REKLAMI GEÇ

Kaza kaza sonunda, tarihi eser bulduk

Kaza kaza sonunda, tarihi eser bulduk

Denizli Belediyesi’nin, yaz aylarında tamamlanması hedeflenen alt yapı projesi, Mimar Sinan Caddesi’ndeki kazılarda tarihi eser engeline takıldı. Kazı yapan ekipler, Osmanlı dönemine ait su şebekesi buldu. Alt yapı ekibi, şimdi Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gelecek olan kararı bekliyor.

/ DENİZLİHABER / 30 Ocak 2010 Cumartesi, 18:15

Denizli Belediyesi tarafından şehir merkezinde, “Yüz Yılın Dev Alt Yapı” projesi sloganıyla başlatılan çalışmalar, Mimar Sinan’da tarihi eser engeline takıldı. Kentin birçok bölgesinde kazı çalışmaları yapan ve alt yapıyı değiştiren belediye ekipleri, Mimar Sinan Caddesi üzerinde Osmanlı dönemine ait olduğu tahmin edilen su dağıtım şebekesini ortaya çıkardı. Alt yapı çalışmalarında ortaya çıkan ve kepçe operatörü tarafından fark edilen tarihi su şebekesi, devam eden alt yapı çalışmasını da sekteye uğrattı. Denizli Belediyesi, şimdi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından alınacak kararı bekliyor.

Kazı çalışmalarında bulunan tarihi su dağıtım şebekesini incelemeye alan Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ve Denizli Müze Müdürlüğü ekipleri, Koruma Kurulu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından alınacak karar doğrultusunda bölgede çalışma yapacak.
Denizli Müze Müdürü Hüseyin Baysal da, bakanlık ve kuruldan gelecek olan karar doğrultusunda ne yapacakları konusunda karar vereceklerini belirtti.

Tarihi su dağıtım şebekesinin, Osmanlı dönemine ait olduğunu tahmin ettiklerini belirten Baysal, yapılacak incelemeler doğrultusunda, tarihi eserin hangi döneme ait olduğunun da kesin olarak tespit edileceğini açıkladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu