REKLAMI GEÇ

FİLM VE DİZİ SEKTÖRÜNÜN GÖZDESİ DENİZLİ

FİLM VE DİZİ SEKTÖRÜNÜN GÖZDESİ DENİZLİ

Denizli dizi ve sinema sektörünün gerek konu gerekse mekan açısından gözdesi oldu. Daha önce Vali dizisine ve filmine konu olan Denizli, şimdilerde Nicolas Cage’in Hayalet sürücüsünün yeni mekanı ve Denizlili bir öğretmenin yaşadıklarını anlatan ‘iki dil bir bavul’ filmiyle anılıyor.

/ DENİZLİHABER / 22 Aralık 2010 Çarşamba, 17:53

Denizli son zamanlarda birçok film ve diziye ya konu oluyor, ya da ekipler eserlerini Denizli’de çekiyor, ya da çekmek istiyor. Vali Recep Yazıcıoğlu’nun hayatının anlatıldığı Köprü dizisi ve Vali filmi, Çocuklar Duymasın dizisinde Denizlili bir ailenin işlenmesi, Dünyaca ünlü sinema sanatçısı Nicolas Cage’in Hayalet Sürücü filminin Denizli’de çekilecek olması son olarak ise Yörük Ali Efe dizisinin de Denizli’de çekilmek istenmesi kentin dizi ve film sektöründe de dikkat çeken bir yer olduğunu gözler önüne seriyor.

TANITIMIN AKTÖRLERİ DEĞERLENDİRDİ
Bu tür organizasyonlarda Denizli’nin neden çekim merkezi haline geldiğini son zamanlarda kentin tanıtımında büyük çaba harcayan Vali Yavuz Erkmen ve Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz ve Made in Denizli projesi ile dikkatleri üzerine çeken Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert’e sorduk. İşte yanıtlar…

VALİ YAVUZ ERKMEN “BU GİRİŞİMLERİ DESTEKLİYORUZ”
“Denizli zaten çok büyük zenginliklere sahip bir kent. Bugüne kadar yeterince kendini göstermemiş, gösterememişti. Ancak son yıllarda yapılan çalışmalar, çeşitli fuarlara katılmak, özellikle televizyonların belgesel ve haberlerde Denizli’yi işlemesi, kentin medyada kendine daha çok yer bulması bu duruma büyük katkı sağladı. Ayrıca insanların dizi ve filmlere ilgisi de onları buraya yönlendirdi. Film olsun, dizi olsun, festival olsun. Bu tür organizasyonlar, kenti çok iyi tanıtan mecralardır. Biz o gözle bakıyoruz. Bu tür girişimleri destekliyoruz. Bizimde Valilik olarak bu tür girişimlerde ön görüşmelerimiz oluyor. Bunlar Denizli’nin tanıtılması açısından büyük rol oynayacak.
Kentin 2 milyon olan turist sayısı daha da artacak. Denizli’nin değerleri insanları buraya çekiyor. Mesela son olarak Ulaştırma Bakanımız bütçe görüşmesi sırasında hızlı tren hattının Denizli’den de geçeceğini söyledi. Böylelikle özellikle Antalya’ya gelen turistler böylece kolayca Denizli’ye ulaşmış olacak”

KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ MEHMET KORKMAZ “DENİZLİ MARKA KENT”
“Denizli zaten marka bir kent. Sahip olduğu kültür ve turizm değerleri burayı film ve dizi ekiplerinin gözdesi haline getiriyor. Ben bu tür organizasyonların zaman içinde daha da artacağına inanıyorum. Özelikle Pamukkale ve antik kentlerimiz dikkat çekiyor. Dizi olsun, film olsun bu tür organizasyonlarda Denizli’nin adının geçmesi, mekan ya da konu olarak Denizli’nin işlenmesi bizleri çok sevindiriyor.
Biz bunların ön çalışmalarını da yapıyoruz. Yapımcı ve yönetmenlere gerek bilgi gerekse mekan anlamında yardımcı oluyoruz”

DENİZLİ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ BAŞKANI SÜLEYMAN KOCASERT, “DENİZLİ HAK EDİYOR”
“Doğa ve tarihsel yapısıyla Denizli çok güzel bir kent. Yakınında antik kentler var, buralarda tarihi okumanız ve ona dokunmanız mümkün. Irmakları var, dağı var, bağı var, yaylaları var, Pamukkale’si var. Kısaca doğası var. Denizli Halkı inanılmaz misafirperver ve sıcakkanlı. Bunları alt alta koyduğumuzda Denizli’nin bir cazibe merkezi olması gayet normal. Büyük ulusal e uluslar arası kuruluşlarda son zamanlarda aynı dizi ve film yatırımcıları gibi Denizli’ye yatırım yapmaya başladı. Yatırım huzurlu yere gelir. Denizli huzurlu bir kenttir. Diziler, filmler ise ya popüler yerlerde çekilir, ya da çekildiği yeri popüler yapar. Bu ikisi birbirini tetikler. Ben tüm bu olanlara şaşırmıyorum. Biz DENİB olarak Made in Denizli derken her yönüyle Denizli’ye tanıtmayı düşünüyorduk. Bunlarda bir bütünün parçası. Bu dizi ve filmlerin sadece tanıtıma değil, Denizli ekonomisine de katkısı olacak. Film ekiplerinin kente gelmesi, konaklaması, figüranlar. Bu dizi oyuncularının kentte kısa da olsa yaşadıkları ve bunların medya tarafından haberleştirilmesi, kent için çok önemli. Ben bu girişimler adına çok mutluyum ve kesinlikle devamının geleceğini düşünüyorum”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Mayıs 2024 Cumartesi 17 32Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 19 31Mevzi Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 20 34Az Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 21 36Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 20 36Az Bulutlu