REKLAMI GEÇ

İçişleri Bakanlığı’ndan sokak hayvanları için genelge

İçişleri Bakanlığı’ndan sokak hayvanları için genelge

Koronavirüs salgınının önüne geçmek için alınan tedbirlerin yanı sıra, farklı önlemler de alınıyor. İçişleri Bakanlığı’nca valiliklere gönderilen genelge de sokak hayvanları da unutulmadı. 81 ilde başta hayvan barınakları olmak üzere park, bahçe gibi sokak hayvanlarının yaşam alanlarına düzenli olarak mama, yem, yiyecek ve su bırakılması, hayvanların yaşam alanlarının dezenfekte edilmesi dışarıdaki hayvanlar konusunda vatandaşın daha duyarlı davranması istendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Nisan 2020 Pazar, 18:24

Koronavirüs salgını nedeniyle zorda kalan sokak hayvanları için İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için yeni genelge gönderdi.

Genelgede koronavirüsün sadece insan hayatını değil sokak hayvanlarını da olumsuz yönde etkilediği vurgulandı. Vali ve kaymakamlıklar ile yerel yönetimler başta olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile koordinasyon sağlanarak, bu süreçte yiyecek bulmakta zorlanabilecek sokak hayvanlarının aç kalmaması için gerekli tedbirlerin alınması istendi.

DÜZENLİ OLARAK MAMA, YEM, YİYECEK VE SU BIRAKILACAK
Buna göre, başta hayvan barınakları olmak üzere park, bahçe gibi sokak hayvanlarının yaşam alanlarına düzenli olarak mama, yem, yiyecek ve su bırakılacak. İhtiyaç duyulan alanlar dezenfekte edilecek. İçişleri Bakanlığı vatandaşı da sokak hayvanları konusunda daha duyarlı olmaya davet etti.

Bakanlık, vali ve kaymakamlardan söz konusu tedbirler çerçevesinde yerel yönetimler, tarım ve orman il müdürlükleri ile ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde gerekli planlama, koordinasyon ve uygulamanın eksiksiz yerine getirilmesini istedi.

Yorumlar

cagrioncel   -  Bağlantı 5 Nisan 2020, 21:43

Sokak hayvanlarına düzenli olarak mama, yem vs. bırakmanın fare popülasyonunu nasıl artırabileceğini yetkililer nasıl görmüyor? Akşamları el ayak çekilince bu yemek artıklarının, mamaların farelere de besin kaynağı olduğundan kimsenin haberi yok mu?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu