REKLAMI GEÇ

Kamu-Sen yüzde 12 zam daha istiyor

Kamu-Sen yüzde 12 zam daha istiyor

Kamu-Sen’e bağlı sendikalar,memurlara yapılan 123 liralık zammı beğenmeyerek, yüzde 12 zam isteğiyle meydana indi. Valilik önünde toplanan sendika üyeleri sloganlarla Delikliçınar’a kadar yürüdü.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 28 Ekim 2014 Salı, 15:28

Hükümet ile yetkili sendikalar arasındaki görüşmeler sonrasında 2015 yılı için kabul edilen yüzde 3+3’lük zam Kamu-Sen’e bağlı sendika üyelerini tatmin etmedi. Denizli’de bir araya gelen Kamu-Sen’e bağlı sendika üyeleri Valilik binası önünden Delikliçınar Meydanı’na kadar yürüyerek tepkilerini dile getirdi.

kutit3+3 ZAMMI BEĞENMEDİ
Sloganlar atarak yürüyen sendika üyeleri Delikliçınar Meydanı’nda da isteklerini ve tepkilerini dile getirdi. Kamu-Sen Denizli Temsilcisi Turgay Demirtaş çözüm süreci ile ilgili tepkilerini de dile getirirken yüzde 3+3 zammı beğenmediklerini söyledi.

MEMNUN-SEN ELEŞTİRİSİ
Toplu görüşmeleri yürüten Memur-Sen konfederasyonuna eleştirilerini yönelten Demirtaş, “Tarihte hiçbir sendika işverenin teklifinden daha düşük zam istemedi. Bunun adına ne sarı sendikacılık, ne de memuriyet sendikacılığı denir. Bunun adı olsa olsa memnuniyet sendikacılığı, bu sendikanın adı da Memnun-Sen olur” dedi.

BELİRLİ ZAMLARA TEPKİ
Hakim ve savcılara yapılan zammı da eleştiren Demirtaş, “Bize toplu sözleşmenin dışına çıkamayız, diyenler hakim ve savcıların maaşlarına 1.155,akademik personele de 725 ila 835 lira arasında zam yapılmasına karar verdiler” diye konuştu.

MEMURLA PAZARLIKTAN KAÇAMAZSINIZ
Kamu görevlilerinin sorunlarının dağ gibi biriktiğini ve yüzde 12 ek zam istediklerini belirten Demirtaş, “Bu ihmal, bu adaletsizlik ve Memnun-Sen’in yaptığı ihanet, Cumhuriyetimizin niteliklerine ve ilkelerine uygun değildir. Cumhurbaşkanlığı bütçesini 2 katına çıkarıyorsunuz, Atatürk’ün emaneti Orman Çiftliğini talan edip milyarlarca liraya saray yapıyorsunuz, milletvekili maaşlarına bin lira zam yapıyorsunuz, PKK ile terör pazarlığı, Apo’yla ihanet pazarlığı yapıyorsunuz, IŞİD’le rehine pazarlığı yapıyorsunuz, memurla maaş pazarlığı yapmaktan kaçamazsınız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mayıs 2024 Pazar 18 33Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 18 32Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 19 34Az Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 19 36Az Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 19 33Parçalı Bulutlu