REKLAMI GEÇ

Denizli’deki asansörlerin yüzde 90’ı tehlikeli

Denizli’deki asansörlerin yüzde 90’ı tehlikeli

Makine Mühendisleri Odası Denizli şube Başkanı Polat Ferhat Arıkan, Denizli’deki asansörlerin yüzde 90’ının tehlikeli olduğunu açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 6 Aralık 2012 Perşembe, 13:53

Makina Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Polat Ferhat Arıkan, Ekim ayı sonuna kadar Denizli’de kontrol ettikleri asansörlerin yüzde 90’ına kırmızı etiket verildiğini söyledi. Yapılan kontrollerde, can ve mal güvenliği için tehlike oluşturan asansörlerin periyodik bakım ve kontrollerini yaptırmanın bina yöneticilerinin sorumluluğunda olduğuna işaret eden Arıkan, Denizli Belediyesi’nin de kullanıma uygun olmayan asansörleri kapatma yetkisine sahip olduğunu söyledi.

Geçen Ocak ayında yürürlüğe giren yasal düzenleme ile belediyelere, akredite muayene kuruluşları ile asansör yıllık bakım kontrol protokolü yapma zorunluluğu getirildiğini kaydeden Arıkan, “Bu yasal düzenleme ile birlikte belediyeler kontroller sonucunda kullanıma uygun olmadığı tespit edilen asansörleri kapatma yetkisine de sahip olmuştu. Bu kapsamda MMO, asansör kontrol merkezi denizli şubemizde Aydın, Söke, Didim, Nazilli, Karacasu olmak üzere Denizli ve Aydın’da 5 belediye ile asansörlerin yıllık kontrollerinin yapılmasına ilişkin protokol imzaladı. Yıllık kontrol çalışmaları 15 Mart 2012 tarihinde başlamış ve bugün itibari ile 14 muayene personelimiz, kontrol çalışmalarını sürdürmektedir” hatırlatmasında bulundu.

Ekim 2012 sonu itibari ile bin 200’e yakın asansörün yıllık periyodik kontrollerinin gerçekleştirildiğini belirten MMO Denizli Şube Başkanı Polat Ferhat Arıkan, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından oluşturulan asansör periyodik bakım formunda bulunan 109 kriter dikkate alınarak tamamı makine mühendisi personel tarafından yapılan kontrollerde, Denizli’de 283’ü yani yüzde 91’i için olumsuz rapor verilmiş, bu asansörlere gerekli revizyon yapılmadan kullanılamayacağı anlamında kırmızı etiket yapıştırılmıştır. MMO asansör kontrol merkezi 2 adedine sarı, 4 adedine de herhangi bir tehlike içermeden kullanılabileceğini gösterir yeşil etiket vermiştir” diye konuştu.

Ülkeye ve yaşanan kente karşı sorumluluklarının birinci öncelikleri olduğunu da kaydeden Arıkan “Yürürlükteki yönetmelik gereği yeni hizmete alınan asansörler 2 yıl boyunca garanti kapsamındadır. Bu nedenle vatandaşlarımızı yıllık periyodik kontrollerini ücretsiz olarak yaptırmaya davet ediyoruz. Odamız, asansörlerin kontrol çalışmalarını, kamusal çıkarların birinci öncelik olduğu ilkesinden hareketle gerçekleştirmeye devam edecektir” dedi.

Yorumlar

ismail   -  Bağlantı 6 Aralık 2012, 15:31

ilk önce günde yüzlerce kişinin kullandığı, özel idare işhanı asansörlerine el atın. resmen ölüm kusuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Mayıs 2024 Pazartesi 18 32Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 19 34Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 20 35Parçalı Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 20 34Parçalı Bulutlu
24 Mayıs 2024 Cuma 15 28Parçalı Bulutlu