REKLAMI GEÇ

Minibüsçüler otobüsçü olmak istemiyor

Minibüsçüler otobüsçü olmak istemiyor

Denizli’de toplu taşıma işinin minibüsçü esnafına verilmesi için alınan Denizli Belediye Meclisi kararının üzerinden 1 ayı aşkın zaman geçmesine rağmen henüz somut bir adım atılamadı. Minibüsçü esnafının, otobüsçü olmak istemediği, gerekli 3’te 2 çoğunluğun ikna edilemediği öğrenildi.

/ DENİZLİHABER / 20 Temmuz 2013 Cumartesi, 14:02

Denizli’de minibüs hatlarının iptal edilerek, her iki minibüs hattına bir otobüs hattı verilmesi ve toplu taşımanın bu şekilde sürdürülmesi projesinde sorun var. Denizli Belediye Meclisi aldığı kararla 1 aylık süre tanımıştı. Bu zaman 17 Temmuz’da doldu. Ancak net bir adım atılabilmiş değil.

Belediye Başkanı Osman Zolan, minibüsçülerin 3’te 2’sinin yeni oluşuma katılmak istemesi halinde projenin hayata geçirileceğini açıklamıştı. Ancak Denizli Şoförler Odası’nın öncülüğünde başlatılan organizasyon çalışmaları başarısız oldu.
Minibüsçü esnafının 2004 yılında ortak olduğu şirketin zarar etmesi nedeniyle tekrar halk otobüsü işletmeciliği yapmaya sıcak bakmadığı belirtiliyor.

Bir de hatlarından bedelsiz vazgeçecek olan minibüsçülerin, yeni kurulacak şirkete ortak olmak için bedel ödeyecek olması, ayrıca Turex’in sözleşmeyi fesh ederek Denizli’den gitmek için istediği 18 milyon TL hava parasının da minibüsçülere ödetilmek istenmesi, esnafı tedirgin ediyor.

Esnafın büyük çoğunluğunun mevcut durumda minibüsçülük yapmaya devam etmek istediği, yeni bir maceraya atılmak istemedikleri belirtiliyor.

Yorumlar

VATANDAŞ   -  Bağlantı 23 Temmuz 2013, 12:11

Bir yorum yaparken etraflıca düşünüp , konu hakkında da bilgimiz varsa yapmalıyız ; ezbere konuşmak , düşmanca sözler bizlere yakışmıyor . Esnaf siyaset yapamaz ; çünkü karşıt görüşlü insanlar müşterisi olmaz bu kadar basit . İlimiz alt yapısı , geçmişten gelen düzensiz imarı ve yeni yapılan dar yolları sebebiyle raylı sisteme uygun değil . Toplam 5 adet körüklü otobüs geldi , bu sayı bile ilimize çok geldi . Kaldı ki minibüs esnafının da otobüs olmayı kabul ettiğini varsayalım , Turex ‘ in ilimizden çıktığını ve hiç minibüs olmadığını hayal edelim . Düşünsenize 763 adet minibüs , 2 ye 1 otobüs olduğunda 381 otobüs eder . Duraklara hatalı parklar nedeniyle yanaşamıyorlar , yollar daralmış ve 381 otobüs yollarda ; hayal kabusa dönüyor . Başta da söylediğim gibi ; yeni ve modern araçlar , yeni düzenlemeyle 16+1 olan minibüslere 8 veya 10 kişi ayakta izni de verilirse 24 – 26 arası yolcu taşırlar . Sağlam , düzgün , eksiksiz , sert bir şekilde kurallara da uyulursa OTOBÜSSÜZ HAYAT , OH NE RAHAT olabilir diye düşünüyorum . Bu arada minibüs esnafı veya otobüs esnaflarından değilim ; sadece özel aracı olan , zaman zaman yaya olan biriyim , yıllardır Denizli ‘ de yaşıyorum ve artık bu trafik hikayesi kabak tadı verdi . Biz kendimize de çeki-düzen vermeliyiz . Daha önce defalarca rastladığım ve sizin de rastladığınıza inandığım bir olay var ; yolculardan biri veya bir kaçı durak harici aracı durmaya zorluyor ; bazen yaşlı , bazen engelli , bazen de kıramadığı için yolcuyu duruyor ve yolcu iniyor ; daha 10 mt gidiyor araç ikinci vitese geçmemiş bir yolcu daha çıkıyor sağda dur diyor . Bu anlayışla trafik rahatlar mı ? Bu tip olaylara da dikkat etmeliyiz . Kapımızın önünde inip-binmek zorunda mıyız ? Bir şeyleri düzeltmek istiyorsak el ele vermeliyiz . Güzel bir yapılanmayla , denetlemeyle ve uygulamayla ; modern araçlar , yeni , klimalı , ferah ve rahat araçlarla ulaşım yapabiliriz . +10 ayakta esnafa para kazandırır ve hizmet artar . Batırıcı değil , yüceltici olmalıyız diye düşünüyorum .

Kamil KIYAK   -  Bağlantı 22 Temmuz 2013, 21:19

Arkadaşlar çağ atlıyamadık yıllardır bunun faturası biz vatandaşlara yüklenmemeli yerleşim planı imar planı diye birşey var. Birilerinin canı yanmasın diye ne yol genişletildi ne kaldırım.Ya mevcut yollar daraltılarak veya tek yön yaparak alternatif çözüm bulmaya çalışıldı. Kamulaştırma veya istimlak bedellerinin yüksek olması kabuğumuzu kıramamamız a sebep oldu. Bu bedellerde her geçen yıl arttığı için ömür boyu bu sıkıntıyı çekeceğiz. (halk) rumuzlu arkadaşım bizler ekmeğimizin peşindeyiz siyasetin değil, biz siyasete değil siyasetçiler bize geliyor parti olarak ayırmıyoruz gelen herkese kapımız açıktır ama son tercih hakkına biz vatandaşlar dadır kim nereye ,kime oyunu verirse versin karışamayız. Hangi semtte oturduğun ne iş yaptığın benim için fark etmez ama fırsattan bahsediyorsun o kadar fırsat düşkünü olmadığımızı bil.2004 yıllarından bahsediyorsun batırdık işletmeci olamadığımızdan devrettik biz kurtulduk alan esnaf battı sözleşme ve şartnameleri okudunuz mu bilmiyorum şu anki maliyet hesabında bilmiyorsunuzdur boşuna dememişler ayağını yorganına göre uzat diye. Ama siz yine tercihinizi yaparak otobüs ede binebilirsiniz minibüs ede yayada gidebilirsiniz.Bizler bu yola kimseyle çıkmadı kimseyi de yarı yolda bırakmadık birilerine fatura kesmek istiyorsanız bu minibüsçü esnafı olmasın.
Ali rumuzlu arkadaşım her iş yerinin kendine göre bir kuralı vardır kimse kimsenin hatırı için kural koyamaz. Belirli noktaları belirli sürede ve belirli bir sayıda geçmemiz gerekiyor arabasının yarısı boş almıyor diyorsun bizler kilometre doldurmaya çıkmıyoruz sabahın köründe sizin görmediğiniz bilmediğiniz yani ilerideki yolcu için anons yapılıp yeri ayrılmıştır 1,5 dakika donra gelecek araca da sizin için anons geçilmiştir. Anonslu yolcuyu almamanın bedeli 30 TL, noktayı geç geçmek 20 TL,noktayı fazla yolcu ile geçmek 30 TL. Diğer arkadan aracın hakkını korumak kafamıza göre kuralsa buna uymayalım mı? 70 KM lik yolda 90 KM hız yaparsan ne oluyor Kara yolları bu kuralı kafasına göre mi yapmış diyoruz. Konya bu işi 35 yıl önce çözdü bürokrasi hızlı ilerledi Dörtçeşme alanının tahliye kararı sanırım 1978 yıllarında esnafa verildi biliyorsun kaç yıl sonra boşaltıldı. Denizliyi başka illerle kıyaslamak istemem. Manisa ve Marmaris de her 15 metre ara ile çöp kutusu yanlarında izmarit söndürmek için su hazneli kaplar var yine 15 metre ile antik aydınlatma ışıkları var ama PAMUKKALE si yok.

Mesut Aydın   -  Bağlantı 22 Temmuz 2013, 11:28

Yıl olmuş 2013..Hala Pakistan Hindistan usulünün azıcık daha iyisi olan dolmuşu, minibüsü, otobüsü konuşuyoruz..Gündemimiz raylı sistem ve metro olmalıydı.Denizliye yakışanı budur.Avrupayı geçelim, bakalım Eskişehire, bakalım Konyaya..Vah Denizlim vah.

halk   -  Bağlantı 22 Temmuz 2013, 04:57

ya..minibüsçülerin kimisi iyi paralar kazanıarti aleyor.mesela üniversite hattı. mesela forum çamlık hattı . adam saf mi.neden havuza para aksın ve aktepe hattı ile üni. hattı aynı payı alsın. minibüsçü halka hizmeti değil daha çok para nasıl kazanırım derdinde.2004 de belediye verdi minibüsçülere ne yaptılar. batırdılar. iş bilemememezlik. seçim zamanı da ak parti alehtarlığı ile chp de birleşip denizlide chp nin desteğiyle ipleri eline alacaklarını düşünüyorlar.ben başkan olsam bu kadartavizden sonra belediyeyi yarı yoldabırakmanın faturasını çıkartırırdım. hiç masum ve aç değilsiniz hat sahipleri.siyaseti bile bu tek ele alet etmeniz karakterinizi ele veriyor. minibüse inat otobüse binmessem.ne güsel fırsatı teptiniz.chp den medet umunnn

Mehmet GENÇOĞLU   -  Bağlantı 21 Temmuz 2013, 14:15

sözleşme yenilensin,turex devam etsin.dolmuşlar da devam etsin,belediye kendiside otobüs koysun,yolcu taşısın.Mehmet GENÇOĞLU

Ali   -  Bağlantı 20 Temmuz 2013, 23:57

Minübüscüler adam gibi adam olsunlar istefdikleri yapılsın.Adamlar kendilerine göre kural koymuşlar: saniyeli gidiş geliş, arkadan gelene yolcu bırakma v.s. .Kardeşim vatandaşın işi var gücü var arabanın yarısı boş almıyor.Adamın belki acil işi var.Kırmızı ışıklarda arkadan (yamdaki şeritten) hızlıca diğer araçlara dikkat etmeden geçişler.Minübüslerin denetimi artsın.Vatandaşa kaliteli hizmet etsinler canımı yesinler.Ama nerde.

Mert   -  Bağlantı 20 Temmuz 2013, 20:10

direnin bir dahaki secimde de bu AKP ye oy vermeyin daha baslariniza neler gelecek neler

Kamil KIYAK   -  Bağlantı 20 Temmuz 2013, 18:00

Öncelikle ulaşım mastır planı bilimsel bir çalışma diyenler başka illerin plan ve uygulamalarına baksınlar. Veya birileri bulunduğu mevkiinin yapması gereken görevlerini okusunlar. Bu yapması gereken görevleri ben yazmadım ama okudum eğer bir ihmal varsa birileri görevini yapmıyor demektir. Yukarıda hatların iptali değil değil hakların gizli kalması ve otobüs kullanım hakkı denilebilirdi. Ama bu kullanım hakkını birileri kendiliğinden devredemeyeceği yine sayış tayın izini ile olacağını bilmeli.2004 yılındaki olumsuzlukla karşılaşılınca M plakaya dönüşümün de 10553 M plaka verilme usulü(İHALE)ile olacağını bilmenizi isterim. Buda kendi hakkımızı tekrar para ile almak demektir.
Yorum yapan sayın (VATANDAŞ) arkadaşım Denizli esnafı veya vatandaşı isen yaşadığımız süreci biliyorsun. Meslektaşlarım hiç bir yasa ve yönetmelik hakkında bilgilendirilmiyor odanız var dersiniz ama oda ne odası oturma odası desek olur. Çünkü sürekli oturuluyor. Yollarımız araç seyir yolu değilki adeta parsellenmiş otopark, yolcu indirme bindirme tabelasından fazla durmak park etmek tabelası olmasına rağmen uyan ve uygulayan yok. Esnafımız artçı sarsıntılardan araçlarını değiştiremiyor ki, bir bakıyorsun otobüs, bir bakıyorsun engelli yasası, bir bakıyorsun güzergah değişikliği. Şu an bulunduğumuz semtin adresi bile bir anda değişiyor. Hayat bukalemun gibi bir anda değiştiriliyor. Halkımızda bunu hak etmiyor ama hayatımıza yön ve şekil verenlere hesap sorsunlar. Sizin yapmış olduğunuz naçizane hesaplar birilerinin pusulasının sapıtmasına sebep oluyor, yinede teşekkürler VATANDAŞ.

VATANDAŞ   -  Bağlantı 20 Temmuz 2013, 17:04

Otobüs Denizli’den çıksın ; duraklarda bekleme , trafikte yavaş araç kullanımı , durak harici indi – bindi yasaklansın ve caydırıcı cezalar konsun . 5 yaş ve klimalı araç şartı getirilsin . Buna karşılık ; 10 ayakta yolcu alınabilir olsun . Böylelikle 24 yolcu taşınabileceği için , ciro ve karlılık artacağı için minibüs eşrafı da kurallara ve cezalara itiraz etmez . 18.000.000 TL şehrimizde kalır .

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Mayıs 2024 Cumartesi 17 32Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 19 31Mevzi Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 20 34Az Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 21 36Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 20 36Az Bulutlu