REKLAMI GEÇ

Denizli TMMOB da 15 Mayıs mitinginde olacak

Denizli TMMOB da 15 Mayıs mitinginde olacak

TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Ömer Duysal, “Haklarımız, geleceğimiz, halkımız ve ülkemiz için yürüyeceğiz. TMMOB’un fonksiyonlarının değiştirilmesine karşıyız” dedi.

/ DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2011 Cuma, 15:40

Ankara’da 15 Mayıs’ta, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyelerinin yapacağı miting öncesi, TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Ömer Duysal, Delikliçınar Meydanı’nda, TMMOB’a bağlı odaların temsilcileri ile birlikte basın açıklaması yaptı. Duysal, TMMOB’un kamu ve toplum yararı doğrultusunda fonksiyonları ve demokratik işleyişinin değiştirilmesi için iktidarın hazırlık içinde olduğunu belirterek, “Haklarımız, geleceğimiz, halkımız ve ülkemiz için yürüyoruz. Bu iktidar döneminde maalesef değiştirme dönüştürme ve ardından da teslim alma çabaları kapımıza gelmiş dayanmıştır. Ancak yaşanan tüm bu olumsuz gelişmeler karşı, örgütümüz bu baskılara hep birlikte göğüs gerecektir” dedi.

TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Ömer Duysal, “Ülkemiz, ekonomik ve sosyal dokusu her geçen gün telafisi mümkün olmayacak şekilde bozulmakta, yoksul halk kitleleri çığ gibi büyümektedir. Sosyal devlet yapısının yerle bir edildiği, sadaka kültürünün sosyal devlet anlayışının yerine geçtiği bir Türkiye’de; büyük dış ticaret açıklarına, ülke borçlarının yükselmesine ve gelir dağılımında dengesizliklere neden olduğu bir yapılanma ile karşı karşıyayız. İş ve işçi sağlığının düşünülmediği, güvencesiz çalışma koşullarının arttığı, özelleştirmelerin kamu yatırımlarının önünü tıkadığı bir süreci tüm yakıcılığı ile yaşıyoruz. Türkiye‘miz, inşaat, sanayi, tarım, doğa, çevre, enerji, maden, sağlık, eğitim, ulaşım, işçi sağlığı ve güvenliği ve hizmet sektörlerindeki olumsuz gelişmeler ile maalesef tamamen dışa bağımlı hale getirmiştir. Her geçen gün de bu bağımlılık artış göstermektedir” dedi.

“İFADE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ KISITLANIYOR”
Gününüz Türkiyesinde demokratik düşüncenin, ifade özgürlüğünün kısıtlandığını ve işsizliğin mühendis, mimar ve şehir plancılar ile doktor ve öğretmenlere kadar indiği bir dönemi yaşadığımızı ifade eden Duysal; “Bütün bu gelişmeler, mühendislik, mimarlık, şehir plancılığı uygulamaları ve eğitiminde de büyük tahribata yol açmış ve nitelikli işgücü olan mühendis, mimar ve şehir plancılarının işsizlik oranını artırmıştır. Mühendisliğin sanayi, tarım, kent ve toplum yaşamına yönelik, bilimsel teknik temellerdeki kamusal-toplumsal hizmet niteliği aşındırılmıştır. Sanayi, çalışma yaşamı, işçi sağlığı ve güvenliği, yapı denetimi, imar, tarım, gıda, madencilik, orman, su kaynakları, enerji, çevre ve kentleşme ile ilgili yasalar ve yönetmelikler, anayasal mesleki kuruluşlar olan mühendis, mimar şehir plancıları odalarının önerilerinin aksi doğrultuda düzenlenmektedir. Mühendisler kendi uzmanlık alanlarında iş yapamaz hale getirilmekte; kamu sağlığı ve güvenliği iş sahibinin insafına bırakılmaktadır. Kamu eliyle yürütülmesi gereken hizmetlerde hızla taşeronlaşma süreci yaşanmaktadır” diye konuştu.

“TMMOB İKTİDARIN HEDEFİNDE”
Üzerlerinde uygulanan baskılara karşı tüm güçleri ile karşı koyacakları da dile getiren Duysal, “Ancak yaşanan tüm bu olumsuz gelişmeler karşı, örgütümüz bu baskılara hep birlikte göğüs gerecektir. Bu hepimiz için tarihi bir sorumluluktur. Örgütümüz, bundan önce olduğu gibi bugünde tepkileri ve istemlerini var gücüyle seslendirecektir. Bu amaçla TMMOB örgütlülüğümüzün dik duruşunu bir kez sergileyeceğini göstermek için, tüm meslektaşlarımızı 15 Mayıs 2011 Pazar günü Ankara‘daki büyük yürüyüşümüze çağırıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mayıs 2024 Pazar 18 33Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 18 32Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 19 34Az Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 19 36Az Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 19 33Parçalı Bulutlu