REKLAMI GEÇ

Pamukkale’de 4.028 kişiye cipli kimlik

Pamukkale’de 4.028 kişiye cipli kimlik

Pamukkale Nüfus Müdürlüğü, 2-27 Ocak tarihleri arasında ilçede yaşayan 4 bin 28 kişiye cipli kimlik dağıtımı gerçekleştirdi. Yeni kimlik almak için kuruma her gün ortalama 500 dolayında başvuru yapıldığı bildirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Ocak 2017 Cumartesi, 09:34

Pamukkale Nüfus Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yeni kimlik kartlarının Türkiye genelinde yaygınlaştırma uygulamasıyla birlikte 2 Ocak’tan bu yana cipli kimliklerin dağıtımına başlandığı, günlük 200’ün üzerinde yeni kimlik verildiği kaydedildi.

Bugüne kadar 4 bin 28 kişiye yeni kimlik verildiği, her gün 500 dolayında kişinin yeni kimlik başvurusunda bulunduğu, mevcut kimliklerin geçerli olmasına rağmen vatandaşların panik havasında kimlik kartı başvurusu yaptığı belirtilen açıklamada, “Kullanımda olan nüfus cüzdanlarının geçerliği devam etmesine rağmen, vatandaşlarımızın panik havasında kimlik kartı başvuru talebinde bulunması yoğunluğa sebebiyet vermekte ve bazı sorunları beraberinde getirmektedir” denildi.

MEVCUT KİMLİKLER GEÇERLİ
Öte yandan, Türkiye genelinde yeni kimlik kartlarının dağıtımında yaşanan sorunlar ve halkın bilgilendirilmesi amacıyla Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nce şu duyuru yayınlandı:

“Genel Müdürlüğümüze ve nüfus müdürlüklerine intikal eden bilgilerden mevcut nüfus cüzdanının geçerlilik ve değiştirme süresi ile ilgili olarak tereddütlerin olduğu anlaşılmıştır. Bilindiği gibi Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı yaygınlaştırma uygulamasına ülke genelinde 02.01.2017 tarihinden itibaren başlanmıştır. Bu çalışmanın 3 ili 3,5 yıl içerisinde tamamlanması öngörülmektedir. Bu itibarla kişilerin elinde var olan nüfus cüzdanları, değiştirilmesini zorunlu kılan haller dışında yenisi ile değiştirilinceye kadar geçerlidir.

GEÇİCİ KİMLİK BELGESİ
Diğer taraftan Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı uygulamalarında doğum, kayıp veya tahrifat sebebiyle kullanılamayacak durumda olması nedeniyle yapılan kimlik kartı başvurusunda, yeni kart düzenleninceye kadar 15 gün geçerli geçici kimlik belgesi düzenlenmekte ve belgenin kimlik paylaşımı sistemi üzerinden doğruluğu da kontrol edilebilmektedir.

Yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar yukarıda belirtilen nedenlerle düzenlenen geçici kimlik belgesi ve mevcut nüfus cüzdanlarının vatandaşlarımızın iş ve işlemlerinin yürütülmesinde geçerli olduğunun bilinmesi hususu kamuoyuna duyurulur.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu