REKLAMI GEÇ

Denizli’ye 1 iyi 1 kötü haber

Denizli’ye 1 iyi 1 kötü haber

Mart Ayı’ndan itibaren Pegasus’un da Denizli seferleri başlatacağını duyuran Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan, Denizli’de hemen hemen her kesimin beklentisi haline gelen şehre yakın havaalanı konusunda kötü haber. Denizli’nin mevcut terminal binasıyla hem iç hem dış hatlar uçuşu yapabildiğini söyleyen Bakan Yıldırım, “Yolunuz da kaymak gibi asfalt oldu. Uzak dediğiniz havaalanı yakınlaştırdık. Hizmet bizden uçmak sizden” dedi

/ DENİZLİHABER / 2 Şubat 2013 Cumartesi, 18:02

Tedavi amaçlı Denizli’ye gelen Ulaştırma Denizcilik ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım, geçtiğimiz ay Sabiha Gökçen’e sefer yapmaya başlayan Borajet’ten sonra Pegasus’un da Mart’tan itibaren Denizli seferlerinin başlayacağı müjdesini verdi.

THY’nin Atatürk Havaalanı seferlerinin yanı sıra hafta içi her gün Sabiha Gökçen’e uçak seferinin yapıldığını söyleyen Bakan Yıldırım, bu uçuşlarının devamı için Denizlililere ‘destek çıkın’ çağrısında bulundu.

Pegasus’un Mart’tan itibaren Denizli’ye sefer düzenleyeceği müjdesini veren ve bu sayede Denizlililer için alternatifin artacağını dile getiren Bakan Yıldırım, kentin diğer illere oranla hava yolu taşımacılığını çok az kullandığının altını çizdi.

Denizli’nin yeni terminal binasından önce yıllık hava yolu yolcu sayısının sadece 24 bin olduğuna dikkat çeken Bakan Yıldırım, son zamanlarda bu sayının 180 bine çıktığını söyledi ancak gelişmişlik seviyesiyle bağdaşmadığına vurgu yaptı.

“İlk geldiğimde terminal binası denilen bir baraka vardı. Yeni terminal binası inşaatına gittim: Hayalet bina gibiydi. Görseniz korkarsınız” diyen Bakan Yıldırım, yapılan yeni terminal binasıyla Denizli’den hem iç hem de dış hatlar seferinin yapılabildiğini söyledi.

Bakan Yıldırım ayrıca Çardak Havaalanı’nın iyi bir havaalanı olduğunu belirtirken, Çardak yolunun da küçük bir bölümü hariç tamamen yeniden asfaltlandığına dikkat çekti. Denizlililere şehre yakın havaalanı beklentisini unutun mesajı veren Bakan Yıldırım, “Yolunuz da kaymak gibi asfalt oldu. Uzak dediğiniz havaalanı yakınlaştırdık. Hizmet bizden uçmak sizden” dedi

Yorumlar

Mert MERİÇ   -  Bağlantı 27 Şubat 2013, 13:29

Sayın bakana göre yakın arkadaşlar.Çünkü o otalinden çıktımı özel mercedesine biniyor, gazetesini bitirene kadar kırmızı ışıkta bile durmadan, hız sınırı olmadan 20 dk da havaalanına giriyor.ama normal vatandaş o hızla gitsin bakalım nooluyor..Bıktım usandım bu ülkedeki siyasilerin ayrıcalığından.

Haklıya haklı   -  Bağlantı 4 Şubat 2013, 14:09

Sayın Bakanın Denizliye bu önemsemez-baştan savma bakışı kendisine yakışmadı..
Sayın Binali Yıldırımın bakanlığında ta 1990 lı yıllarda projesi çizilen ve güzergahı belirlenen;
1-Denizli Aydın otoyolu
2-Denizli Antalya otoyolu da
unutturuldu uyutuldu..
Yapılacak şey elbirliğiyle Sayın Başbakan nezdinde havaalanı ve otoyol konusunu gündeme getirmek ve onu ikna etmektir.Denizli eskiden beri ihmal ediliyor hak ettiğini alamıyordu.Şimdi hareketlenme var ama başka yerlere yapılan yatırımlara bakınca, çok da bir şey değişmedi demek ki..

Güngör   -  Bağlantı 4 Şubat 2013, 12:11

Denizli’nin adı Denizli değilde Diyarbakır olsaydı havaalanını bayramyerine getirirlerdi..

zafer   -  Bağlantı 3 Şubat 2013, 12:24

Şehir merkezinden havaalanı terminali 78 km.Neresi yakınmış anlatsın bakan bey!…

Yazıklar Olsun   -  Bağlantı 3 Şubat 2013, 10:49

Bakan Yıldırım, kentin diğer illere oranla hava yolu taşımacılığını çok az kullandığının altını çizdi. demiş, acaba havalimanı kente 70 km. olduğundan olabilir mi??? Resmen dalga geçiyorlar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 31Çok Bulutlu
1 Mayıs 2024 Çarşamba 16 31Parçalı Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 16 30Çok Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 16 29Parçalı Bulutlu