REKLAMI GEÇ

ASTAŞ satıldı 1,8 milyon dolar nerede?

ASTAŞ satıldı 1,8 milyon dolar nerede?

Denizli İl Genel Meclisi’nin CHP Bekilli Üyesi Bekir Çapar, İl Özel İdaresi’nin yüzde 26,5 hisseye sahip olduğu ASTAŞ Azim Cıvata Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin satışından sağlanan 1 milyon 855 bin doların henüz ödenmediğini belirterek, ödemeyle ilgili net bir takvim açıklanmaması durumunda açlık grevi başlatacağını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 21 Aralık 2013 Cumartesi, 13:29

DENİZLİHABER

Çapar, Denizlihaber.com’a yaptığı açıklamada, 1970’li yıllarda İl Özel İdaresi ve küçük tasarruf sahiplerinin de katılımıyla kurulan ASTAŞ’ın, Denizli’deki diğer çok ortaklı şirketlerin akıbetine uğradığını ifade etti.

Denizli İl Özel İdaresi’nin yüzde 26,5 oranındaki hisseyle ortağı bulunduğu Azim Civata’nın, 2008 yılında yapılan şirket genel kurulunda yönetimi kuruluna verilen yetkiye dayanılarak Yedeks Tekstil Sanayi A.Ş’ye 7 milyon dolara satıldığını anlatan Çapar, kararda yönetim kurulu başkanı Volkan Karabağ, yönetim kurulu üyeleri Barış Karabağ, Burcu Karabağ Elbaşıoğlu ve Serdar İskender’in imzaları olduğunu bildirdi.

Çapar, aynı kararda tapu ve devir işlemleri ile Tapu Sicil Müdürlüğü’nde yapılacak işlemlerle ilgili olarak şirket genel müdürü Erol Oklu’nun yetkilendirildiğini, bu kişinin İl Özel İdaresi eski Genel Sekreteri ve AK Parti Merkezefendi Belediye Başkan aday adayı Adem Oklu’nun kardeşi olduğunu kaydetti.

ÖZEL İDARE PAYI NEREDE?
Azim Cıvata’nın 13 Nisan 2013 tarih ve 5 nolu kararında “Gayrimenkullerimizin Yedeks Tekstil Sanayi A.Ş’ye 7 milyon dolar peşin bedelle satılmasına, bu satıştan alınan bedelin en büyük hissedarımız olan Mitaş Enerji ve Madeni İnşaat İşl. T.A.Ş tarafından tahsil edilmesine ve yıllık yüzde 3 faiz işletilmesine” denildiğini belirterek, İl Özel İdaresi’ne herhangi bir ödemeden söz edilmediğine dikkati çekti.

30 MART’TAN SONRA ÖZEL İDARE YOK
Çapar, Denizli’nin büyükşehir yapılmasıyla 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra İl Özel İdaresi’nin tüzel kişiliğini yitireceğini anımsatarak, “Dolayısıyla söz konusu paranın birinci dereceden fiili takipçisi kalmamış olacak. Bu nedenle yüzde 26,5 oranındaki hissenin karşılığı olan 1 milyon 855 bin doların bir an önce tahsilatı yapılmalıdır” dedi.

DAVA VE AÇLIK GREVİ UYARISI
Ödemeyle ilgili hukuki geçerliliği olacak bir takvimin sunulmasını isteyen Çapar, sessiz kalınması durumunda satışın iptali için dava açacağını söyledi. Konuyla ilgili Malatya Darende Sümerbank Fabrikası’nın satışını emsal gösteren Çapar, “Darende Sümerbank Fabrikası’nı Denizlili bir işadamı almıştı. Ancak ortaklarından birinin bilgisi dışında satıldığı gerekçesiyle mahkeme satış kararını iptal etti. Eğer, 30 Mart öncesine kadar kamuya ait bu para İl Özel İdaresi’nin kasasına aktarılmaz ise, hem satış kararının iptali için dava açacağım hem de açlık grevine gideceğim” diye konuştu.

360 KÖYÜN HAKKI VAR
Söz konusu paranın İl Özel İdaresi kasasına girmesiyle 360 köye 5 bin 143’er dolar tutarında hizmet götürmenin mümkün olacağını dile getiren Çapar,“Bu para ile pek çok köyün altyapı hizmetlerine iyileştirmeler sağlanabilir. Oysa şimdiki haliyle paranın devlet hesabına geçip geçmeyeceği bile belli değil.Ne köylünün ne de hissedarların hakkınıhiç kimsenin gasp etmesine izin vermeyeceğiz” açıklamasını yaptı.

43 YIL ÖNCE İŞÇİ ORTAKLIĞI İLE KURULMUŞTU
Denizli’de 43 yıl önce çoğunluğunu yurt dışındaki işçilerin oluşturduğu ortaklık yapısıyla kurulan Azim Cıvata,1993 yılında özelleştirildi. Ankara Merkezli Mitaş Enerji ve Madeni İnşaat Şirketi’nin yüzde 73, İl Özel İdaresi’nin yüzde 26.5 ve bin 800 küçük hissedarın binde 5 pay sahibi olduğu Azim Cıvata’nın, 2008 yılında gerçekleştirilen genel kurulunda, karlılığıbulunmadığı gerekçesiyle satışına karar verilmişti.

ADEM OKLU NE DEMİŞTİ?
Dönemin Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, 2008 yılındaki şirket genel kurulu kararından sonra yaptığı açıklamada, “Özel İdare olarak bizim fabrikadaki hissemiz yüzde 26’ydı. Şirket zarar etmiyordu. Holding karar alınca biz de uymak durumunda kaldık. Fabrikadaki makineler, demirbaşlar ve arazi holding tarafından satılırsa biz de Özel İdare olarak yüzde 26 oranında payımızın karşılığını alacağız” demişti.

Yorumlar

Rafet   -  Bağlantı 22 Aralık 2013, 14:09

Ben Denizlide adam gibi adam delikanlı mangal yürekli Bekir Çapar gibi daha başka bir Avukat göremiyorum yok, hak hukuk dendiğinde hak aramak için insanın akla ilk gelen Avukat olur, adalet arayışına girmiş o kadar çok vatandaş varki ne yazıkki o kadarda yalaka Hakimler Savcılar Avukatlar var, birileri Fıravuna halen Fıravunlaştırıyor, kaldıki yarın hepiniz geberip gideceksiniz ne Fıravundan size bir fayda var, ne sizin Fıravunlara bir faydanız olacak.

ali berk   -  Bağlantı 22 Aralık 2013, 01:14

para nerde olacak ayakkabı kutusunda

hasan ersönmez   -  Bağlantı 21 Aralık 2013, 21:51

bekir beyi tebrik ediyorum denizli il genel meclisi diğer üyeleri uyuyormu ayrıca satış fiyatı düşük o bölgeye göre hem ucuz alacaksın hem para yok vay bunlar yetim hakkı yemezlermiş satan kurum denizli il özel idaresi sekreter oklu alan genel müdür oklu ancak türkiyede olur böyle işler

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Mayıs 2024 Cumartesi 17 32Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 19 31Mevzi Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 20 34Az Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 21 36Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 20 36Az Bulutlu