REKLAMI GEÇ

Bedava ulaşımda yeni düzenleme yolda

Bedava ulaşımda yeni düzenleme yolda

65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz ulaşım yeniden gündemde. Hükümet ücretsiz ulaşımı sınırlandıracak bir formül üzerinde duruyor. Yeni düzenleme Denizli’de ücretsiz ulaşımdan faydalanacak 30 bin kişiyi yakından ilgilendiriyor. 65 yaş üstü vatandaşların ulaşım hizmetlerinden ücretsiz faydalanmasını sağlayan ve 2014 yılından bu yana yürürlükte olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Ücretsiz ve İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği yeniden gündeme geldi. Yerel yönetimlere bu yönde yapılan şikâyetlerin yanı…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Şubat 2020 Cumartesi, 08:30

65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz ulaşım yeniden gündemde. Hükümet ücretsiz ulaşımı sınırlandıracak bir formül üzerinde duruyor. Yeni düzenleme Denizli’de ücretsiz ulaşımdan faydalanacak 30 bin kişiyi yakından ilgilendiriyor.

65 yaş üstü vatandaşların ulaşım hizmetlerinden ücretsiz faydalanmasını sağlayan ve 2014 yılından bu yana yürürlükte olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Ücretsiz ve İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği yeniden gündeme geldi.

Yerel yönetimlere bu yönde yapılan şikâyetlerin yanı sıra internet ortamında change.org gibi sitelerde başlatılan kampanyalar sonrası hükümet bu alanda yeni bir düzenlemeye gitmeye hazırlanıyor.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Denizli’yi de yakından ilgilendiren konu hakkında dün yaptığı açıklamada yeni bir düzenleme yapılacağının altını çizerken iki ayrı formül üzerinde durduklarını söyledi.

Özhaseki ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanan 65 yaş üstü vatandaşlar için ücretsiz seyahate kısıtlama getirileceğini söyledi. Buna göre hükümet iki formül üzerinde duruyor. Yapılan çalışmada yaşlılar günde iki kez ücretsiz ulaşımdan faydalanacak ya da mesai saatleri içinde toplu taşımada ücretsiz haklarını kullanamayacak.

DENİZLİ’DE 30 BİN KİŞİ ÜCRETSİZ ULAŞIMDAN FAYDALANIYOR

Denizli’de ücretsiz seyahat hakkına sahip vatandaşlar sadece belediye otobüslerini kullanabiliyor. 65 binin üzerinde vatandaşa hitap eden hizmetten kentte 30 bin yaşlının doğrudan faydalandığı belirtiliyor.  Kentte günlük 110 binin üzerinde yolcu taşıyan belediye otobüslerinde ortalama 22 bin seyahati 65 yaş üstü vatandaşlar gerçekleştiriyor. Denizli Büyükyeşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı verilerine göre ücretsiz ulaşımdan faydalananlar, belediye otobüsü kullananların tamamının yüzde 20’si oranında. Diğer kentlerde bu oranın yüzde 15 olduğu belirtiliyor. Bunun nedeni olarak ise Denizli’de toplu taşıma gerçekleştiren diğer unsurların ücretsiz seyahat yönetmeliğine tabi olmaması.

HANGİ ARAÇLARDAN FAYDALANIYORLAR?

Yürürlükteki düzenlemelere göre 65 yaş üstü vatandaşlar şehir içi demiryolları ve deniz yolları, belediyelere ait şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden faydalanabiliyorlar. Vatandaşlar ayrıca belediyeler tarafından kurulan şirket, birlik ve diğer işletmelerin de ulaşım hizmetlerinden ücretsiz faydalanabiliyor.

Belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait halk otobüsü gibi toplu taşıma hizmetlerinden de faydalanabilen 65 yaş üstü vatandaşlar, taksi, turistik ve servis amaçlı kullanılan toplu taşıma araçlarından faydalanamıyor.

Yorumlar

Gülizar   -  Bağlantı 8 Şubat 2020, 23:07

Sonunda ya öğrenciler hep 65 yaş üstü insanlar yüzünden ayakta kalıyo ki bilerek yaptıklarını düşünmeye başladım okul çıkışlarında ve dershane çıkış saatlerinde otobüs yaşlılarla dolu oluyo

Zeki YILDIZ   -  Bağlantı 8 Şubat 2020, 22:28

65 Yaş üstü ulaşım en azından 1 TL olmalı. Ekmek almaya bile otobüsle gidiyorlar. Yoğun olan saatlerde bile otobüsteler. 1 TL yapılırsa keyfi seyahatler ortadan kalkar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu