REKLAMI GEÇ

Denizli Belediyesi karasineklere savaş açtı

Denizli Belediyesi karasineklere savaş açtı

Denizli Belediyesi, birçok hastalığa yol açan karasinekleri larva döneminde yok ediyor.

/ DENİZLİHABER / 28 Temmuz 2012 Cumartesi, 09:45

Böylece, karasinekler bataklıkta uçmadan ortadan kaldırılırken hem hastalıkların önüne geçiliyor hem de daha az maliyetle etkin mücadeleye ulaşılmış olunuyor. Belediye, sineklerin üreme ve çoğalma merkezlerine müdahale için çalışma başlattı. Bu çalışma kapsamında, belediye sınırları ve mücavir alan sınırları içinde kalan 1760 besihane düzenli olarak ilaçlanıyor.

Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Haşereyle Mücadele Ekipleri, insanlarda tifo, kolera, dizanteri, göz hastalığı gibi birçok hastalığa yol açan hayvanlarda ise şap, yanıkara ve brusella gibi hastalıklara neden olan karasineklere savaş açtı. Sürdürülen entegre mücadele kapsamında, bir yandan hayvan yetiştiricileri seminer, afiş ve broşür gibi çeşitli yöntemlerle bilgilendirilirken öte yandan da tüm besihaneler, karasinekler henüz larva dönemindeyken yok edilerek hastalıkların da önüne geçiliyor. Ekipler, son olarak bir hafta önce ilaçlanan besihaneleri elden geçirdi. Besihanelerdeki ahırlar, gübre atıkları, hayvan yemlerinin bulunduğu yerler ile karasineklerin yoğun olduğu mekanlar ekiplerce ilaçlandı. Henüz uçmadan yapılan ilaçlamayla gelecekte birçok hastalığa yol açacak ve rahatsızlık veren sinekler ortadan kaldırıldı. Böylece, daha az maliyet ve iş gücüyle daha etkili bir yöntem kullanılmış oldu.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, sineklerle ilgili çok ciddi mücadele yürüttüklerini belirterek, işi bataklıkta çözmek gerektiğini söyledi. Sineğin havada yakalanmasının neredeyse imkansız olduğunu ifade eden Zolan, “Amacımız, besihane sahipleriyle sineklerin üreme yerlerini birlikte kurutmaktır. Özellikle insan ve hayvan sağlığı açısından, karasineklerin larva döneminde yok edilmesine önem veriyoruz.” dedi.

Yorumlar

Ufuk Alagöz   -  Bağlantı 28 Temmuz 2012, 11:45

Denizli Belediyesi haşerelerle mücadelede başarılı olabilir ancak Yenişehir 45. Sokak sakinleri olarak aynı şeyi ifade edemeyeceğim. Sivrisinekler ilaçlamaya rağmen gittikçe artıyor. Geçen yılda aynı sıkıntı olmuştu çözüm bulunamadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Mayıs 2024 Pazartesi 18 32Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 19 34Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 20 35Parçalı Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 20 34Parçalı Bulutlu
24 Mayıs 2024 Cuma 15 28Parçalı Bulutlu