REKLAMI GEÇ

Ortak yayında büyükşehiri konuştular

Ortak yayında büyükşehiri konuştular

Denizli’nin Büyükşehir olması sevinci sürüyor. Şehirdeki ART, DRT ve Pamukkale TV, ortak yayın yaparak konuyu enine boyuna ele aldı.

/ DENİZLİHABER / 19 Kasım 2012 Pazartesi, 15:14

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleşen ve Moderatörlüğünü Ümit Yakuphanoğlulları’nın yaptığı Forum Programı’nda, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak ve Bilal Uçar, Büyükşehir hakkındaki görüşlerini aktardı. Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Varol, ART ve Pamukkale TV Genel Yayın Yönetmeni Adem Erdağı, ART Program Yapımcısı Haluk Değirmenci ile DRT ve Denizli Gazetesi Haber Müdürü Engin Ünal da Büyükşehir hakkında kamuoyunun merak ettikleri soruları başkan Zolan ve milletvekillerine yöneltti.

Başkan Osman Zolan, Büyükşehir yasasıyla birlikte Denizli’nin 28 yıl süren Büyükşehir olma özleminin sona erdiğini söyledi. Denizli’nin Büyükşehir olmasında başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlara, milletvekillerine emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Zolan, şunları dile getirdi: ‘Büyükşehir Bu 28 yıllık hasret bugün sona erdi. TBMM’miz o milletimizin iradesini temsil eden en üst kurum Denizli’mizin Büyükşehir olması konusunda karar verdi. Ben öncelikle bu kararda Denizli’mize Büyükşehir olmasında destek veren, karar veren herkese çok çok teşekkür ediyorum. Denizli çoktan büyükşehiri hak etmişti ve hakkı teslim edildi. Yaklaşık 1,5 yıl önce Başbakanımız şehrimize geldiğinde Denizli’nin Büyükşehir olacağı konusunda bizlere müjdeyi vermişti. Başbakanımız her söylediği sözün arkasında olduğu gibi büyükşehir konusunda da verdiği söz şuanda TBMM’nden geçerek kabul edilmiş oldu. Başbakanımıza çok çok teşekkür ediyorum. Her konuda olduğu gibi Denizli’mizin Büyükşehir olması konusunda da Denizli’ye hak ettiğini vermiştir. 28 yıllık sona ermiştir.’

Başkan Osman Zolan, Denizli’nin Büyükşehir olmasının hizmetler anlamında her şeyin büyümesi anlamına geldiğini kaydederek, ‘Artık büyüyen Denizlimiz projeleriyle daha büyüyecek, bütçesiyle büyüyecek, yaptığı işle büyüyecek. Her türlü derdin dermanı olması noktasında olağan üstü gayret sarf edecektir. Köylerimiz daha çok hizmet alacak. Beldelerimiz, ilçelerimiz daha çok hizmet alacak. Denizli’de mahallelerimiz o güzelliğin üzerine daha da büyük projelerle güzelleşmeye devam edecek. Sonuçta Denizli’nin Büyükşehir olması her şeyin büyümesi anlamına gelir. Hedeflerimiz de, icraatlarımız da büyüyecek. İnşallah Denizli’de yaşayan insanlarımızın mutluluğu büyüyecek. Ben tüm Denizlilere, Denizli’de yaşayan hemşerilerimize, ülkemize, kentimizin Büyükşehir olmasının hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarımız olmak üzere tüm milletvekillerime çok çok teşekkür ediyorum. Denizli hak ettiğini almıştır. 28 yıllık hasret sona ermiştir’ dedi.

Denizli’nin merkezde 2 ilçesi olacağını bildiren Başkan Osman Zolan, ‘Merkezde 2 ilçe oluştu. Biri Pamukkale diğeri ise Merkezefendi ilçesidir. Biliyorsunuz Pamukkale’miz, dünyamızın Türkiye’mizin değeridir. Marka değeri vardır. Bu değeri taşımak istedik. 2. ilçemizde Merkezefendi ilçemizdir. Merkezefendi Denizli’mizin yetiştirdiği büyük bir değerdir. Onunda isminin yaşamsı o ışığın takip edilmesi noktasında önerimiz oldu. Bu ilçelerimizin hizmet götürme noktasında en uygun yerler tespit edilecek. Birimler oluşturulacak. Bu ilçelerimizin oluşturulması belli zaman alacaktır. Esas şemsiye büyükşehirdir. Büyükşehir aynı hizmetleri sürdürmeye devam edecek. İlçelerde kendi kadro ve bütçesi oluşturulduğunda da aynı anlayışla hizmet edecekler. Büyükşehir Çameli’nden Güney’e, Çivril’den Babadağ’ına Beyağaç’tan Çardağı’na her ilçe ve köyde, her vatandaşın olduğu yerde, Denizli merkez başta olmak üzere tüm ilçelerimize hizmet eder durumda olacak. Sonuçta hiç hizmet görmeyen yerlere 2 belediyece hizmet götürülecek. İnşallah güzel bir koordineyle güzel bir çalışmayla ahenkle sadece Denizli’ye hizmet etme sevdasıyla bu işler baştan aşağı yeniden planlanacak. Mart 2014 geldiğinde her şey hazır halde millete hizmet eder noktada olacak.’

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci de, Denizli’nin Büyükşehir olma istediğinin 25-30 yıl öncesine dayandığını bu süreçte siyasetçilerin her söze başladığında ‘Denizli’yi büyükşehir yapacağız’ dediğini kaydetti. Herkesin ortak hayalinin artık gerçeğe dönüştüğünü ve Denizli’nin hak ettiğini aldığını ifade eden Milletvekili Zeybekci, ‘Bu ortak hayalimizin gerçekleştiği bu dönemde büyükşehirin hayırlar getirmesini diliyorum. Türkiye’de gerek merkezi, gerekse yerel yönetim noktasında tam bir dönüm noktasının atıldığı bir dönem yaşıyoruz. Buna şahit oluyoruz. Siyasette ve gerekse diğer organlarıyla hizmet eden ile sıradan vatandaşların bile (evet ben ordaydım. O tartışmalara şahit oldum) denilecek adım atılmıştır. Bu Büyükşehir kanunu her şeyin merkezden karar verilerek yapılan ve yerellere sanki bir lütuf edilmiş hizmetin sunulması dönemine son verildiği kanundur. Haksızlığın, bölünmüşlüğün ve parçalanmışlığın ortadan kaldırılmasıyla ham dolsun bu güne geldik. Bugüne kadar bu işle ilgili birçok insan çalıştı, partimiz çalıştı, bakanlık çalıştı. Bu yasa, Denizli’mizin çarpıklığını ortadan kaldıracak. Büyükşehir olmak demek o şehirde toplanan vergi gelirlerinden pay almak demektir. Ayrıca İller Bankası’ndan belediyeye aktarılan kaynağın 2 katına çıkmasıdır. Bunları sağlayacak. Bunu dışında Türkiye Atatürk’ün gösterdiği hedefinde ötesine gidecekse bu bölünmüş, dağınık, hizmet üretmede de israfçı yapısıyla, yönetim olarak da bürokrasiyi getiren insanı canından bezdiren bir yapıyla bu hedefe gidilmeyeceği kesindir. Şimdi bu ortadan kalktı. 2004 öncesi Denizli’miz mi 2023 hedefine ulaşırdı yoksa 2004 sonrası Denizli mi 2023 hedefine ulaşır. Bu çok güzel bir örnektir. Kat edilen aşamayı göstermesi açısından önemlidir. Bu gelişmeye en uygun yönetim de bütünleşmiş, şehrin genelinden katılımcıların olduğu meclisle, israf etmeden, hesap verebilen ve denetlenebilen bir şeffaf bir yönetimdir. Bu da büyükşehirdir. Denizli’mize hayırlı olsun” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar da, ‘Dünyadaki değişime biz sonradan ayak uydurmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin aydınlanması ve buna bağlı kalkınması yıllarca geciktirildi. Bu rahmetli Özal ile atağa kalktı ama daha sonra sekteye uğradı. Ama şimdi AK Parti iktidarında ise yeniden kalkınma ve gelişme başladı, artan oranda devam ediyor. Toplusal değişim kolay olmuyor ama değişim başladığında da toplum buna uyum göstermeye başlıyor. Bizim bu kanunda ısrar etmemizin sebebi yıllarca kaynaklarımız iyi kullanılmıyordu. Biz o yüzden kalkınamadık. 39 tane belediye nüfusu 2000’nin altına olan belde köye dönüştürülmüştü. CHP’nin girişimiyle takıldı kaldı. Her beldeye 20000 lira geldiğini düşünelim. Bu 39 beldeye yılda 780 milyon lira geliyor. 39 belde 5 yıl boyunca 3 milyar 900 bin lira kaynak aktarıldı. Gidin bakın 5 yıl boyunca 39 beldeye 100 bin liralık yatırım olmadı. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin her birine 1 milyon lira ayırdığını düşünün 1 yılda hepsi modern şehir olur. Bunun için Büyükşehir dedik. Kısa zamanda görülecek ki bu çok faydalı bir kanun olduğu rotaya çıkacak’ dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ise daha önceki Büyükşehir yasasında eksiklikler olduğunu bunların yeni Büyükşehir yasasıyla giderildiğine işaret ederek, ‘Ama şimdi bu büyükşehir yasasıyla bunlar giderildi. Gelir dağılımı noktasında giderildi. Diğer ilçelerle sıkıntı giderildi. Şimdi İstanbul ve Kocaeli bu uygulamayı son derece başarılı şekilde yapıyor. Denizli’de tüm şehri kapsayan şekilde büyükşehir olacak. Şuanda yapılan yasa olabileceğin en güzelidir. Yaşandıkça olmazın olunduğunu görülecek. Bir Türk insanı olarak başarılı olamayızı kırdık. Geçmişte yaşanan revize edildiği kanundur. Büyükşehir başarıyı artıracak ve Denizli’miz daha çok hizmet görür hale gelecektir’ dedi.

Ak Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak da ‘Çocuklarımıza bırakacağımız en önemli yasalardan birisi bu yasadır. Bu yasayı çıkarmakla çok büyük emek sarf ettik. Bence bu yasanın en önemli ayağı demokratikleşme adına çok büyük bir yasadır. Çünkü orada o ilin seçilmişlerinin yönettiği ve ödediği vergi diliminden pay almasıyla önemli bir yasadır. Bu açıdan bakılırsa demokratikleşmek için çok önemlidir. Bütün il genelinin Büyükşehir olduğu kapsaman girdiği 2 ilde başarılmıştır. İnşallah Denizli’mize hayırlı olur. Hizmetlerin gitme noktasında çok büyük imkan doğmuştur. Şimdi il geneline hizmet için bir fırsat doğmuş onların da hizmet alma şansı doğmuştur’ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
9 Mayıs 2024 Perşembe 15 26Çok Bulutlu
10 Mayıs 2024 Cuma 14 25Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
11 Mayıs 2024 Cumartesi 13 22Mevzi Sağanak Yağışlı
12 Mayıs 2024 Pazar 12 20Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
13 Mayıs 2024 Pazartesi 11 23Parçalı Bulutlu