REKLAMI GEÇ

Erkmen, Berlin ITB Fuarı’nda

Erkmen, Berlin ITB Fuarı’nda

ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı, Almanya’nın başkenti Berlin’de üst düzey katılımlarla başladı. Türkiye’nin partner ülke olarak yer aldığı fuara, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Denizli Valisi Yavuz Erkmen de katıldı.

/ DENİZLİHABER / 12 Mart 2010 Cuma, 17:26

Türkiye stantlarının bulunduğu salonun birçok noktasında, Türkiye’den kesitlerin sunulduğu özel dekorlar yer aldı. Türkiye’den birçok otel ve turizm işletmesinin yanı sıra Türk Hava Yolları da fuara katılanlar arasındaydı. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli’nin tanıtımının yapıldığı stantta incelemelerde bulundu. Bu sene yurt içinde ve yurtdışında birçok fuara katıldıklarını söyleyen Erkmen, fuarda gördükleri ilginin herkesi memnun ettiğini ifade etti. Vali Erkmen, “180’in üstünde katılımın olduğu bir fuarda her yönüyle Türkiye fuara damgasını vurdu. Bu insana Türk olarak gurur veriyor, mutluluk veriyor, onun için biz bu organizasyonda emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz. Biz de Denizli olarak burada ilimizi en iyi şekilde temsil etmeye, Denizli’nin her yönüyle turizm potansiyelini, kültür değerlerini burada tanıtmaya gayret ediyoruz. Bir taraftan özel sektör temsilcisi arkadaşlarımız, otel sahibi arkadaşlarımız, bir taraftan bizler gelip ziyaret eden stanttaki arkadaşlarımıza Denizli hakkında bilgiler veriyoruz. Buradan acentelerin, gerekse tur operatörlerinin ve diğer ferdi gelmek isteyenlerin ülkemize dolayısıyla Denizli’ye doğru yönlendirilmesi için gayret sarf ediyoruz” diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, en büyük 10 turizm ülkesi arasında, gelen turist sayısına göre geçen yılı ‘artıyla’ kapatan ülkenin sadece Türkiye olduğunu ifade etti. Bakan Günay, termal kaynaklarıyla, sağlık imkanlarıyla, golf ve kış sporları imkanlarıyla Türkiye’yi tanıtmaya çalıştıklarını söyledi. Günay, “Yani daha varlıklı, daha yüksek kültür düzeyinden insanlar da Türkiye’ye ilgi göstersin, onlar da Türkiye’ye gelsin diye yeni, biraz daha içeriği zenginleştirilmiş bir turizm tanıtım çalışmamız olacak” dedi.

Fuarda şu ana kadar çok güzel ortamlar paylaştıklarını söyleyen Bakan Günay, “Şu ana kadar Allah nazardan saklasın iyi gidiyor. Bu yıl sadece bizim değil, fuara katılan hemen herkesin söyleminde Türkiye ile ilgili çok olumlu nitelemeler var. Bu harmanın sonunun bereketli gelmesini çok umut ediyorum. Bu alanda tam bir işbirliği sergiliyoruz, turizm sektörünün bütün kesimleri burada, yatırımcılar, işletmeciler, havayolu şirketleri, konaklama tesisleri ya da yeme-içme tesislerinin sahipleri, profesyonel yöneticileri, belediye başkanlarımız, valilerimiz, siyasetin bütün kesimleri. Türkiye burada birliğini, bütünlüğünü, çok sesliliğini, çoğulculuğunu ve çoğulculuğun ahengini simgeliyor. Bu dayanışmamız sürerse inşallah bölgemize de dünyamıza da güzel bir örnek oluşturacağız. Allah mahcup etmesin” dedi.
8 Mart 2010 tarihinde açılan fuar, 13 Mart 2010 tarihinde sona erecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu