REKLAMI GEÇ

DUŞAKABİNOĞULLARI İSTİFA GETİRDİ

DUŞAKABİNOĞULLARI İSTİFA GETİRDİ

Tıp Fakültesi Dekanı Hasan Herken, attığı tweet nedeniyle gördüğü baskılar sonrası istifa etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ocak 2015 Cumartesi, 18:40

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Herken görevinden istifa ettiğini duyurdu. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nın eski Türk devletlerinin askeri kıyafetleri ile karşılama törenine katılmasının ardından, bu törendeki bir kıyafeti espirili dille eleştiren Herken ve ona cevap niteliğinde yazılan tweetler sosyal medyada olay olmuştu.

Herken’in “Şu bornozla fotoğrafı olan kişi hangi beyliği temsil ediyor” şeklindeki twitine farklı kullanıcılar “Duşakabinoğulları” şeklinde yanıt vermiş bu durum Ak Parti Denizli İl Gençlik Kolları’nın da Delikliçınar Meydanı’nda toplanarak protestosuna sahne olmuştu.

Herken bugün bir tweet daha atarak takipçilerine Tıp Fakültesi Dekanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu. Herken tweetinde, “Madem olay, özensiz hazırlanmış bir tören kıyafetini espirili dille twit atmamla başladı, burada bitireyim. Dekanlık görevimden istifa ettim” dedi.
Herken gazetecilere yaptığı açıklamada, “Düşünce dünyamın yazılı ve görsel medyada yansımalarına bakıldığında milletimizin tarihine, manevi değerlerine ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temsil noktasında bulunan Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret, aşağılama veya istihza içeren tek bir beyanım olmamıştır, gösterilemez. Bu tweeti paylaşırken amacım medyaya yansıtılmaya çalışıldığı gibi Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil eden Cumhurbaşkanımızın makamını itibarsızlaştırmak olmadığı gibi mensubu olmaktan gurur duyduğumuzun milletimiz ve şanlı tarihimizle de alay etmek değildir” açıklamasında bulundu.
Psikiyatri alanında Türkiye’nin önde gelen isimlerinden biri olan ve en çok referans alınan bilim adamının istifası, bilim çevrelerinde de şaşkınlık yarattı. Twitter’daki Hasan Herken takipçileri tweetleriyle üzüntülerini dile getirdi.

Yorumlar

irfan merit   -  Bağlantı 18 Ocak 2015, 13:20

Sayın Bağcı, rektörlük seçimleri öncesi böyle bir risk almamak için istifasını istedi.

basicman   -  Bağlantı 17 Ocak 2015, 20:58

olduğunun farkına varırlar umarım birgün…

basicman   -  Bağlantı 17 Ocak 2015, 20:56

insanların şekilcilikle,sanal dünya ve düşünceler cenderesinde boğulmakta olduğunun resmidir,bu kişinin avukatı değilim,tanımıyorumda,ancak bu kadar tahmmülsüzlük nereye kadar bakalım.bu genç arkadaşlar,baskı unsuru olması gereken daha önemli şeyler

haydar   -  Bağlantı 17 Ocak 2015, 20:04

Anlaşıldığı kadarıyla hoca istifa ettirildi. Demokrasi ve düşünce özgürlüğünde geldiğimiz nokta: asla eleştirmeyeceksin, şaka yapmayacaksın, başını kaldırıp konuşmayacaksın, robot olacaksın ve bunun adı yeni Türkiye

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mayıs 2024 Pazar 18 33Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 18 32Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 19 34Az Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 19 36Az Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 19 33Parçalı Bulutlu