REKLAMI GEÇ

Denizli’de okullarda ultra ‘korona’ önlemi

Denizli’de okullarda ultra ‘korona’ önlemi

Türkiye’de görülen koronavirüs vakasının ardından Denizli’deki okullarda üst düzey önlem alınıyor. Kentteki tüm okullarda dezenfekte işlemi uygulanıyor, öğrenci ve veliler virüs konusunda bilinçlendiriliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mart 2020 Perşembe, 12:20

Çin’de başlayıp tüm dünyada binlerce kişinin ölümüne neden olan koronavirüsün Türkiye’de de görülmesinin ardından, insanların toplu olarak bulunduğu alanlarda tedbirler artırıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kentteki tüm okullarda dezenfekte ve ilaçlama işlemi uygulanıyor. Öğrencilerin salgından etkilenmemesi adına görevliler tarafından sınıf, sıra ve lavabolar başta olmak üzere okulların tüm bölümlerinde çalışmalar yapılıyor.


Okullarda öğretmenler, öğrencilere virüs hakkında eğitim veriyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarağından hazırlanan broşürler öğrencilere dağıtılıyor. Öğrencilerin temizlik konusunda yapmaları ve yapmamaları gerekenlerin üzerinde duruluyor. Velilere ise gönderilen kısa mesajlarda çocuklarının temizliği konusunda uyarılarda bulunuyor, bilgilendiriliyor.


Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli Haber’e yaptığı açıklamada, kentteki tüm okullarda temizlik çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Okullarda toplu etkinliklerin tamamının iptal edildiğini aktaran Oğuz, “Öğrencilerimizin sağlığı açısından Denizli’deki tüm okullarımızda etkinlikleri iptal ettik. Özellikle kapalı salonlarda yapılan etkinlikler artık yapılmayacak. Sınıflarımızın tamamının sırayla temizliyoruz, dezenfekte ediyoruz. Öğrencilerimize ve velilerimize de virüs konusunda bilinçlendirmek adına elimizden gelini yapıyoruz” dedi.
Oğuz, okulların tatil edilmesi durumu hakkında ise bakanlıktan yapılacak açıklamaya göre hareket edeceklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu