REKLAMI GEÇ

Şehirler dönüşümle daha sağlıklı olacak

Şehirler dönüşümle daha sağlıklı olacak

Denizli İl Çevre ve Şehircilik Müdürü İbrahim Özsoy, şehir dönüşümünde amacın, riskli alanlardaki yapılarla fen ve sanat normlarına uygun, sağlıklı, güvenli yaşama çevreleri teşkil etmek olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 10 Şubat 2012 Cuma, 19:34

Özsoy, Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği (DEİM)’nin “Kentsel Dönüşüm” konulu toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Özsoy, “Amaç, riskli alanlardaki yapıların ve bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde, fen ve sanat normlarına uygun, sağlıklı, güvenli yapı ve yaşama çevreleri teşkil etmek, bunlara ilişkin esasları belirlemektir.” dedi. Riskli alan ve yapıların bakanlığı, TOKİ veya belediyeler tarafından belirleneceğini ifade eden Özsoy, çalışmanın ancak Bakanlar Kurulu’nca onaylandıktan sonra proje kapsamına girebileceğini söyledi.

DEİM Başkanı Fehmi Demirden ise şehir dönüşümünün yalnızca afetlerden sonra akla gelmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Kentsel dönüşümün, şehirlerin yenilenme ihtiyacıdır. Uygulamada kamuoyu oluşturmak, halkı bilgilendirmek, siyasi görüş ayrılıklarıyla engelleme düşüncelerinden arındırmak gerekir. Dikey yapılaşmayla başta yol, otopark, yeşil alan, alışveriş yerleri, altyapı ve bütün temel konuları çözme adına ortak akıl ürünü olarak değerlendirilmelidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mayıs 2024 Pazar 18 33Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 18 32Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 19 34Az Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 19 36Az Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 19 33Parçalı Bulutlu