REKLAMI GEÇ

Denizli’de Cumhuriyet Coşkusu

Denizli’de Cumhuriyet Coşkusu

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti ilanının 91. Yıldönümü coşkuyla kutlanıyor. Gazi Bulvarı’nda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı töreni 7’den 70’e Denizlileri bir araya getirdi. Törene coşku, 91. yıllık onur ve sevinç hakimdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ekim 2014 Çarşamba, 12:02

Sokaklardaki Cumhuriyet Coşkusu sabah saatlerinde Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda düzenlenen devlet töreniyle start aldı.

Denizli Valiliği’nin organize ettiği Cumhuriyet Bayramı Töreni saat 10.00’da, Vali Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Tuğg. Erhan Uzun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın halkı ve geçit kortejini selamlamasıyla başladı.

7’den 70’e Denizlilerinin Gazi Bulvarı’nı boydan boya doldurduğu Cumhuriyet töreninde ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin gönderdiği mesajlar okundu.

Ardından Vali Şükrü Kocatepe, kürsüye gelerek bir konuşma yaptı. Kocatepe’nin konuşmasından sonra Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle düzenlenen yarışmalarda birinci olan şiir ve kompozisyonlar, ödüllü eserleri kaleme alan öğrenciler tarafından seslendirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin gösterisi izleyenlerden yoğun alkış aldı. Ege ezgileri eşliğinde gerçekleştirilen halk oyunları gösterisinin ardından resmi geçit töreni başladı.

Bayrak ve flamalarla gerçekleştirilen törende ilk ve orta dereceli okullar, kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının yanı sıra gaziler, sendikalar, askeri birlikler ve polis birlikleri, belediye bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde halkı ve il protokolünü selamladı.

cumhuriyet-anons

Sabah saatlerinde geçit töreni için Garnizon Komutanlığı’ndan çıkarak Gazi Bulvarı’na ilerleyen askerlerin yürüyüş sırasında attığı “Şehitler ölmez, vatan bölünmez… Ne mutlu Türküm diyene” gibi sloganlar vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu