REKLAMI GEÇ

GURUR GÜNÜMÜZ

GURUR GÜNÜMÜZ

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, 30 Ağustos zaferinin tarihte yazılmış en büyük destanlardan olduğunu belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ağustos 2014 Cumartesi, 09:21

92. yıl önce kazanılan büyük zaferin 92. yıldönümü törenlerle kutlanırken, Denizli porotokolü de yayınladığı mesajlarla halkı coşkusuna ortak oldu.

VALİ ABDÜLKADİR DEMİR
“Tarih boyunca bağımsızlığından ödün vermeksizin, her tür tehdide karşı birlik ve beraberlik duygularıyla kenetlenen Türk milleti, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde yazılan en büyük destanlardan biri olan, vatan toprağımızın düşman işgalinden kurtuluşunu, ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi’nin 92. yıldönümünü coşkuyla kutlamaktadır. Bu gurur gününde, aziz milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının Zafer Bayramı’nı en içten duygularla tebrik ediyorum.
30 Ağustos Zaferi; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir.”

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MEHMET YÜKSEL:
“Milli ruhumuzu ve onurumuzu yücelten ve Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşunu müjdeleyen 30 Ağustos zaferi millet olarak bağımsızlığımızın ve ebedi bir yürüyüşümüzün ayak sesleri olmuştur. Bilindiği gibi asil milletimizin tek yürek olarak yürüttüğü İstiklal mücadelesi, 30 Ağustos Zaferi’yle nihai hedefine ulaşmıştır. Millet olarak ortak sorumluluğumuz, atalarımızdan emanet aldığımız köklü mirası korumak ve sonsuza dek Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmaktır. Bir milletin en önemli hayat kaynağı tarihinden aldığı gücüdür. Bugün tarihe dönüp baktığımızda atalarımızın bize büyük bedeller ödeyerek, her safhası parlak ve zaferlerle dolu şanlı bir tarih bıraktığını açıkça görmek mümkündür. Atatürk’ün önderliğinde milletimizin ordusuyla kenetlenerek kazandığı 30 Ağustos Zaferi millet olarak bizim tarihi bir süreci nasıl başarıyla geçtiğimizin bir göstergesidir.”

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN:
“Ağustos, Türk milletinin zafer ayıdır. Aziz milletimiz geçmişte, Malazgirt Meydan Muharebesi, Büyük Taarruz ve Estergon Kalesi’ndeki zaferlerini Ağustos ayında kazanmıştır. Geçmişte bu zaferlerle yeni bir başlangıç yaparak adını tarihe altın harflerle yazdıran Türk milleti, Ağustos 2014’te de yeni Türkiye ile yeni bir başlangıca yelken açıyor. Türkiye, yeni Cumhurbaşkanımızla, yeni Başbakanımızla, yeni hükümetimizle yine bir Ağustos ayında adını tarihe altın harflerle yazdırıyor.
Bağımsızlığı uğruna kanının son damlasına Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kalbinde iman, yüreğinde vatan sevgisi kadar gözünü kırpmadan vatanını savunan Türk milleti,şanlı bir zafer ile destan yazmıştır. Yüce milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna canını veren tüm şehitlerimize Allah’ tan rahmet gazilerimize ve şehit ailelerimize sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum.”

DENİZLİ BAROSU BAŞKANI MÜJDAT İLHAN:
“30 Ağustos 1922 zaferi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kahramanlıklarıyla tarihimize destan yazan şanlı bir tarihtir. Bu zafer; vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünün, bağımsızlığının, özgürlüğünün önündeki engelleri kaldıran, yokluğa, yoksulluğa, haksızlığa, işgallere boyun eğmeyenlerin zaferidir. Bu zafer, tüm dünyaya Türk milletinin vatan ve millet söz konusu olduğunda gücünü, birlik ve beraberliğini gösteren bir zaferdir. Bu şanlı tarih, bizlere bırakılan en büyük mirastır. Bu zaferin coşkusunu 92 yıl sonra tekrar yaşıyor, o gün kazanılan zaferin büyük sevincini bir kez daha yürekten hissediyoruz.
Savaşın zorunlu olmadıkça yaşanmaması için büyük çaba gösteren bu milletin, acılarla dolu savaşlara ve emperyalist güçlerin amaçlarına hizmet etmeye hiç niyeti olmadı, olmayacaktır.”

AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI AVNİ ÖRKİ:
“30 Ağustos 1922 bir milletin tekrar ayağa kalktığı ve dirildiği bir tarihtir. Milli Mücadele ruhuyla bir bütünlük içinde aynı ülkü etrafında toplanılması ile bu büyük zafer atalarımızdan bize hediye edilmiştir. İnançla ve kararla, tereddüt etmeden, büyük zorluklar içinde yılmadan kendi küllerinden yeniden dirilen milletimiz, 30 ağustosta ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyebilme cesaretini göstermiş ve işgal kuvvetlerine bu manevi güçle diz çöktürmüştür.”

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI MUHAMMET SUBAŞIOĞLU:
“Asırlar boyu hürriyet sevdasında tüm dünyaya örnek olmuş milletimiz, mukaddes vatan topraklarının işgal edildiği dönemde verdiği onurlu mücadele sonunda kazanılan büyük zaferin 92. yıl yıldönümünü kutlamanın heyecanı ve coşkusunu yaşamaktayız. Büyük zaferimiz; yokluk ve yoksulluk içerisindeki bir milletin hür ve bağımsız yaşama aşkını tüm dünyaya haykırışıdır. 30 Ağustos cesaretin, fedakârlığın, kahramanlığın destanıdır. 30 Ağustos ümitleri yok olmuş milletimizin umutlarının yeniden alevlendiği bir tarihtir.”

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜRLESİN:
“30 Ağustos Zaferi, yüce Türk milletinin tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Bu millet, o yokluk ve yoksulluk döneminde, eşine dünyanın hiçbir yerinde rastlanmayacak bir mücadelenin sonucunda, hiçbir ülkenin esareti altında yaşamayacağını göstermiştir. 30 Ağustos öyle bir zaferdir ki, bir toplumun küllerinden doğmasını sağlamakla kalmamış esaret altındaki birçok ulusa da örnek olmuştur. Zaferin yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşadığımız bu anlamlı günde, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını, vatanın bütünlüğü ve Yüce Türk Milleti’nin bağımsızlığı uğruna hayatlarını feda eden, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.”

DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI NECDET ÖZER:
“Türk tarihi açısından büyük önem taşıyan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm dünyaya bağımsızlık ve hürriyetimizden hiçbir şekilde ödün vermeyeceğimizin kanıtı olan bu zafer, milletimizin tarihe altın harflerle yazdırmış olduğu en büyük destanlardan biridir.
Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak da adlandırılan büyük zaferimizde, düşmanın işgaline ‘dur’ diyen başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kanlarının son damlasına kadar mücadele vererek bizlere bu zaferi yaşatan aziz şehitlerimizi bir kez daha minnetle anıyoruz. Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”

EĞİTİM-İŞ ŞUBE BAŞKANI KADEM ÖZBAY:
“Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 26 Ağustos’ta başlayan, 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile yurdumuz düşman işgalinden kurtarılmış, ulusumuz özgür ve bağımsız yaşama onuruna kavuşmuştur. Türk Ulusu birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde kendisini tarih sahnesinden silmek isteyen emperyalist güçlere gereken dersi vermiş, 30 Ağustos Zaferiyle tüm mazlum uluslara da örnek olmuştur. Ulusumuz hiçbir şekilde bağımsızlık ve özgürlüğünden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.

30 Ağustos Zaferi, ülkemizi parçalamak ve ulusumuzu esaret altına almak isteyen emperyalist devletlere karşı, tüm olanaksızlıklara rağmen Türk Ulusunun yurtseverliği ile kazandığı, bir onur ve bağımsızlık mücadelesidir. Bu mücadelenin sonunda özgür, bağımsız, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmış, birçok devrim gerçekleştirilmiştir.

Emperyalizme karşı verilen çetin mücadele sonucunda kazanılan bağımsızlık bilinciyle hareket ederek içinde yaşadığımız bu koşullarda Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğüne, bağımsızlığına Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkılmasında hepimize önemli sorumluluklar düştüğünü asla unutmamalıyız. Eğitim-İş, cumhuriyetin ve anayasanın yok sayılmasının hesabını mutlaka soracaktır.”

MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ BAŞKANI HAMDİ HELVACILAR:
Bundan dolayıdır ki, insanlık tarihi sayfalarında Sakarya Meydan Muharebesine müstesna bir yer verilmiştir. Çünkü Türk ordusu, Viyana’da başlayan amansız çekilmeye Sakarya’da ’dur’demiştir. Bu savaş bir milletin kaderini değiştiren ve 22 gün 22 gece süren yaman bir uğraştır. Bu savaş, haksız, şuursuz ve kirli bir istila emelinin Sakarya’nın köpürmüş sularında boğulduğu bir savaştır.
Şehitlerimizin ve Gazilerimizin kanları ve canları gökteki ay yıldız ile meydana gelen şanlı şerefli Türk Bayrağımızın yanına başka bir bayrak koymayı düşünenler biliniz ki: Atalarımızdan bize teslim edilen bu emanetin namusu ve şerefi bugüne kadar göklerden hiç inmeyerek korunmuştur. Bundan sonrada kanımızın son damlasına kadar da koruyacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ DENİZLİ ŞUBESİ BAŞKANI NİHAT ÇAVUŞOĞLU :
“Yüzyıllardır üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu toprakların 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Savaşı ile düşman işgalinden kurtarılışının 92’inci yıl dönümünü milletçe idrak etmenin mutluluk ve gururunu yaşıyoruz. Tarihi, üstün başarılarla dolu Türk Milletinin övünç abidesi olan 30 Ağustos Zaferi, milli değerlerini ve birliğini muhafaza eden bir milletin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının tarihsel ispatıdır. Şüphesiz ki bu büyük zafer, tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir ki; Türk milleti, vatanı ve milletinin varlığı ve birliği söz konusu olduğunda, şartlar ne olursa olsun canını seve seve verebilmektedir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu