REKLAMI GEÇ

Büyükşehir’den 10 bin kişiye aşure

Büyükşehir’den 10 bin kişiye aşure

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Muharrem Ayı nedeniyle Bayramyeri’nde aşure hayrı yaptı. 10 bin kişilik organizasyonda Başkan Zolan ve beraberindekiler vatandaşlara aşure ikram etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ekim 2016 Cuma, 15:05

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Muharrem Ayı nedeniyle Bayramyeri’nde aşure etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğe AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, oda ve borsa başkanları, siyasiler katıldı.

denizli-buyuksehir-dto-asure-dagitimi-1

Bayramyeri’nde kurulan stantlarda 10 bin vatandaşa aşure ikram edildi. Milletvekili Özkan ve Başkan Zolan da vatandaşlara aşure dağıttı.

“GELENEKSEL HALE GETİRDİK”
Aşure hayrını geleneksel hale getirdiklerini belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Yüreğimizi sızlatan Kerbela olayı bizi bir araya getiren, yüzyıllar öncesinden günümüze gelmiş olan aşure ve Muharrem Ayı önemli bir değerimizdir. Bizi biz yapan değerlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da aşure ayımızı vatandaşlarımızla kutluyoruz. Hem aşureyi tattırmak, hem de geçmişteki geleneğimizi hatırlatmak adına etkinliklerimizi sürdürüyoruz. 15 Temmuz gecesini yaşadık. Kerbela gibi yaşanan bir olay. Bizi birbirimize düşürerek, vurdurarak, geçmişten beri o haçlının ruhunu, İslam’a karşı olan yürüyüşün devamını bugün de görebiliyoruz” dedi.

“AŞURE BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERİMİZDEN”
AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan ise “Biz eğer 15 Temmuz akşamı milletçe, bütün renklerimizle bir dik duruş sergiledik. Bunu, vatanımız, bayrağımız, devletimiz ve tüm değerlerimiz için yaptık. Aşure de bizi biz yapan değerlerden biri. Yüzyıllar boyunca aşure geleneği, Muharrem Ayı anısına yapılıyorsa, Nuh peygamber tarafından o gemiye alınan hububatın bir araya getirilerek yapılması yaşatılıyorsa, biz büyük bir ruha sahibiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu