REKLAMI GEÇ

KESK’TEN 1 MAYIS’A ÇAĞRI

KESK’TEN 1 MAYIS’A ÇAĞRI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için Çınar Meydanı’nda basın açıklaması yapan KESK’e bağlı üyeler, AKP’ye ve sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’ta birlik olma çağrısında bulundu. Grup adına açıklamayı ise KESK Dönem Sözcüsü Şenol Akyol yaptı.

/ DENİZLİHABER / 30 Nisan 2011 Cumartesi, 16:05

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için Çınar Meydanı’nda bir araya gelen KESK’e bağlı üyeler, basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü Şenol Akyol, 1 Mayıs’ta işçilerin birlik olması gerektiğini söyledi. “Küresel sermaye ve işbirlikçi AKP’nin doğa, emek ve halk düşmanı saldırısını geri püskürtmek için 1 Mayıs’ta meydanlarda olmamız gerekir” diyen Akyol ”İşsizleştirme, güvensizleştirme ve sefalet ücretine mahkum etme politikasına karşı inanca yaşama güvenceli iş ve güvenceli bir gelecek için taleplerimizi hep birlikte haykırmamız lazım. Sorunlarımızı demokratik ve barış içinde arayacağımız 1 Mayıs gününde tüm işçilerimizi meydanlara davet ediyoruz. Emek, barış, özgürlük ve demokrasi için haydi 1 Mayıs’a” dedi. Basın açıklamasının ardında grup 1 Mayıs’la ilgili bildirileri vatandaşlara dağıttı.

1 MAYIS, 2 AYRI ETKİNLİKLE KUTLANACAK
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Denizli’de iki ayrı etkinlikle kutlanacak. İşçi Partisi Denizli İl Örgütü’nün organize ettiği 1 Mayıs etkinliği, sabah saat 10.00’da Tokat Caddesi ile Bursa Caddesi’nin birleştiği kavşakta gerçekleştirilecek.15.00-19.00 saatleri arasında ise yine aynı yerde KESK’in organize ettiği ikinci etkinlik var. KESK’in organize ettiği etkinlik için 14.30’ta Tarım İl Müdürlüğü önünde 1 Mayıs’a katılacaklar buluşacak ve kutlama alanına hareket edecek.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde çeşitli siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri de mesaj yayınlayarak, işçilerin bayramını kutladı. İşte o mesajlardan bazı bölümler:

CHP İL BAŞKANI HİMMET YAVAŞ:
“1 Mayıs’ı işsizlik ve yoksulluğun yaygınlaştığı, emek sömürüsünün acımasızca yapıldığı, işsizlikte tarihi rekorların kırıldığı, ülke varlık ve kaynaklarının peşkeş çekildiği, hak ve özgürlüklerin baskı altına alındığı, Anayasa reformu adı altında diktatörlük yolunun açıldığı, yargının teslim alınması çabası ile toplumun üzerine korku salındığı, halkın borç batağında kıvrandığı, cinnet, cinayet, intihar, soygun, gasp, tecavüz olaylarının arttığı, bir ortamda kutlayacağız. Türkiye’de işsizlik oranı cumhuriyet tarihinin en yüksek oranına ulaştı. Çalışabilir nüfusta iş aramaktan yorulup vazgeçenleri de hesaba kattığımızda 4 kişiden biri işsiz. Toplam sayı altı milyonu aştı. Eğitimli her dört gençten biri iş arıyor. Çalışan çalışmayan herkesin kredi kartı borcu var. AKP’nin Türkiye’nin emekçilerini 9 yılda getirdiği nokta bu. Öte yandan özellikle kamu kurumlarında, belediyelerde çalışanların sendikasızlaştırılması için özel çaba aranıyor. Hükümet kıdem tazminatını kaldırmanın yollarını arıyor. CHP Denizli Örgütü olarak Denizli’de işçi ve memur sendikalarının organize ettiği, demokratik kitle örgütlerinin katkıda bulunduğu 1 Mayıs mitinginde emekçinin ve vatandaşımızın yanında olacağız.”

DSP İL BAŞKANI SEVGİ KIYAK:
“1 Mayıs, tüm dünyada emekçilerin bayramı olarak kabul edilmiştir. Günümüzde, ne yazık ki, 1 Mayıs İşçi Bayramı eski yıllardaki görkem ve heyecanından uzak biçimde kutlanmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda, Halkımızın 1 Mayıs’ı Taksim Meydanı’nda kutlamak istemesi, iktidar partisinin sendikalar ve işçiler üzerine giderek azgınlaşan terörü ve baskısı ülkemiz de sıkıntılar yaşatmıştır. Bu durum siyasi tarihimizde olumsuz biçimde yer almıştır. Ancak DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş’ın “Biz siyasetçiler işçilerin hakkını teslim ediyoruz” demeci ile DSP’nin TBMM’ye verilen önergeye desteği ile 2009 yılında, 1 Mayıs “Emek ve Dayanışma Günü” adıyla tatil ilan edildi. 2010 yılında ise 33 yıl aradan sonra Taksim Meydanı, işçi ve emekçi ile yeniden buluştu. Bundan sonra halkımızın, birlik beraberlik ve kardeşlik duygularını olumsuz şekilde etkileyecek, 1 Mayıs 1977 olaylarını unutup, işçi ve emekçilerimize köstek olan iktidarlara geçit vermemesi dileklerimle… Tüm çalışanların bayramını kutlar; birlik dayanışma, kardeşlik ve barış içinde demokratik mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim.”

EĞİTİM-İŞ DENİZLİ ŞUBESİ YÖNETİM KURULU:
“Her 1 Mayıs’ta olduğu gibi bu yıl da Emek ve Dayanışma Bayramı’nda tüm emekçiler birleşerek ve dayanışma içerisinde, grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkımızı da alarak, eşitlikçi ve demokratik bir düzen kurmanın mücadelesini vereceğiz. Eğitim-İş olarak, çalışma yaşamında emekçinin koşullarını düzenleyen hükümlerin uluslararası ölçütlere uyumunun sağlanması, hak ve özgürlüklerin korunması ve geliştirilmesi, grevli ve toplu sözleşmeli sendikal hakların kazanılması için var gücümüzle çalışmaya ve sömürü düzenine karşı dimdik durmaya devam edeceğiz. Mustafa Kemal’in devrimciliğinde ülkeye ışık olan Cumhuriyetin, tam bağımsız Türkiye’nin eğitim emekçileri, yarını belirleyenler, karanlığı yırtarak, bilgi ile, sevgi ile, emek ile, çağdaş Türkiye’yi sonsuza dek yaşatma yemini etmişlerdir. Türkiye’nin bilim ve eğitim işçileri, Eğitim-İş üyeleri olarak, her 1 Mayıs’ta meydanlarda karanlığın,
emperyalistlerin, kuşatmacıların, işgalcilerin, gerici ve yobazların, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarının üzerine yürüyeceğiz.”

HAS PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ADAYI SÜLEYMAN ARSLANTÜRK:
“İşte 1 Mayıs İşçi Bayramı, 8 yıllık hükümetin bilânçosu bugün bayram için olmasa dahi bir araya gelecek Halkın sesini duyurmak için. Bana bir bayram söyleyin; protestolarla, biber gazlarıyla, coplarla, panzerlerle kutlanan. Bayramsa bayramınız mübarek olsun.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Mayıs 2024 Cumartesi 17 32Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 19 31Mevzi Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 20 34Az Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 21 36Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 20 36Az Bulutlu