REKLAMI GEÇ

Ulus Caddesi’ndeki düzenleme belediye ile CHP’yi karşı karşıya getirdi

Ulus Caddesi’ndeki düzenleme belediye ile CHP’yi karşı karşıya getirdi

Ulus Caddesi’nde devam eden çalışmalar, Büyükşehir Belediyesi ile CHP’yi karşı karşıya getirdi. CHP ağaç katliamı yapıldığı iddiasıyla Ulus Caddesi’nde protesto ve basın açıklaması yaparken, aynı saatlerde Büyükşehir Belediyesi’nden de açıklama geldi, katledildiği iddia edilen ağaçların modern cihazlarla sökülüp, yeni yerlerine dikildiği bildirildi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 28 Temmuz 2017 Cuma, 16:11

Büyükşehir Belediyesi, Ulus Caddesi’nde başlattığı üst yapı çalışmaları kapsamında kaldırım ve refüjlerde bulunan ağaçları, trafik akışını engelliyor iddiasıyla söktü. Belediye, bugün yaptığı yazılı açıklamada hiçbir ağacın kesilmediğini, hepsinin de söküldüğünü ve başka yerlere dikileceğini duyurdu. Aynı saatlerde CHP’de Ulus Caddesi’nde eylem yaparak, ağaç katliamı yaşandığını söyledi.

“BÜYÜKŞEHİR DOĞAYA VERDİĞİ ÖNEMİ BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ”
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından yeni yapılacak peyzaj çalışmaları ile bölgeye daha nitelikli ağaçlar kazandırılacak. Refüj ve kaldırımlardaki yeşil alanlar yeniden düzenlenip, Ulus Caddesi bambaşka bir görünüme kavuşacak. Ulus Caddesi’nde yapımına devam edilen üst yapı çalışmaları için bazı ağaçlar, kesilmek yerine ağaç söküm ve dikim aracı ile yeni yerlerine nakledildi. Çalışmalar esnasında ağaçların hasar görmemesi için büyük özen gösterildi. Refüj ve kaldırımlardan alınan muhtelif ağaçlar yeni yerlerine nakledilerek yeniden toprakla buluşturuldu.

Çevreye verdiği önemle Türkiye’nin örnek şehirlerinden birisi olan Büyükşehir Belediyesi, söz konusu çalışma ile çevreye ve doğaya karşı duyarlılığını bir kez daha gösterdi. Kent planlamalarında tıpkı yapılar gibi ağaçlar da kalıcı elemanlar olarak düşünülür ve yollar planlanırken bitkilendirilmeleri tekrar ele alınır. Biz de Ulus Caddesi’ndeki çalışmamızda bir yandan can güvenliğinin sağlanmasına, diğer yandan da bitkilendirmede doğru tür seçimi ile yeşil şeritlerin organik bütünlüğünün sağlanmasına dikkat ettik. Bunun da en güzel örneklerinden biri son yapılan Denizli-Antalya yoludur” denildi.

CHP AĞAÇ KATLİAMI VAR DEDİ, PROTESTO ETTİ
CHP İl Başkanı Teoman Sancar, Milletvekili Kazım Arslan, Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tapu ve yaklaşık 40 partili ise Ulus Caddesi’nde eylem yaptı.

Proje başlangıcında “Birkaç ağaç kesecekler” diye düşündüklerini, ancak durumun vahim hale geldiğini söyleyen Sancar, “ Büyükşehir Belediye Başkanı maalesef yeşil katliamının her geçen gün artırmaya başlamıştır. Bir milyon nüfusun yaşadığı Denizli’de doğru yapabildiğiniz ve sonuna erdiğiniz ne alt yapınızı gördük ne üst Yapınızı. Hadi onu geçtik bu yıllanmış ağaçlarımızdan ne istiyorsunuz da gaddarca, hunharca yerinden köklüyorsunuz. Ağaçları köklemeden yol yapamıyor musunuz, kaldırım yapamıyor musunuz? Ulus Caddesi’nde yüzlerce ağacı katletmekten, çatır çatır sökmekten rahatsız olmadığınızı üzülerek görmekteyiz. Üst Yapı bahanesiyle köklediğiniz ağaçların hakkı üzerinizde bir vebaldir. Bu ağaçları kökleyerek yeşil cinayet işlemektesiniz. Sayın Zolan Büyükşehir Belediyesi’ne geldiğinizden bu yana memlekette ne otoparkı, ne otogarı ne de trafiği çözemediniz. Şimdi de memleketteki kalan 5 ağaca göz diktiyseniz o beş ağacı da size talan ettirmeyeceğiz. Çünkü bu ağaçlar siz Belediye Başkanı olmadan öncede vardı, siz Belediye Başkanlığından gittikten sonra da var olmayıldı. Ama siz kendinizi o mahallenin insanlarından vatandaşlarından yüksek gördünüz. Kimseye fikir danışma nezaketinde bulunmadınız. Yerine dikeceğiz diye daha önce söktüğünüz Palmiyelerin de akibetinin ne olduğunu tüm Denizli çok iyi biliyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu