REKLAMI GEÇ

Hamilelik Okulunda 4’üncü dönem başladı

Hamilelik Okulunda 4’üncü dönem başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından “Bilinçli Anneler, Sağlıklı Nesiller” sloganıyla başlatılan Hamilelik Okulunda 4’üncü dönem eğitimleri başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ekim 2016 Pazar, 13:59

Kent Konseyi binasında düzenlenen eğitim programına Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Murat Karayel, anne adayları ve eşleri katıldı.

Anne adaylarının hamilelik sürecinde dikkat etmesi gereken konulara değinen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Murat Karayel, “Gebelik bir hastalık değil, yaşamınızda keyifle geçirmeniz gereken, içinde heyecan ve endişelerin olduğu bir dönem. Bunun için bazı konulara dikkat etmek lazım. Gebelikte özellikle temizliğe önem verilmeli. Diş sağlığına ve diş bakımına özen gösterilmeli. Hamilelikte 10-12 kilo alınabilir, ancak daha fazla kilo alınmamalı. Etrafınız sizi yemeye yönlendirebilir. Buna dikkat edin. El temizliğine özellikle özen gösterilmesi gerekiyor. Havaların soğuması ile birlikte gribe dikkat edin” uyarılarında bulundu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan da, aile olgusuna önem veren Büyükşehir Belediyesi’nin, bilinçli anneler ve bilinçli toplum yetişmesini hedeflediğini belirterek, “Büyükşehir Belediyemizin Ailemi Seviyorum projesi çerçevesinde yürütülen Evlilik Okulu ve Hamilelik Okulu ile sizlerin bu süreçleri en iyi şekilde geçirmenizi amaçlıyoruz. Hamilelik Okulu, hamilelik sürecini eğitimli ve bilinçli bir şekilde tamamlamanızı sağlayacak olan çok verimli bir proje. Ben hamilelik döneminizin güzel bir şekilde geçmesini diliyorum” diye konuştu.

Öte yandan 4’üncü dönemine giren Hamilelik Okulunda üç hafta sürecek olan eğitimlerle; anne adaylarına anne sütü ve emzirmenin önemi, gebelikte beslenme, gebelik psikolojisi ve aile planlaması konularında eğitim verilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Mayıs 2024 Cumartesi 17 32Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 19 31Mevzi Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 20 34Az Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 21 36Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 20 36Az Bulutlu