REKLAMI GEÇ

Dünyanın yolunu yaptık ama

Dünyanın yolunu yaptık ama

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, tedavi amaçlı geldiği Denizli’de bir mağaza açılışında yaptığı konuşmada Denizli’nin Çameli İlçesi’nin yolunu tamamlayamamaktan dert yandı. Çok sayıda müteahhidin değiştiği yol için Bakan Yıldırım “Dünyanın yolunu yaptık, Çameli’nin yolunu yapamadık” dedi.

/ DENİZLİHABER / 4 Şubat 2013 Pazartesi, 09:28

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, tedavi maksatlı geldiği Denizli’de bir mağaza açılışında Denizli-Çameli Yolu’nu yapamamaktan yakındı. Çok sayıda müteahhidin değiştirildiği yol konusunda sıkıntısını aktaran Bakan Yıldırım, “Dünyanın yolunu yaptık. Ama şu Çameli yolunu yapamadık” dedi.

Bakan Yıldırım Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya’nın yönetim kurulu üyeliğini yaptığı Çetinkaya Mağazaları’nın Denizli Şubesi’nin açılışında yaptığı bir itirafla, açılışı katılanları güldürdü.

Konuyu esprili bir üslupla değerlendiren Yıldırım, 10 yılı aşkın zamandır Türkiye’de ulaşım ve haberleşme konusunda önemli bir mesafe kat edildiğinin altını çizdi. 22 bin kilometre karayolu yaptıklarını, havayolu ulaşımında Türkiye’ye çağ atlattıklarını dile getiren Bakan Yıldırım, Denizli-Uşak yolu hariç tüm şehir bağlantılarını bölünmüş yol yaptıklarını da söyledi.

Bakan Binali Yıldırım, Denizli’de birçok karayolu çalışmasının sürdüğünün altını çizerken, Çameli yolu ilgili sıkıntıya da değinmeden edemedi. “Şu an Türkiye’de yaptığımız yollar, Ekvatorun çevresini dolaşıyor. Dünyanın yolunu yaptık, ama şu Çameli’nin yolunu yapamadık” dedi. Bakanın bu sözleri gülüşmelere neden oldu.

Bir vatandaşın “Müteahhitler kaçıyor Sayın Bakanım” diye bağırmasına, “Bu yeni bulduğumuzu artık kaçırmayın” diyen Bakan Binali Yıldırım, “Çameli’de değil ama bu Çameli yolunda bir uğursuzluk var. Bir türlü yolu bitiremedik” diye konuştu.

O YOLUN HİKAYESİ
Çok sayıda müteahhidin değiştiği yol yapım çalışması, Denizli-Acıpayam, Acıpayam-Çameli olarak etap etap ihaleye çıktı. Denizli-Acıpayam yolu kısa sürede bitirildi. Fethiye sınırına kadar toplam 83 kilometre uzunluğundaki yol için şu ana kadar 3 müteahhit firma ile çalışıldı. Ancak firmalar yolu tamamlayamayınca, bakanlık çıkan sorunlar nedeniyle bu firmalarla ihaleleri fes etti. Yolun 23 kilometrelik kısmı hala yapılamadı. 2007 Haziran’ından itibaren yapılmaya çalışılan Çameli yolunun son etabı için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yıl içinde yeni bir ihaleye çıkacak.

Yorumlar

Haklıya haklı   -  Bağlantı 4 Şubat 2013, 14:19

Denizli Çameli yolunu yapamadık
demiş ama;
1-Denizli-Uşak yolunu duble yapamadık
2-Denizli Aydın otoyolunu unutturduk
3-Denizli Antalya otoyolunu biz unuttuk
4-Denizliye yakın yeni havaalanını yapmadık (yapmayacağız da siz 75 km.yola gidip öyle uçun..)
Demeyi unutmuş sayın bakan..

İSMAİL   -  Bağlantı 4 Şubat 2013, 11:48

Sorun bir değilki.DENİZLİ-BOZKURT arası yeni sıcak asfalt oldu.Aynı şekilde Çardak -AFYON arasıda sıcak asfalt.Ama Bozkurt -Çardak arası toplam 7 km hala köstebek tarlası gibi eski asfalt.Bozkurt’a nasıl bir yol projesi çizdiyseler, yolun gidişi bir yerde dönüşü ta başka bir mahallede, taki Çardak’a kadar.Böyle bir yol yoktur Türkiye’de ya.

BERLiN DENiZLi   -  Bağlantı 3 Şubat 2013, 03:08

bakana sormak isterdim cameli yolunun bitmemesinin sorumlusu ihaleyi alanlarmi yoksa isi ciddiye almayan bürokrasimi birde AYDIN -DENiZLi otoyolun ne zaman yapimi baslayacagi ve 20 yildir neden calismanin yapilmadigini merak edib sorulmuyor

Ali Uyar   -  Bağlantı 2 Şubat 2013, 18:34

Sayın bakan Denizli-Uşak yolunu ne zaman yaptınız? Yapılan yeniyerlerdeki bozuklukları ve tehlikeleri gördünüz mü?
Hele yakın zamanda Altıntaş (Kütahya) yolundan geçtiniz mi? Hava alanı açılacak diye açılan yol sanki 50 yıllık. Afyon _ Kütahya arası kesekli tarla gibi.

Denizli   -  Bağlantı 2 Şubat 2013, 16:39

Bide pamukkale yolu var hele bir nokta varki o kadar kaza olmasına rağmen hiçbir şey yapılmıyor nedense siz yerel basında bu konuya hiç değinmiyor….

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı