REKLAMI GEÇ

Etkinlik 38 ülke ve 2 bin 940 şehirde gerçekleşti

Etkinlik 38 ülke ve 2 bin 940 şehirde gerçekleşti

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Valiliği ve DİDER’in düzenlediği, Açık Sokaklar Günü etkinliği yapıldı. Etkinlik 38 ülke ve 2 bin 940 şehirde gerçekleşti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Eylül 2019 Pazar, 18:13

Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli İnovasyon Derneği (DİDER) işbirliğinde Açık Sokaklar Günü (Open Street Day) etkinliği yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin de üyesi olduğu Sağlıklı Kentler Birliğinin “Haydi Çocuklar Bisikletle Okula” sloganıyla başlattığı kampanyaya da destek olmak amacıyla düzenlenen etkinlik kortej ile başladı.

Denizli Valiliği önünden başlayarak Delikliçınar Meydanı’na kadar süren korteje, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş ile Pamukkale Kavşağı’ndan itibaren pedal çeviren yüzlerce bisikletli katıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde düzenlenen kortej ile Denizlililer hareketli yaşam ile sağlıklı bir hayat sürmeye davet edildi. Kortejin ardından Delikliçınar Meydanı’nda bir program düzenlendi.

38 ÜLKE VE 2940 ŞEHİRDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Denizli İnovasyon Derneği Başkanı Şaban Varol burada yaptığı açıklamada, 38 ülke ve 2940 şehirde milyonlarca insanın katıldığı bir etkinlikte boy göstermenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Varol, “Bu organizasyonda bizleri yalnız bırakmayan e yanımızda olan herkese teşekkür ederim” dedi.

AMAÇ SAĞLIKLI YAŞAMI TEŞVİK ETMEK
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise amaçlarının geçmişte olduğu gibi teknolojik anlamdaki bağımlılıkları azaltarak sağlıklı kalabilmek adına hareketli yaşamı teşvik etmek olduğunu ifade etti. Denizli’nin çok güzel bir şehir olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, “ Bisiklet yollarımız her geçen gün artarak devam ediyor. Denizlimiz çok güzel yeşil alanlara, büyük parklara ve yürüyüş yollarına sahip bir şehir. İnsanlarımızın, gençlerimizin sağlığını koruması, zinde kalması ve mutlu olması için çaba gösteriyoruz. Böylesi etkinlikleri arttıralım, daha sağlıklı ve daha güzel günlere ulaşalım istiyoruz. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bu etkinlik bir günlük değil, bir ömür boyu olmalı, insanlarımız her gün belli mesafeleri mutlaka araçsız gitmeyi tercih etmeli, parklarımız da yürüyüş ve spor yapmalı” diye konuştu.

“ÇOCUKLAR GELENEKSEL OYUNLARLA BULUŞTURULMALI”
Teknoloji bağımlığına da değinen Başkan Zolan, çocukların sokakla ve geleneksel oyunlarla buluşturulması gerektiğini ifade etti. Başkan Zolan, “Çocuklarımız bilgisayar başında, akıllı telefonlarla sanal alemde oyunlar oynuyor. Çocuklarımızı sokağa çıkarmak ve gerçek arkadaşlarıyla buluşturmak ve gerçek oyunları oynayabilmelerini sağlamak bizlerin hedefi. İnşallah bunları el ele vererek gerçekleştireceğiz” dedi.

Yorumlar

Kamil   -  Bağlantı 30 Eylül 2019, 09:36

Bisikletler için şehir içinde güvenli yollar inşa edin. Mahallelerde apart, apartman vb. yüksek binalar inşa ettireceğinize geniş ve bahçeli ve 2 katı geçmeyecek evler inşa ettirin. sonra çocuklar sokağa çıksın ve herkes bisiklet binsin.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu