REKLAMI GEÇ

LİSE ESNAFI SONUNDA PATLADI!

LİSE ESNAFI SONUNDA PATLADI!

Lise Caddesi’nde uzayan alt yapı çalışması, ilan edilen son tarih 15 Temmuz’u da geçince esnaf patladı. Alt yapı çalışmasının bulunduğu yerde toplanan esnaf, iki haftada bitirilmesi sözü verilen çalışmanın 2 aydır sürdüğünü ifade ederek, artık kepenk kapatma noktasına geldiklerini belirtti.

/ DENİZLİHABER / 24 Temmuz 2010 Cumartesi, 18:15

Denizli’nin Lise Caddesi üzerinde bulunan esnaf, alt yapı çalışmalarının bitmemesinden dolayı eylem yaptı. Cadde’de alt yapı çalışmasının bulunduğu yerde toplanan esnaf, iki haftada bitirilmesi sözü verilen çalışmanın 2 aydır sürdüğünü ifade ederek, artık kepenk kapatma noktasına geldiklerini söylediler.
İşyerlerine ‘devren satılık’ yazısı asan esnaf, alt yapı çalışmasından dolayı işlerinin çok kötü duruma gelmesinin ardından, hırslarını tabeladan da çıkardı, Esnaf, Denizli Belediyesi’nin ‘Yılın Dev Alt Yapı Hamlesi Burada Devam Ediyor’ tabelasının başına ‘WC’ yazısı ekledi.

Esnaftan Akif Çetin, iki aydır bu kanalın böyle durduğunu iddia ederek, “Gelen yok giden yok. Adamlar diyor ki biz iki aydır aylığımızı alamıyoruz. O gündür böyle esnaf mağdur. Buradan sesleniyoruz, Valisine, Belediye başkanına yetkililer burayla ilgilensinler. Esnafa yazık günah. Bu gördüğünüz yer iki aydır böyle. Çalışan yok gelen yok giden yok. Başkanımıza sesleniyorum. Gelin burayla ilgilenin. Zabıta da geliyor, yol olmayan yerde esnafa ceza kesiyor. Adam kapısının önüne bir sandalye koymuş, ceza yazmışlar. Neden böyle oluyor yurt dışı mı burası? Biz Türkiye’deyiz ya. İki aydır burası böyle durur mu?” dedi.

Hasan Hüseyin Akyüz ise, “Gerçekten çok mağduruz işler çok kötü. Esnaf olarak büyük bir sıkıntıdayız. Buranın bitmesini istiyoruz başka bir şey istemiyoruz. Yaklaşık 1,5 aydır bitmedi. Soruyoruz bir gün demir döşeyeceğiz, bir gün elektrik bir türlü bitmiyor. Bazen bizde yardım ediyoruz, motor çalıştırıyoruz, suyu boşaltıyoruz ki çabuk bitsin. İş durumu hiç iyi değil çok kötüyüz” açıklamasını yaptı.

Esnaftan Mustafa Öz de, “Dayımın oğluyla birlikte iki ay önce burayı aldık. Çok güzel bir yer. 12 yıllık bir mazisi olan bir yer ve iki ay olduğu açılalı şimdi satıyorum burayı. Mal sahibi ayakta dur yardımcı olayım diyor ama ayakta duracak gücüm kalmadı. Aldığım tavukları eteleri ertesi gün çöpe atıyorum. Yani bunaldım. Aldığım ilk hafta çok güzel iş yaptık. Burayı alalı iki ay oldu eve bir tane ekmek götüremedim, bir paket sigara bile almadım. Psikolojim, aile ortamım bozuldu yani. Eşim bile bırakıp ailesinin yanına gitti, ister istemez. Ne yapacağımı şaşırdım. Yetkililerden buranın yapılmasını istiyorum. 1,5 ayda burası bitmiyorsa artık diyeceğim bir şey yok. Aşağıya doğru indiğinizde en az 20 dükkanda devren satılık yazıyor. Alt yapı çalışması güzel ama bu kadarda olmaz ki” diye konuştu.

Oğuzhan Serçe ise, “Burası internet kafe bende burada çalışıyorum. Bu yol kapanmadan önce günlük 200 TL ciro yapıyorduk. Şimdi kazandığımız 30-40 TL biz elektrik paramızı nasıl ödeyeceğiz. Aşağı taraflarda yetkililer olduğu için hemen açılıyor ama buradaki yol iki aydır kapalı. Denizli belediyesi yazmış ki Yüz Yılın Dev Alt Yapı Projesi, ama değil Yüz Yılın Dev Çöküş Projesi oldu bu tam” dedi.,

İhsan Güngör ise, tepkisini şöyle ile getirdi, “Valla yaklaşık bir yıldır bu alt yapı sürüyor. Bizim bu cadde 10 defa kazdılar. En az bir ay açık kalıyor. Boru çalışmasında 50 gündür çalışıyor ve bu yol kapalı. Burada çalışırsa biteceğini söylüyor ama ne gelen var ne giden. 3 gün geliyor gidiyorlar. Yanlış yapıyorlar. Bu kadar bilinçsizce ve programsızca yapıyorlar. Esnaf olarak bizler çok mağduruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu