REKLAMI GEÇ

Büyükşehir Denizli’yi silkeledi

Büyükşehir Denizli’yi silkeledi

Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra Büyükşehir olacak Denizli’de birçok Vali Yardımcısı ve Kaymakam değişti. Yeni kurulan Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerine kurucu kaymakamlar atandı. Denizli’den 11 bürokrat gitti, 9 bürokrat geldi.

/ DENİZLİHABER / 20 Temmuz 2013 Cumartesi, 16:31

İçişleri Bakanlığı 2013 yılı Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesi’ni çıkardı. 2014’teki yerel seçimlerde birçok ilin büyükşehir statüsüne geçecek olması nedeniyle kararnamenin kapsamı oldukça geniş tutuldu. Birçok vali yardımcısı ve kaymakamın görev yeri değişti.

2 VALİ YARDIMCISI DEĞİŞTİ
Denizli de, kararnamede büyük ölçüde değişim yaşayan illerden oldu. Vali Yardımcıları Abdullah Acar, Karabük’e, Hasan Gürsoy ise Yalova’ya Vali Yardımcısı olarak atandı. Yerlerine ise Tekirdağ Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı ile Kocaeli Vali Yardımcısı Bekir Türkmen Denizli’nin yeni Vali Yardımcıları olarak atandı.

KURUCU KAYMAKAMLAR ATANDI
Denizli’nin büyükşehir ile birlikte faaliyete geçecek olan iki yeni merkez ilçesi Pamukkale ve Merkezefendi’ye kurucu kaymakamlar atandı. Pamukkale Kaymakamlığı’na Akyazı Kaymakamı Erdoğan Beypınar, Merkezefendi Kaymakamlığı’na ise Şile Kaymakamı Şükrü Görücü getirildi.

GELEN KAYMAKAMLAR
Bu arada birçok ilçenin de kaymakamı değişti. Buldan Kaymakamlığı’na Iğdır Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç, Babadağ Kaymakamlığı’na Şırnak Valiliği Kaymakam Adayı Nebi Çanga, Baklan Kaymakamlığı’na Edirne Valiliği Kaymakam Adayı Mustafa Türkmen, Güney Kaymakamlığı’na Batman Valiliği Kaymakam Adayı Onur Şatıroğlu, Tavas Kaymakamlığı’na ise Yakakent Kaymakamı Ali Arıkan atandı.

GİDEN KAYMAKAMLAR
Yeni dönemde Pamukkale İlçesi sınırlarına dahil olacak olan Akköy’ün Kaymakamı Sabri Uzun İpekyolu Kaymakamlığı’na, Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu Karesi Kaymakamlığı’na, Babadağ Kaymakamı Metin Yılmaz Gürpınar Kaymakamlığı’na, Baklan Kaymakamı Hasan Dönmez Karayazı Kaymakamlığı’na, Tavas Kaymakamı Muhittin Gürel Gökçeada Kaymakamlığı’na, Kale Kaymakamı Serap Özmen Elbeyli Kaymakamlığı’na, Çardak Kaymakamı Halil Avşar Çarşıbaşı Kaymakamlığı’na, Çal Kaymakamı Fatih Arıkoğlu, Başçiftlik Kaymakamlığı’na atandı. Öte yandan Denizli Valiliği Hukuk İşleri Müdürü İsmail Tezel de Manisa Valiliği Hukuk İşleri Müdürlüğü’ne atandı.

Kaymakam atamalarından sonra Kale, Çal ve Çardak kaymakamlıkları boş kaldı. Uzun süredir Kaymakamı olmayan Güney’e ise atama yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Mayıs 2024 Cumartesi 17 32Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 19 31Mevzi Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 20 34Az Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 21 36Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 20 36Az Bulutlu