REKLAMI GEÇ

Denizli’ye 18 yeni otobüs

Denizli’ye 18 yeni otobüs

Toplu taşıma hizmetini yeniden üstlenen Denizli Belediyesi, 18 yeni otobüs daha aldı. 20 metre uzunluğunda ve görme engellilere yönelik ses sistemine sahip olan otobüsler, Belediye önünde düzenlenen törenle hizmete girdi. Belediye Başkanı Osman Zolan, aldıkları 117 yeni otobüsün 15’er günlük aralıklarla Denizli’ye gelerek taşıma hizmetine başlayacağını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 19 Mart 2014 Çarşamba, 12:11

Denizli Belediyesi’nin aldığı 18 otobüs, 5 kaza kırım aracı ile 2 adet yangın müdahale aracı törenle hizmete girdi. Törene Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Belediye Başkan yardımcıları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye binası önünde düzenlenen törende kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Osman Zolan, son model donanımlı 117 otobüsten 18’inin hizmete girdiğini diğerlerinin ise kısa süre içinde Denizli’ye getirileceğini açıkladı.

Başkan Zolan, mahalle gezileri sırasında en çok ulaşım sorunundan şikayet geldiğini vurgulayarak, “Bu sorunu çözeceğimize söz verdik. Özel halk otobüslerini kaldırarak, şehir içi ulaşımı yeniden belediye bünyesine aldık. Kullanılan araçların hepsi 6-7-8 yaşında idi. Vatandaşlara rahat ve güvenli ulaşımı sağlamak için otobüslerimizi yeniledik. 117 yeni otobüs aldık. Bu otobüslerimizden 18’i bugün hizmete giriyor. Geri kalanı da 15’ergün aralıklarla Denizli’ye gelecek” dedi.
denizli-belediyesi-yeni-otobus-osman-zolan-ic-1

“AKILLI OTOBÜSLERE AKILLI DURAKLAR YAPILACAK”
Görme engelliler için sinyalizasyon sistemine sahip olan otobüslerin, geldiği durakların ismini anons ederek vatandaşların uyarılacağını vurgulayan Başkan Zolan, “Her durağa bir isim vereceğiz. Otobüslerimiz o durağa geldiğinde durağın ismini anons ederek vatandaşları uyaracak. Ayrıca, akıllı duraklar da yapılacak. Artık durakta beklerken gözleriniz yolda kalmayacak. Durakta beklediğiniz otobüsün kaç dakika sonra geleceği anons edilecek. Siz de ona göre bekleyeceksiniz” diye konuştu.

“YAŞLILARIMIZ ÜCRETSİZ BİNECEK”
Emekli maaşıyla geçinmenin ne kadar zor olduğunu bildiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Osman Zolan, “65 ve üzeri yaştaki vatandaşları şehir içi otobüslerde ücretsiz taşıyoruz. Artık nüfus cüzdanını gösteren her yaşlımız otobüslere ücretsiz binebilecek. Biz istiyoruz ki, yaşlılarımız, emeklilerimiz evlerine kapanıp kalmasın. Denizli’nin güzelliklerini, park ve bahçelerini görsünler istiyoruz” dedi.
denizli-belediyesi-yeni-otobus-osman-zolan-ic

“TÜRKİYE’DE YALNIZCA DENİZLİ BELEDİYESİNDE VAR”
Denizli Belediyesi önünde düzenlenen törenle, 18 otobüs ile birlikte, 5 kaza kırım aracı ve 2 yangın müdahale aracı da hizmete sokuldu. Kaza kırım aracı ve itfaiye aracının özellikleri ile ilgili bilgi veren Başkan Zolan, şunları söyledi: “Bu donanımda kaza kırım aracı ve itfaiye aracı yalnızca Denizli Belediyesi’nde olacak. Büyükşehir belediyesi olarak artık 19 ilçeye hizmet vereceğiz. İtfaiye personelimiz yeterli bilgi donanımına sahip. Araçlarımızı da yeniliyoruz. Bundan sonra herhangi bir yangına 2 dakikada ulaşacağız.”

Araç tanıtım töreninin ardından, törene katılan vatandaşlarla birlikte Denizli protokolü, yeni otobüslerle şehir turuna çıktı.

Yorumlar

Demirci   -  Bağlantı 20 Mart 2014, 23:19

Geçen yerel seçimlerin en büyük vaadi raylı sistem projesiydi.Hatta belediyenin sitesinde bile bu proje yer alıyordu. Proje önce siteden kalktı,sonra bahsi bile geçmedi..Acaba çözüm yeni otobüsler almak mıdır?

alican kaya   -  Bağlantı 20 Mart 2014, 16:15

herkes kendi için konuşuyor sanırım yorumlarda sayın başkan yeni otobüsler 38 oldu istanbuldan eski otobüs getirttiğini de unutmayalım 20 yeni otobüs ile gelen ayrıca kiralanmış turexten alınan otobüslerde kalmaya devam etmeli büyükşehire 150 otobüs yetmez sayın başkan seçim yatırımı bunun cabası

oner   -  Bağlantı 20 Mart 2014, 09:14

Bir şey belirtmek istiyorum.Dün bu yeni otobüslerle kilometrelerce dolaştılar.Bu otobüslerin parası bizim vergilerimizden çıkıyor, keza yine yaktıkları benzin de bizim vergilerimizle alınıyor.Peki sanki kendi ceplerinden almışlarcasına böyle seçim çalışmalarında kullanmaları etik mi? hukuka uygun mu?

Cihan   -  Bağlantı 19 Mart 2014, 16:20

Yeni otobüslerde internette olacak mı?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mayıs 2024 Pazar 18 33Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 18 32Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 19 34Az Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 19 36Az Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 19 33Parçalı Bulutlu