REKLAMI GEÇ

Köylere ÇAT merkezleri yapılacak

Köylere ÇAT merkezleri yapılacak

Denizli İl Genel Meclis Başkanı Gürlesin, Türkiye’de ilk kez Denizli’de yapılacağını düşündüğü bir projeyi İGM gündemine getirdi. İl Genel Meclisi’nin onayıyla köy merkezlerine köy düğünlerinden pazarlarına kadar birçok etkinlikle sosyal ve ticari faaliyetlere ev sahipliği yapacak çok amaçlı toplum merkezlerinin yapımı için düğmeye basıldı. Model proje ilk olarak Sarıabat Köyü’nde yapılacak.

/ DENİZLİHABER / 10 Şubat 2012 Cuma, 18:57

Denizli İl Genel Meclisi, 1 Nisan’da göreve gelen Başkan Hüseyin Gürlesin’in geliştirdiği proje ile Türkiye’ye örnek olması beklenen bir köy projesinin stardını verdi. Başkan Gürlesin’in göreve gelir gelmez ortaya koyduğu farklı projelerin arasında en dikkat çekici olan bu proje ile köylere çok amaçlı merkezler yapılacak. Köy düğünlerinden pazarlarına, sosyal faaliyetlerden ticari iktivitelere kadar köylerin birçok ihtiyacını karşılaması beklenen Çok amaçlı Toplum Merkezleri’nin ilki Acıpayam Tavas makasında olan Sarıbaat köyünde inşa edilecek.

3 TİP PROJE ÇİZİLDİ
köylerin nüfuslarına göre 3 tip olarak çizilen projeler modüler olarak tasarlandı. Nuüfusu 500’ün altında olan köyler için 30, 500 ila 1000 arasında olan köyler için 500, 1000’den fazla olan köyler için 700 metrekare olarak tasarlanan Çok Amaçlı Toplum Merkezleri’nde kapalı ve açık alanlar yer alacak. Köylü tüm ticari ve sosyal aktivitesini burada gerçekleştirecek.Modüler olarak tasarlanan ÇAT MErkezleri için belirlenen araziler, köy nüfusu arttıkça mekezin büyütümlmesi de göz önünde bulundurularak tespit edildi.

BU YIL 50 KÖYE YAPILACAK
Denizlihaber.com’a konuşan Hüseyin Gürlesin, bu projenin Türkiye’ye örnek olacağını düşündüğünü belirtirken, bu  merkezler sayesinde köylere büyük bir fayda sağlamayı hedeflerini dile getirdi.Gürlesin, model olarak belirlenen Sırabat’la birlikte 2012’de 50 köyde ÇAT Merkezi’ni hayata geçirmeyi hedeflediklerini aktardı.

PROJEYİ KÖYLERİ GEZİP ANLATIYORLAR
İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Acıpayam İl Genel Meclisi Üyeleri Fikret Gümüş, Mahmut Dokumacı ve Serinhisar İl Genel Meclis Üyesi Ali Altıparmak, Serinhisar’a bağlı köylerde vatandaşlarla bir araya geldi.

İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin, yaptığı konuşmada, Serinhisar İlçe Merkezi, Yüreğil Köyü, Yatağan Beldesi ve Acıpayam İlçesi’ne bağlı Kuyucak ve Yeşilyuva Beldesi yolunun İlçe Merkezi Ayaz Köyü yol ayrımı arasındaki 4 kilometrelik yolun çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

Gürlesin, Yüreğil Köyü’nde suyun yeterli olması halinde gölet yapabileceklerini, bu bölgede arazilerin damlama su sistemi ile sulanması yönünde çalışmaların olduğunu belirtti.

Denizli İl Genel Meclis Başkanı Gürlesin, köylülerin düğün, asker uğurlama, bayramlaşma gibi etkinliklerin yapılabileceği için Çok Amaçlı Toplum Merkezleri inşa edeceklerini sözlerine ekledi.

Ayaz Köyü, Yüreğil Köyü ve Kuyucak köy muhtarları da İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi’ne teşekkür ederek, ziyaretlerinden memnun kaldıklarını dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mayıs 2024 Pazar 18 33Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 18 32Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 19 34Az Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 19 36Az Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 19 33Parçalı Bulutlu