REKLAMI GEÇ

Kaleiçi bu projeyi bekliyordu

Kaleiçi bu projeyi bekliyordu

Kaleiçi esnafının sınırlı olanaklarla defalarca planladığı ama bir türlü hayata geçiremediği, bölgenin kültür ve ekonomik merkez olmasını öngören proje Ak Parti’den Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Sezer Cihan ile bir kez daha karşılarına çıktı. Cihan esnafa; “Cebinizden 5 kuruş çıkmayacak. Bunu yapmak görevimiz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 4 Kasım 2013 Pazartesi, 10:54

SELAMİ AYDIN
Denizli’nin tarihi Kaleiçi Çarşısı potansiyelini yeterince kullanamıyor. İşte bu durum bölgedeki yaklaşık 680 esnafın defalarca dile getirdiği fakat bir türlü çözümünü bulamadığı bir konu. Esnaf kurduğu dernek aracılığı ile Kaleiçi’ni kültür, turizm ve ekonomi merkezi haline getirmek için defalarca girişimlerde bulundu. Fakat bu güne kadar tarihi çarşıda yapılan düzenlemeler beklenen sonucu vermedi.

ARADIKLARINI SEZER CİHAN’LA BULDULAR
Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Sezer Cihan özelliklerini iyi bildiği Kaleiçi Çarşısı’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Cihan hayalindeki Kaleiçi’ni anlattı bölge esnafını heyecanlandırdı. Daha önce müzeler kuran, pek çok büyük kültürel organizasyonun altına imza koyan Cihan, Kaleiçi’nin potansiyelinin sonuna kadar kullanılması gerektiğini söyledi, “Tüm bunları yaparken sizlerin cebinden 5 kuruş çıkmayacak” dedi.

ic-1

TEK TEK GÖRÜŞTÜ
Sezer Cihan, çarşı ziyaretinde Kaleiçi esnafı ile tek tek görüşüp, taleplerini dinleme olanağı buldu. Bölgede daha önce yapılan çalışmalar ve onların yansımaları hakkında bilgi aldı, beklentilerin neler olduğunu öğrendi. Yapacakları projelerde bölge esnafının müdahil olacağını hatırlattı, “Gerekirse bir komisyon kurarız. Bu komisyonda sizler de olursunuz. Her konuda fikir birliğine varır daha sonra hayata geçiririz” dedi.

ic-3

CAPCANLI BİR MERKEZ OLACAK
Tarihi Çarşı’yı AVM’ler karşısında ezdirmeyeceklerini anlatan Cihan, “Kaleiçi hem turistik, hem kültürel hem de ekonomik açıdan büyük bir potansiyele sahip. Aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bunun yanı sıra dinlence alanları ile rahat bir nefes alabileceğiniz bir mekan. Biz bölgenin tarihi dokusuna öne çıkaracak, Denizli’nin kültüründen herkesin faydalanması için kapılarımızı sınırlı insana değil herkese açacağız. İnanıyorum ki bölgeye yeniden turistler gelmeye başlayacak” dedi.

ic-2

YENİ KALEİÇİ GELİYOR
Tarihi Kaleiçi’nin dış cephe güzelleştirmesinden başlayarak çok sayıda yenilikler getireceğini açıklayan Cihan, ” Göreve geldiğimizde ilk yapacağımız çalışmalardan biri Tarihi Kaleiçi Çarşısı olacaktır. Kaleiçi ziyaretinde gördük ki esnafların bizlerden beklentileri çok büyük. Zorlu Holding tarafından Denizli Valilik hizmet binasının arkasında yapılacak kent müzesi, Denizli’ye ciddi oranda yerli ve yabancı turist çekecektir. Bu turistlerin gezebilecekleri, alışveriş yapabilecekleri yerler gerekiyor. Turistler daha çok tarihi yerleri merak ediyor. Bu noktada ilk ön plana çıkan yer Tarihi Kaleiçi Çarşısı’dır. Gelen turistleri Kaleiçi’ne yönlendirmekle şehirde çok ciddi bir kaynak harekete geçirilecektir. Kale içine gelen yerli ve yabancı turistler ticaretin canlanmasına neden olacaktır. Kaleiçi, ışıklandırması ve üst yapısı ile mükemmel bir yer haline gelecek. Bunun yanında tabelaları da düzene sokacağız” dedi.

ozgecmis-anons

İKİNCİ ADIM HAZIR
Kaleiçi’nin alış veriş merkez kalitesinde bir yer olacağını açıklayan Cihan, “Kent Müzesi ve Kaleiçi arasını cazibe merkezi haline getireceğiz. Kaleiçi’ndeki çalışmalar devam ederken İkinci adım olarak sebze ve meyve halini ele alacağız. Bu iki hali esnafın kabul gördüğü prensipler çerçevesinde Denizi mimarisine uygun bir şekilde yeniden düzenleyeceğiz. Arkeoloji Müzesi, sebze ve meyve hali ile Kaleiçi’ni içine alan bu aks, iç turizmin,bayramyeri esnafının ve nihayetinde Kaleiçi’nin canlanması ve cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacaktır. Zaman içinde bu çalışma şehre de olumlu yansımalar yapacaktır” dedi.

facebook-anons

twitter-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Mayıs 2024 Cumartesi 17 32Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 19 31Mevzi Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 20 34Az Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 21 36Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 20 36Az Bulutlu