REKLAMI GEÇ

Büyükşehir, e-Belediye Bilgi Sistemi’ne geçti

Büyükşehir, e-Belediye Bilgi Sistemi’ne geçti

Denizli Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara yönelik kamu kurumları ve yerel yönetimler arasında anlık veri paylaşımını sağlayacak “e-Belediye Bilgi Sistemi’ne” geçiş yaptı. Sistem vatandaş işlemlerinin elektronik ortamda elektronik veya mobil imza ile yapılabilmesine olanak sağlayacak

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ağustos 2019 Perşembe, 09:51

Denizli Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen e-Belediye Bilgi Sistemi kapsamında 3 gün süren eğitim programı düzenledi. Eğitim programına, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ünal, DESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmud Güngör, Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Turgut, Mustafa Gökoğlan ve Ali Aydın, İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Osman Hacıbektaşoğlu ile Yardımcısı Kemal Atasoy, Büyükşehir Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Ahmet Tamer Bezmez ve Büyükşehir ile 19 ilçenin e-Belediye Bilgi Sistemi proje sorumluları ve kullanıcıları katıldı.

Genel Sekreter Mustafa Ünal eğitim programında yaptığı konuşmada, projenin Türkiye’deki tüm belediyeler için önemli olduğunu vurguladı ve Büyükşehir olarak 28 Ağustos itibariyle e-Belediye Bilgi Sistemi’ne geçtiklerini bununda vatandaşlara yönelik hizmet süreçlerini basitleştirerek, kamu kurumları ve yerel yönetimler arasında anlık veri paylaşımını sağlayacağını anlattı.

“ÜLKEMİZE SEVİYE ATLATACAK BİR PROJEDİR”
Belediye bilgi sisteminin Türkiye’nin en büyük projeleri arasında olduğunu söyleyen İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Osman Hacıbektaşoğlu ise, “Bu sadece belediyelerin hizmetlerini elektronik ortamlarda yapması ve vatandaşlarımıza sunmasının ötesinde ülkemizin gerçekten bilgi teknolojileri alanında dışa bağımlılıklarımızın azaltılması gibi ülkemizin makroekonomik hedeflerine katkı sağlayacak çok önemli bir projedir. Hizmetlerin elektronikleşmesi konusunda ülkemize seviye atlatacak bir projedir. Bizim birçok büyük projemiz var ama bizi en çok heyecanlandıran projelerin başında belediye bilgi sistemi geliyor” dedi. Konuşmanın ardından eğitim programına geçildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu