REKLAMI GEÇ

Engelliler Çalışıyor Projesi Avrupa şampiyonu oldu

Engelliler Çalışıyor Projesi Avrupa şampiyonu oldu

Sorumlu Girişimcilik Kategorisinde Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülü 2012 yarışmasında ülkemizi temsil eden Denizli Belediyesi ‘Engelliler Çalışıyor Projesi’ ile birincilik elde etti. Ülkemiz adına yarışmaya katılma başarısını elde eden Denizli Belediyesi’nin bu önemli sosyal sorumluluk projesi, Türkiye’ye ödül getirdi.

/ DENİZLİHABER / 17 Kasım 2012 Cumartesi, 15:35

Avrupa Girişimcilik Teşvik Ödülleri 2012 için Türkiye’den aday gösterilen Denizli Belediyesi’nin başarıyla uyguladığı ‘Engelliler Çalışıyor Projesi’ ülkemize ödül getirdi.
Avrupa Komisyonu’nun sponsorluğunda 2006’dan itibaren verilmekte olan ve girişimciliğin Avrupa çapında kamu kurum, kuruluşlarının desteği ve teşvikiyle geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen yarışmaya bu yıl 30 ülkeden 402 proje katılırken ‘Engelliler Çalışıyor Projesi’ 12 projenin yer aldığı finalde birincilik elde etti.

Avrupa Girişimcilik Teşvik Ödülleri 2012 için Türkiye’den Denizli Belediyesi’nin uyguladığı bir projenin aday gösterilmesinin ve ödül almasının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “Biz Dünya Kenti Denizli derken işte bunu kast ediyorduk. 30 ülkeden 402 projenin katıldığı bir yarışmada Denizli Belediyesi’nin uyguladığı bir projenin finale kalması ve Türkiye’ye ödül getirmesi bu kent için önemli. Türkiye’yi temsil etmenin gururunu yaşarken Denizli isminin önemli bir organizasyonda ödül alarak telaffuz edilmesi bize mutluluk veriyor” dedi.

Yarışmaya ve projeye ilişkin bilgiler veren Başkan Zolan, “Son yıllarda Denizli Belediyesi uyguladığı projeler ile Türkiye’de adı en çok telaffuz edilen yerel yönetim oldu. Denizli’ye önemli ilkleri yaşattık. ‘En Çevreci Belediye’, ‘En Sağlıklı Şehir’, ‘En Temiz Kent’ unvanını elinde bulunduran Denizli Belediyesi sosyal sorumluluk projelerinde geçtiğimiz yıllarda hem ‘Genç Denizli’ hem de ‘Ailemi Seviyorum’ birincilikler elde etti. Belediye hizmetlerinin sadece yol, su, kanalizasyon, temizlik ve kaldırım işinden ibaret olmadığını göstermek adına bu güne kadar birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdik. Bu proje de onlardan biri. Engellilerin önünden engelleri kaldırmak adına yaptıklarımız içinde en önemsediğim uygulamaların başında gelen bu projenin böylesine önemli bir organizasyonda yer alması beni gururlandırıyor. Türkiye çapında 14 proje içinden ülkemiz adına yarışmaya katılma başarısını elde etmek ve finalde 12 proje arasından birinci olarak çıkmak benim için büyük keyif. Denizli Belediyesi’nin bu önemli sosyal sorumluluk projesinin, ödüle layık görülmesi bizim iyi işler yaptığımızın bir göstergesi. Bu bizim için bir gurur. Denizli Belediyesi tarafından başarıyla yürütülen ‘Engelliler Çalışıyor Projesi’ fiziksel engelli vatandaşlarımızın istihdam ve iş piyasasına katılımını sağlarken, oluşturduğu işbirliği yapısı ile Denizli’nin işgücü ihtiyacını da destekledi. Bu bakımdan projemiz değerlendirme jürisi tarafından “Sorumlu Girişimcilik Kategorisi”nde ödül aldı. Bu gurur hepimizin” dedi.

ENGELLİLER ÇALIŞIYOR PROJESİ
Proje, Hollanda ve Türkiye’den 16 kurumun ortaklığında yürütüldü. Bütçesi 700.000 Avro olan projeyle engellilerin iş piyasasına katılımı amaçlandı. Engelliler Çalışıyor Projesi, 2007 yılı Haziran ayında imzalanmış ve 3 yıl boyunca Denizli Belediyesi ve Workability Europe yönetiminde ilimizde uygulanmıştı. Pilot proje kapsamında toplam 10674 engelli kayıt edilmiş, ruward test metoduyla 107 engelli test edildi. 194 engellinin mesleki eğitim alanında eğitim aldığı projede 65 engellinin istihdamı sağlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
9 Mayıs 2024 Perşembe 15 26Çok Bulutlu
10 Mayıs 2024 Cuma 14 25Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
11 Mayıs 2024 Cumartesi 13 22Mevzi Sağanak Yağışlı
12 Mayıs 2024 Pazar 12 20Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
13 Mayıs 2024 Pazartesi 11 23Parçalı Bulutlu