REKLAMI GEÇ

Piri Reis Forum Çamlık’ta

Piri Reis Forum Çamlık’ta

Denizli Forum Çamlık’ta başlayan Piri Reis Haritası’nın 500’üncü Yıl Etkinliği’nde, Kitab-ı Bahriye adlı eserde yer alan 26 harita ve Piri Reis’in 1513 tarihli Dünya Haritası Denizlililer ile buluştu. Çocuklar için renkli eğlence ve oyun alanlarının da yer aldığı Piri Reis Günleri, 17 Mart’a kadar sürecek

/ DENİZLİHABER / 18 Şubat 2013 Pazartesi, 17:51

Denizli Forum Çamlık Alışveriş Merkezi’nde, Denizlililerle buluşan Piri Reis’in Haritası isimli etkinlik oldukça dikkat çekiyor.

2013 yılının UNESCO tarafından Piri Reis Haritası’nın 500’üncü yılı olarak ilan edilmesi nedeniyle Anadolu’da ilk kez Denizli’de açılan sergide, uluslararası akademik çevrelerde büyük ses getiren Piri Reis’e ait bir dünya haritası da yer alıyor. 17 Mart’a kadar sürecek Piri Reis etkinliği kapsamında, çocuklar için ilgi çekici oyun ve eğlence alanları da yoğun ilgi görüyor.

Piri Reis Harita’sı için eğlence alanları kuruldu
Piri Reis Haritası’nın 500’ünü yılı etkinlikleri kapsamında Forum Çamlık Alışveriş Merkezi meydanlarına kurulan oyun alanları büyük küçük tüm ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Hazine Avı, Piri Reis ile Yelkenler Fora, Kaptan-ı Derya, Piri Reis- Yarım Asırlık Düşler Denizi gibi oyunlarla tarihe yolculuk yapan minikler, eğlenerek öğrenmenin tadını çıkardılar. 3 metre çapında 2 buçuk metre yüksekliğinde, zeminine Piri Reis’in Haritası yerleştirilen Yıldız Küre ile ziyaretçiler, ülkeler ve yıldız takımları hakkında da bilgi edinerek Piri Reis’in ülkeler hakkındaki fikirlerini öğrendiler.

Bir ay açık kalacak
UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’ndan Şule Ürün ile Açılışı Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’nin açılışını gerçekleştirdiği Piri Reis Haritası’nın 500’üncü yılı etkinlikleri 1 ay devam edecek. Ziyaretçiler, özel olarak tasarlanmış alanlarda haritaları kendi gözleriyle görecek, ‘’Piri Reis Macera Oyunları’’ oynayacak, “Yıldız Küre”de haritanın gizemini bulmaya çalışacak. “Piri Reis Haritası” Sergisi’nde, Kitab-ı Bahriye adlı eserde yer alan 26 tane harita ve Piri Reis’in 1513 tarihli Dünya Haritası 4 x 6 m boyutlarıyla Forum Çamlık ziyaretçilerine açık olacak.

Tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkmak adına böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Forum Çamlık Alışveriş Merkezi Müdürü Hakan Elmastaş, “Forum Çamlık olarak kültürümüze, tarihimize her zaman sahip çıkıyor ve yeni nesillere doğru bilgiler aktarmayı hedefliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mayıs 2024 Pazar 18 33Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 18 32Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 19 34Az Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 19 36Az Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 19 33Parçalı Bulutlu