REKLAMI GEÇ

Trafik eğitim parkı geliyor

Trafik eğitim parkı geliyor

Denizli Belediyesi, Adalet Mahallesi’ndeki 18 bin metrakerelik trafik eğitim pisti yapıyor. Çocukların uygulamalı eğitim göreceği özel parkla trafik bilincinin geliştirilmesi hedefleniyor.

/ DENİZLİHABER / 9 Şubat 2012 Perşembe, 18:48

Denizli Belediyesi, Adalet Mahallesi’ndeki 18 bin metrekarelik alanda, Trafik Eğitim Pisti Parkı yapıyor. Parkın içinde yer alacak eğitim pistiyle, çocukların küçük yaşlarda trafik bilincini uygulamalı olarak benimsemelerinin yanında birçok aktiviteyle de tanışmaları hedefleniyor.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, söz konusu parkın inşasına başlanmadan önce alanı gezdiğini hatırlattı. Arazide harita üzerinde detaylı inceleme yaptığını ifade etti.

Başkan Zolan, “Eğitim Pistini içinde barındıran park, çeşitli özellikleriyle Ege Bölgesi’nde ilk, Türkiye’de sayılı olacak. Söz konusu parkımız Adalet Mahallesi’nde yer alıyor. Bu park, daha önceki bildiğimiz trafik eğitim pisti alışkanlıklarından çok uzak olacak. Trafikle ilgili hiçbir bilgi sahibi olmayan miniklerimiz, parka bir ucundan girip diğer ucundan çıkana kadar, hayatı boyunca kendisine lazım olacak trafikle ilgili birçok bilgiyi öğrenecek. Öğrendiklerini uygulamalı olarak pekiştirebileceği eğitim pistlerimiz de yer alıyor. Parkta ayrıca eğitim görülecek 2 de sınıf yer alıyor. Çocuklarımız trafik kurallarını öğrenirken anne babalar da parkta dinlenebilecek. Parkta, havuz ve su oyunları, oturma mekanları, oyun alanları, basketbol ve voleybol sahaları, aydınlatma ve park bölümleri yer alıyor. Mevcut bitki örtüsünü korumaya çalışarak oluşturulacak park, yeni bitki türleriyle, bitki zenginliği de ortaya çıkarılacak. Bir aya kadar imalatları bitirilip miniklerimizin ve velilerimizin hizmetine sunulacak. Parkımız, belediyemizin bir armağanı olarak şimdiden şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mayıs 2024 Pazar 18 33Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 18 32Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 19 34Az Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 19 36Az Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 19 33Parçalı Bulutlu