REKLAMI GEÇ

CHP’de 9 ilçede eğilim yoklaması

CHP’de 9 ilçede eğilim yoklaması

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 9 ilçe teşkilatı Belediye Başkan adayını belirlemek için Pazar günü sandığa gidiyor. Pamukkale ve Merkezefendi İlçelerinin sandıkları Gazi İlkokulu bahçesinde yan yana konulacak. CHP’liler kendilerine verilecek pusulada aday olmasını istedikleri ismi işaretleyerek oylarını kullanacak. Hiç tercih yapılmayan ya da birden fazla adayın işaretlendiği pusulalar geçersiz sayılacak.

/ DENİZLİHABER / 23 Kasım 2013 Cumartesi, 17:55

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 9 ilçe Pazar günü sandığa gidiyor. Merkezefendi ve Pamukkale’nin yanı sıra Baklan, Bekilli, Çal, Çardak, Honaz, Sarayköy ve Serinhisar’da üyeler sandık başına giderek belediye başkan adaylarını belirlemek üzere oy kullanacak. Çivril’de ise eğilim yoklaması 1 Aralık günü gerçekleşecek.

GÖZLER İKİ BÜYÜK İLÇEDE
Partide sonucu en çok merak edilen yarış Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerindeki adaylık yarışı olacak. Merkezefendi’de belediye meclisinde aynı ekipte yer alan Teoman Sancar ile Arif Balkanay yarışacak. Toplam 2934 üyenin oy kullanacağı ilçede tüm seçim hazırlıkları tamamlandı. Aday adayları partililerin karşısına son kez Gazi İlköğretim Okulu bahçesinde çıkacak.

PAMUKKALE’DE ÜÇ ADAY
Pamukkale İlçesi’nde ise üç aday ismi öne çıkıyor. Partinin önemli isimlerinden Ahmet Divarcı, İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Selahattin Koçdemir ve kapatılan Karahayıt Belediyesi’nin son başkanı İbrahim Vural öne çıkmaya çalışacak. Pamukkale örgütünde 3342 üye oy kullanacak ve belediye başkan adayını seçecek.

İŞTE DİĞER İLÇELER
Baklan’da İsmail Kaplan ve Ali Beşparmakkaya’nın yarışacağı eğilim yoklamasında 100 üye oy kullanacak. Aday enflasyonunun olduğu Bekilli’de Ömer Demir, Mustafa Başkafa, Mahmut Divarcı, Mustafa Örküt ve Yalçın Tosun 135 parti üyesinin oyunu almaya çalışacak. Çal’da ise 490 parti üyesi Mehmet Özen, Ahmet Hakan, Osman Başar, Hüdai Gölgesiz ve Ersan Tarhan arasında seçim yapacak.
Partinin Çardak ilçe örgütünde Gökhan Aktürk, Alaettin Tagay, Gülnaz Ünal ve Ali Altıner arasında geçecek yarışın belirleyicisi 180 üye olacak. Honaz’da 337 üye Serpil Gürel ile Mevlüt Kurban arasında seçim yapacak. Sarayköy’de Rıfat Kapancıoğlu, mevcut belediye başkanı Orhan Karaköse ile yarışacak ve 610 delege oy kullanacak. Serinhisar’da Ramazan Savurmuş ile mevcut başkan Hüseyin Gemi yarışacak, belirleyici 294 üye olacak.

OYLAR NASIL KULLANILACAK?
Kent merkezinde eğilim yoklaması sabah saat 08:00’de başlayacak. Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinin sandıkları Gazi İlköğretim Okulu bahçesinde yan yana kurulacak. Partililer sabah saat 08:00’den itibaren oy kullanma işlemine başlayabilecek. CHP Genel Merkezi tarafından hazırlanan oy pusulaları üzerinde adayların isimleri yazacak. Tercih yapan partililer aday isimlerinin yanındaki kutucuğu işaretleyerek tercihlerini yapmış olacak. Birden fazla seçeneğin işaretlenmesi ya da hiçbir seçeneğin işaretlenmemesi durumunda oy pusulası geçersiz kabul edilecek.

İL BAŞKANINDAN ÇAĞRI
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu tüm partililere seslenerek sandığa gitmeleri çağrısında bulundu. Üyelerden sandığa sahip çıkmalarını isteyen Çavuşoğlu, “Tüm üyelerimizin eksiksiz olarak sandığa gitmelerini istiyoruz. Sandığa sahip çıksınlar. Tercihlerini yapıp oylarını kullansınlar. Bugün sandığa sahip çıkmayanın yarın bir söz söyleme hakkı olmaz. 9 ilçemizde de yoğun katılım bekliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mayıs 2024 Pazar 18 33Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 18 32Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 19 34Az Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 19 36Az Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 19 33Parçalı Bulutlu