REKLAMI GEÇ

Deri İhtisas OSB cazip hale getirilecek

Deri İhtisas OSB cazip hale getirilecek

Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısı, Vali Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığında gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda Deri İhtisas OSB’nin yatırımcıya cazip hale getirilebilmesi amacıyla karma OSB’ye geçilmesi ve deri tanıtım grubunun oluşturulması için çalışmalara başlanıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ekim 2016 Cuma, 16:31

Kaklık Deri İhtisas OSB İdari Binası’nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Ahmet Altıparmak, Honaz Kaymakam Vekili Uğur Tutkan, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Denizli Deri İhtisas OSB Başkanı Mehmet Güran, heyet üyeleri ve yatırımcılar katıldı.

denizli-deri-ihtisas-osb-cazip-hale-getirilecek-1

Denizli dericiliğinin geçmişten bugüne olan süreci, sorunları, talepler ve yürütülen projelerin yer aldığı sunum Deri İhtisas OSB Başkanı Mehmet Güran tarafından gerçekleştirildi. Sunumda, devlet tarafından uygulanan teşvik sisteminin sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyine göre değil, sanayi üretim endeksine göre belirlenmesi ve uygulanması gerektiği, karma OSB’ye geçilmesi ile ilgili çalışma yapılması ve hazırlanan Deri İhtisas OSB’de rekabet gücünün arttırılması için atık su arıtma tesisinin elektrik ihtiyacının güneş enerjisinden sağlanması (GES) projesine destek talepleri yer aldı. Daha sonra gündem maddeleri görüşülüp karara bağlandı.

YATIRIMCI İÇİN CAZİP HALE GETİRİLECEK
Bölgenin yatırımcıya cazip hale getirilebilmesi için aynı arıtmaya hitap eden boya ve kimya sektörlerini çekerek karma OSB’ye geçilmesinin önemli olduğunu belirten Vali Ahmet Altıparmak, Deri İhtisas OSB’de yatırımcı sayısının arttırılarak, daha aktif hale getirilmesinin tanıtımdan geçtiğini söyledi.

Tanıtım için de proje hazırlanarak bütçe ayrılması talimatını veren Vali Altıparmak, tanıtım broşürünün hazırlanması ve deri tanıtım grubunun oluşturulmasını istedi. Vali Altıparmak, deri ve kösele konusunda çalışan Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özcan Sarı’dan faydalanılmasını ve konferanslar düzenlenerek ayakkabıda köselenin sağlık açısından faydasının anlatılması gerektiğinin altını çizdi.

Vali Altıparmak ayrıca, motor hızını kontrol ederek yüzde 30 enerji tasarrufu sağlayan enerji verimliliği ve katı atık projesindeki başarının diğer sanayi kuruluşlarında da uygulanmasını, bu noktada hazırlanan GES projesine gerekli desteğin verilmesini istedi.

Vali Altıparmak ve heyet üyeleri toplantının ardından bölgede incelemelerde bulundu. Vali Dr. Ahmet Altıparmak yetkililere, Deri İhtisas OSB’nin canlı yaşanılabilir bir alan olduğunu hissettirmek için çevresel düzenlemeler ve peyzaj çalışmalarının yapılması talimatlarını verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu