REKLAMI GEÇ

Berat Kandiliniz kutlu olsun

Berat Kandiliniz kutlu olsun

Bu akşam Berat Kandili… Denizli protokolü kandilin dünyaya ve İslam alemine barış, huzur ve refah getirmesi dilekleri içeren mesajlar yayınladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Haziran 2015 Pazartesi, 15:32

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı. Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili’nin İslam alemine arınmanın ve affın kapılarını açan, mübarek gecelerden biri olduğunu ifade eden Başkan Zolan, “Berat Kandili vesilesi ile dünyanın koşuşturması içerisinde geçen hayatımızı yeniden gözden geçirme imkanı bulacağız. Kendimizi sorgulayacağımız bu mübarek gece bizlerin gönül dünyasını temizlemek için güzel bir fırsat sunacak. Kandil vesilesi ile büyüklerimizden hayır dualarını istemeye, muhtaç sahiplerine yardım etmeye ve kırgınlıklarımızı bir kenara atmaya çalışalım. Unutmayalım ki fani dünyada insanoğlunun en büyük zenginliği; sevgi, hoşgörü ve barış duygularını her zaman diri ve güçlü tuttuğu maneviyatıdır” dedi.

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜRLESİN
Berat Kandili’nin tüm Müslüman alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Adım adım yaklaşmakta olduğumuz onbir ayın sultanı Ramazan ayının müjdecisi olan mübarek Berat Kandilinien kalbi duygularla kutluyorum. İnsanlarımızın gönül dünyasına ışık tutarak, günahlarından arınmasına vesile olan Berat Kandili, diğer kandiller gibi, biz Müslümanlar için büyük öneme sahiptir. Berat Kandili de af dilenmenin yanı sıra, insanlar arasındaki dargınlıkları gidermek, yıktığımız gönülleri, kırdığımız kalpleri onarmak için büyük bir fırsattır. Vicdani bir muhasebe yaparak, dargınlıkları ve kırgınlıkları unutmak, barış, dostluk ve kardeşliğimizi pekiştirmek için çaba harcamak, hepimizin ortak gayesi olmalıdır. Bu düşüncelerle başta Pamukkale ilçemizin değerli sakinleri olmak üzere tüm İslam aleminin Berat Kandili’ni kutlar, ülke olarak birlik beraberliğimizin pekişmesine, kardeşlik duygularımızın artmasına vesile olmasını dilerim” dedi.

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI MUHAMMET SUBAŞIOĞLU
Beraat Kandili’nin Allah’ın rahmet ve bağışlamasının bol olduğu gecelerden biri olduğunu vurgulayan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Berat Kandili kardeşliğin, dostluğun, sevginin, barışın berata esas olduğu gecedir. Kandiller; ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevi feyziyle de bunalan gönüllerimizi aydınlatır, zihinlerimizi berraklaştırır. Mübarek günler içerisinde farklı bir öneme sahip olan ve rahmet, bereket, feyz, mağfiret gibi tüm değerleri içerisinde barındıran Ramazan ayının habercisi olarak da bilinen Rahmet Gecesi’nde her türlü ayrılık ve ayrımcılığı, bencillik ve düşmanlığı geride bırakarak dünyaya hikmet gözüyle bakmaya çalışalım. Bu mağfiret gecesinde, muhabbetin, sohbetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyor, bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam Alemi’nin ve Denizlili hemşehrilerimizin Berat Kandili’ni kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mayıs 2024 Pazar 18 33Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 18 32Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 19 34Az Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 19 36Az Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 19 33Parçalı Bulutlu