir tetkik laboratuvarı kurduklarını açıkladı. Bir binanın, sırf laboratuvara dönüştürüldüğünü dile getiren Zeybekci, uluslararası ölçülerdeki tüm tetkik cihazlarının bulunacağı bu birimde, her türlü su, kanalizasyon vb. numunelerin inceleneceğini aktardı. Uluslararası akreditasyon belgesine de sahip olacaklarını dile getiren Zeybekci, bu konuda sonuçları dünya tarafından kabul edilen bir laboratuvar olacağını söyledi. Zeybekci, basın toplantısının sonunda altyapı çalışmasına katkı koyan alanda ter dökmüş işçiden, belediye başkan yardımcılarına kadar tüm ekibe ayrı ayrı teşekkür etti.

DRT’YE SU ÇIKMIYOR!
Açıklamaların ardından DRT ekibinden Muhammet Karaçay, yeni yapılan altyapı şebekesinin ardından DRT’nin şu anki hizmet binasının üst katlarına su çıkmaz olduğunu belirterek Başkan Zeybekci’ye bu sorunun ne zaman giderileceğini sordu. Başkan Yardımcı Mahmut Güngör’ün suflesiyle soruya yanıt veren Zeybekci, kentte bazı bölgelerde bir mahallenin bir sokağında yeni şebeke, diğer sokağında eski şebekeden içme suyunun verildiğine vurgu yapıp, bu tarz çakışan bölgelerde bir süre daha sorun yaşanabileceğine vurgu yaptı.

İFTAR AÇIKLAMASININ ARKASINDA MI?
Denizlihaber, toplantı bitiminde Başkan Zeybekci’ye AKP Merkez İlçe Yönetimi’nin referandum sandık görevlilerine verdiği iftar yemeğinde söylediği sözlerin arkasında olup olmadığını sordu? Gündem dışı soru almayacağını hatırlatan Zeybekci soruya, “Türkiye’nin en temiz içme suyu Denizli’de yanıtını verdi”. Bu arada gazeteci ile Zeybekci arasında yaşanan ilginç diyalog ve Zeybekci’nin konu hakkında gelen ısrarlı soruya yanıt vermemek üzerine ortaya koyduğu direnç, salonda gülüşmelere neden oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu