REKLAMI GEÇ

Denizli kekiği Alman televizyonlarında

Denizli kekiği Alman televizyonlarında

Alman televizyonu, ülkedeki pizzalarda kullanılan kekiğin kökenini araştırmak için Gözler’e kadar geldi.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 16 Ağustos 2014 Cumartesi, 09:46

Pamukkale ilçesine bağlı Gözler mahallesinde yetiştirilen kekik, Almanya’dan tüm dünyaya yayın yapan Kanal Pro7’de (ProSieben) yayınlanmak üzere sunuculuğunu Johannes Zenglein’in yaptığı “Galileo” adlı programının konusu oldu. Almanya’da yoğun bir şekilde tüketilen pizzanın yapımında kullanılan kekiğin kökenlerini incelemek, nerede, nasıl ve kimler tarafından üretildiği konularını inceleyerek çekim yapmak üzere “Galileo” program ekibi Denizli’ye geldi. Gözler mahallesinde yapılan çekimlere Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekibiyle kekiği Gözler’e ilk getiren ‘Tenekeci Mehmet’ olarak tanınan Mehmet Aksoy’un yanı sıra kekiğin Denizli’de üretimine öncülük eden emekli Ziraat Mühendisi Haşim Akkoç katıldı.

TÜTÜNE ALTERNATİF
Alman televizyonu Pro7’ye açıklamalarda bulunan Mehmet Aksoy kekiğin hikayesini anlattı. Uzun yıllar boyunca tütün yetiştirdiklerini ancak Türkiye’de tütün politikasının değişmesi üzerine alternatif ürünlere yöneldiklerini belirten Aksoy “Bu kıraç topraklarda ne üreteceğimizi bilmiyorduk. Ziraat Mühendisi Haşim Akkoç, imdadımıza yetişti. Haşim Bey bir gün elinde kekik tohumları ile geldi. Bu bitkinin faydalarını, nasıl üretileceğini anlattı ve ekimine başladık ve kısa bir süre sonra getirisi de güzel olunca benimsedik ve gittikçe bölgede kekik ekimi yayılmaya başladı ve bugünlere geldik” dedi.

“MİS GİBİ KOKUYOR”
Sunucu Johannes Zenglein ise, “Biz Almanlar pizzaya müthiş bir aroma veren kekiğin hikayesini merak ettik. Konuyu incelerken kendimizi Gözler’de bulduk. Kekiğin yetiştiği ortamı, hasadını kısaca tarladan sofraya gelişini anlatacağız. Beni heyecanlandıran ise hiçbir kimyasal kullanılmadan yani doğal olarak yetiştirilmesi ve burada her yerden duyabileceğiniz hoş kokusu oldu” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu