REKLAMI GEÇ

Hıfzıssıhha Meclisi’nden yeni korona kararları

Hıfzıssıhha Meclisi’nden yeni korona kararları

Denizli İl Hıfzıssıhha Meclisi, koronavirüs gündemiyle olağanüstü toplandı, bir dizi yeni karar aldı. Buna göre, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı kısıtlı kesimin sokağa çıkma kriterleri belirlendi, pazaryerlerinde belirli bir esnaf kesimine yönelik konulan yasak kalktı. Berber ve kuaförlerin çalışma standartları da açıklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2020 Cuma, 10:44

Denizli İl Hıfzıssıhha Meclisi Vali Hasan Karahan başkanlığında toplandı. Koronavirüs tedbirleri özel gündemiyle gerçekleştirilen toplantıda önemli kararlar alındı.

Bugün (cuma) gece yarısından itibaren başlayacak olan sokağa çıkma yasağının pazar günü 24.00’e kadar devam edeceği açıklanırken, 10 Mayıs Pazar gününün Anneler Günü olması nedeniyle çiçekçilerin cumartesi ve pazar günleri evlere servis yapmaları şartıyla açık olmalarına izin verildi.

Sokağa çıkma yasağı uygulanacak iki gün boyunca fırınlar, sadece unlu mamul ve tatlı üretiminin yapıldığı işyerlerinin açık olmasına da izin verildi.

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTINA KOŞULLU İZİN
Sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları olanlar ile ihtiyaç duyulan hallerde refakatçilerinin 10 Mayıs Pazar günü, 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilmelerine izin verildi.

Sokağa çıkmaları kısıtlanan 14 yaş ve altı çocuklar 13 Mayıs Çarşamba günü, 15-20 yaş arasındaki gençler ise 15 Mayıs Cuma günü, 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla sokağa çıkabilecek.

BERBERLER VE KUAFÖRLER
11 Mayıs Pazartesi günü açılmasına karar verilen berber ve kuaför salonlarına yönelik bir dizi karar da alındı. Bu iş yerleri saat 09.00-21.00 arasında randevu sistemiyle çalışabilecek.

Yan yana iki koltuğa müşteri alınmayacak, arada bir koltuk mutlaka boş bırakılacak. İş yeri çalışanları maske ve eldiven kullanacak, müşteriler de bekleme sürecinde maskelerini takacak.

USTURA VE JİLET YASAK
Berberlerde jilet ve ustura ile sakal tıraşı yapılması yasak. Bu hizmet geçici süreliğine makina ile kısaltma yöntemiyle gerçekleştirilecek. Kadın kuaförleri de cilt bakımı, makyaj ve kalıcı makyaj hizmetlerini geçici süreliğine veremeyecek, bunların dışındaki faaliyetlere devam edebilecek.

PAZARYERİ KISITLAMASI KALDIRILDI
Pazaryerlerine yönelik de bir dizi yeni karar alındı. Daha önce sadece gıda satışına izin verilen pazaryerlerinde giyim, oyuncak, çiçek, fide, zücaciye/nalburiye gibi ihtiyaç malzemelerinin satışına getirilen kısıtlama kaldırıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu