REKLAMI GEÇ

E-SANSÜRÜ PROTESTO İÇİN SOKAĞA İNDİLER

E-SANSÜRÜ PROTESTO İÇİN SOKAĞA İNDİLER

Devletin bir takım sanal kısıtlamalara gideceği haberlerinin ardından Facebook’ta bir araya gelen internet kullanıcılar, Denizli Lisesi önünden Çınar Meydanı’na kadar yürüyerek, sansürü protesto etti.

/ DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2011 Cumartesi, 16:46

Sayıları her geçen gün artan internet kullanıcıları, yasal düzenlemelerle getirilecek internet kullanımının bir çeşit sansür olduğu haberleri üzerine, Facebook’ta bir araya geldi. “İnternetime Dokunma! Sansüre Karşı Özgürlük İstiyoruz” ismiyle açılan etkinlik sayfasının protesto çağrısı, Denizlili Facebook kullanıcılarından ilgi gördü. Bununla ilgili sokaklara taşınacak bir eylem yapma düşüncesiyle oluşturulan sayfanın çağrısına, şu ana kadar binin üzerinde Denizlili olumlu yanıt verdi. Ancak eyleme katılan kişi sayısı, sanal alemdeki kadar çok olmadı. Eyleme, 50’ye yakın genç katıldı.

Vatandaşlardan ve Cihaner’den destek
Eylemde, gençler önce, Denizli Lisesi önünde buluştu. Burada bir süre, eyleme destek verecekleri bekleyen grup, daha sonra Delikliçınar Meydanı’na kadar, “Sansürsüz internet, şifresiz sınav”, “AKP elini internetten çek”, “Susma haykır, yasaklara hayır” sloganları atarak yürüdü. En önde “Sansüre karşı özgürlük istiyoruz” yazılı pankartı taşıyan gruba, yol boyunca, zaman zaman yoldan geçen araçlar, korna çalarak destek verdi. Gençlerin yürüyüşü sırasında, Lise Caddesi üzerindeki CHP’nin seçim bürosunda bulunan CHP Denizli Milletvekili Adayı İlhan Cihaner de pencereye çıkarak, eylem yapan gençleri alkışlayarak destekledi.

AKP karşısında çökerek eylem yaptılar
Lise Caddesi üzerinde, zaman zaman vatandaşların da desteğini alarak Delikliçınar Meydanı’na kadar yürüyen grup, AKP İl Teşkilatı’nın bulunduğu binaya yaklaştıklarında, polisler tarafından yolun karşı tarafına geçmeleri için uyarıldı. Bir süre polisle gençler, yürüyüş güzergahı hakkında tartıştı. Ancak daha sonra gençler yolun karşı tarafına geçmeyi kabul etti ve tam AKP’nin karşısında bulunan kaldırımda, çökerek eylemlerine devam etti. Grup üyeleri burada, “AKP AKP baksana, sansür sansür al sana” diye slogan attı ve sloganın sonunda sol yumruklarını havaya kaldırarak, çöktükleri yerden kalktı.

“Güvenli internet, kendisine muhalif siteleri kapatma hareketidir”
Bir süre aynı hareketi sürdüren grup üyeleri, daha sonra, Denizli Belediyesi önündeki alanda, yüzlerini AKP İl Teşkilatı’nın bulunduğu binaya dönerek, basın açıklaması yaptı. Denizli Gençlik Muhalefeti adına açıklamayı okuyan Oğuz Köse, “Güvenli internet, 22 Ağustos tarihinden itibaren, AKP hükümetinin, kendisine muhalif olan siteleri kapatma hareketidir. Amaç, kendisine muhalif olan düşünce ve hareketler ile sosyal paylaşım sitelerinde halkın kendi medyası olmasını engellemektir. Özünde iletişim özgürlüğünü engelleyen bir ileri demokrasimiz mevcuttur. Biz, özgürlükçüyüz fakat salak değiliz. Bizler bugün burada AKP’nin baskılarına, karanlığa sansüre karşı özgürlük istiyoruz” dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından, olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mayıs 2024 Pazar 18 33Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 18 32Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 19 34Az Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 19 36Az Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 19 33Parçalı Bulutlu