REKLAMI GEÇ

Gezi protestoları devam ediyor

Gezi protestoları devam ediyor

Gezi eylemlerinin yıldönümünde olaylar sırasında yaşamını yitirenleri anma etkinliği bugün de devam etti. Çınar Meydanı’nda toplanan Diren Denizli Platformu Üyeleri, AKP hükümetini protesto etti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 1 Haziran 2014 Pazar, 19:05

Türkiye’de yaklaşık bir ay devam eden Gezi protestolarının birinci yıldönümü dolayısıyla Cuma günü başlayan anma etkinlikleri devam ediyor.

Delikliçınar’da toplanan Diren Denizli Platformu adına basın açıklamasını okuyan Zeynep Kepez, “bizleri öldürerek, hapsederek durdurabileceğini sananlara en güzel cevap Gezi Parkı eylemleri ile başlayan Haziran isyanımızdır. Biz görüyoruz ki, bir yıldır çok şey değişti. İnsanlar özgürce sokağa çıkarak isyanını, taleplerini haykırmayı öğrendi. Herkesimden, farklı kimlikler, farklı görüşler yan yana gelmiş ve AKP’ye polisine, tomasına, gazına birlikte direnmiştir” dedi.
Basın açıklamasının ardından, gezi eylemleri sırasında hayatını kaybedenlerin ismi okunarak yoklama yapıldı.

Grup daha sonra polis ve hükümet aleyhine sloganlar atarak Çınar Meydanı’ndan ayrıldı.

Gezi Parkı direnişinin 1. yıldönümü eylemleri akşam saat 20.00’da da devam edecek. Türkiye Gençlik Birliği(TGB) Denizli Şubesi üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘hakaret’ ve ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme’ suçlarının işlendiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu ‘Başlangıç’ adlı gezi belgeselini izleyecekler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu