REKLAMI GEÇ

Çocuk Meclisi’nden Anlamlı Ziyaret

Çocuk Meclisi’nden Anlamlı Ziyaret

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi Yürütme Kurulu Üyeleri ‘Şehitler Günü’ nedeniyle, Çanakkale Savaşı’nın gerçekleştiği toprakları tanımak, bilgi ve görgülerini artırmak amacıyla Çanakkale Gezisi düzenledi.

/ DENİZLİHABER / 24 Mart 2010 Çarşamba, 16:07

Çocuk Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi öğrenciler, profesyonel tur rehberinin, yaşanan kahramanlık destanlarını anlattığı gezide, Kilitbahir Kalesi, Gelibolu Yarımadası, Seyit Onbaşı Anıtı, Truva Atı ve Şehitlikleri ziyaret etti. Çanakkale’de atalarının savaştığı yerleri ve şehitlik abidesini ziyaret eden Çocuk Meclisi üyeleri duygulu anlar yaşadı. Vatan topraklarının ve bağımsızlığımızın kolay kazanılmadığı, aziz şehitlerin minnetle anılması gerektiğine dikkat çeken Çocuk Meclisi Üyeleri, Çanakkale Savaşları’nın ordumuzu zafere taşıyan aziz şehitlerimize yönelik anlamlı gezide, her bir Türk vatandaşının Çanakkale’yi gezmesi ve buradaki manevi havayı yaşaması gerektiği vurgulandı.

Bol bol hatıra fotoğrafı çektiklerini ve Atalarının savaştıkları toprakları yerinde görme fırsatı bulduklarını söyleyen Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Yiğit Şafak, en çok Seyit Onbaşı’nın tek başına kaldırdığı 275 kiloluk top mermisiyle Ocean zırhlısını batırmasından etkilendim. Çanakkale’deki tarihi mekanlarla ilgili bilgi de aldık. Bugün bizler özgürce yaşıyorsak bunu Mustafa Kemal Atatürk’e ve aziz şehitlerimize borçluyuz. Her Türk çocuğunun Çanakkale’yi en az bir sefer gezmesi ve buradaki tarihi öğrenmesi gerekiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu